Всім привіт! Сьогодні мені сподобався дуже цікавий та красивий салат курка під снігом. Цей салат дуже простий і продукти для нього завжди доступні. Давайте поділюся з вами цим чудовим рецептом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 350 uh
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Картопля 3 шт.
- Твердий сир 120 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Гірчиця французька в зернах 1.5 ст. л.
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Майонез столовий молочний 150 гр.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Маринад для цибулі:
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Вода 150 мл.
Кроки
- Візьміть одну цибулину ріпчастої цибулі розріжте її на чотири частини, потім наріжте кожну половину, що розрізає, на півкільця. Намагайтеся нарізати цибулю якомога тонше.
- Нарізану цибулю перекладіть у глибоку тарілку, до цибулі додайте дві столові ложки цукру та дві столові ложки столового 9% оцту. Все добре перемішайте.
- Потім у тарілку з цибулею налийте гарячої кип’яченої води і все знову перемішайте. Окропу налийте стільки, щоб цибуля повністю була у воді. Залишіть цибулю маринуватися і остигати.
- Одну половинку сирого курячого філе наріжте на невеликі смужки.
- Нарізане м’ясо посоліть, поперчіть чорним перцем меленим, все на ваш смак. Далі додайте в м’ясо одну столову ложку соєвого соусу і добре перемішайте. Дайте м’ясу постояти в соусі зі спеціями приблизно 10 хвилин, щоб м’ясо промаринувалося.
- Потім замариноване м’ясо обсмажте на сковороді золотистого кольору. Для смаження м’яса до сковороди додайте дві столові ложки соняшникової олії. Перекладіть обсмажене м’ясо в окрему тарілку і дайте повністю охолонути.
- Для салату нам знадобиться відварена картопля. Відваріть її наперед.
- Візьміть гарне блюдо, у ньому шарами збиратимемо салат. Першим шаром натріть на великій тертці відварену картоплю. Шар з картопля акуратно розрівняйте за допомогою ложки. Шар із картоплі посоліть і поперчіть на ваш смак.
- Шар із картоплі добре змастіть майонезом. Майонезом змастіть не лише верх, а й з боків.
- На змащений майонезом шар картоплі нанесіть 1.5 ложки французької гірчиці в зернах і акуратно розрівняйте її рівномірним шаром.
- Третім шаром викладаємо обсмажене куряче м’ясо. Викладайте м’ясо так, щоб воно не виходило за краї картопляного шару.
- Четвертим шаром викладаємо промариновану цибулю і змащуємо шар майонезом. Воду з цибулі обов’язково злийте через сито.
- Відварені заздалегідь курячі яйця розділіть на жовтки та білки.
- П’ятим шаром курячі жовтки тремо зверху на дрібній тертці прямо на салат. Ложкою обережно розподіліть натерті жовтки по всій поверхні салату.
- На шар жовтків нанесіть майонез і обережно все змастіть. Тут знадобиться трохи старанності, не поспішайте, спокійно розмажте майонез. Нічого страшного, якщо майонез змішається із жовтками. Дивіться фото.
- Шостим шаром на салат натріть на дрібній терці твердий сир. Потім розподіліть натертий сир по всій поверхні салату і трохи ущільніть його за допомогою ложки. Надайте салату гарну форму у вигляді кучугури.
- Шар із сиру змастіть добре майонезом і обережно розподіліть по всій поверхні сиру.
- Сьомим останнім шаром на салат натріть на дрібній тертці курячі білки. Далі акуратно рівномірним шаром по всій поверхні салату за допомогою ложки розподіліть терті курячі білки. Шар намагайтеся не сильно утрамбовувати, верхівка салату повинна, вийде, як верхівка пишного кучугури.
- За допомогою серветки протріть краї тарілки, тим самим забереться весь зайвий жир від майонезу та залишки продуктів. Так буде набагато красивіше для подачі салату до столу.
Ось такий гарний, білий салат у вигляді кучугури у нас вийшов. Салатику дайте настоятися в холодильнику приблизно дві години і можна буде подавати до святкового столу. У рецепті салат зверху прикрасили злегка чорним кунжутним насінням. Я вважаю, що він і так білосніжно гарний!
Такий салат чудово підійде до Новорічного столу. Приготуйте салат за цим рецептом. Я впевнена, що цей салат не залишить нікого байдужим, хто його спробує.