Ще один рецепт закуски з баклажанів. Крім них, для рецепта знадобляться і інші овочі, а також зелень. Салат виходить яскравим, пікантним і дуже смачним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 550 гр.
- Морква 1 шт.
- Помідор 400 гр.
- Перець болгарський 2 шт.
- Цибуля червона 1 шт.
- Цибуля зелена 30 гр.
- Кінза 20 гр.
- Часник 3 зубці
- Соус соєвий 50 мл.
- Кунжут насіння 1 ч. л.
- Сіль за смаком
Кроки
- З баклажанів зчищаємо частина шкірки і нарізаємо овочі невеликими брусочками. Потім присолюємо, заливаємо холодною водою і залишаємо на 20-30 хвилин.
- Очищаємо від насіння солодкий перець і ріжемо довільними невеликими шматочками.
- Пір’я зеленої цибулі подрібнюємо соломкою.
- Зелень кінзи дрібно шаткуємо.
- З томатів зрізаємо плодоніжки, нарізаємо овочі шматочками.
- Червону цибулю подрібнюємо тонкими півкільцями і заливаємо холодною водою.
- На тертці для корейських салатів натираємо моркву.
- Повертаємося до баклажанів — зливаємо з них воду, просушуємо і обсмажуємо в рослинній олії до золотистого, приблизно 8-10 хвилин.
- Потім до синеньких додаємо моркву, дрібно покришений часник, соєвий соус і насіння кунжуту, перемішуємо і обсмажуємо на сильному вогні протягом хвилини.
- Обсмажені баклажани перекладаємо в салатник до інших овочів і зелені, додаємо добре промиту цибулю, вливаємо оцет, солимо, добре перемішуємо.
Кінзу можна замінити петрушкою, але саме кінза надає салату особливий смак.