Гарнір — це всього лише додавання до основної страви. Слово “гарнір «походить від французького»прикрашати, наповнювати”. Але іноді смачний гарнір може затьмарити собою і м’ясо, і рибу. Якщо вас цікавить питання, що подати на гарнір, то з більше трьох тисяч рецептів гарнірів ви знайдете що вибрати. А рецепти гарнірів з фото допоможуть вам подати їх красиво. Вибирайте! Гарнір можна приготувати до будь-якого основного блюда, тому є гарнір до м’яса , гарнір до риби, гарнір до курки, гарнір до Кролика. Як правило, використовують овочеві гарніри і круп’яні. Буває складний гарнір і простий. Відповідь на питання ” що приготувати на гарнір?» криється в основному блюді, до якого ви збираєтеся робити гарнір. Гарніри з овочів найбільш підходять до м’яса. Це гарнір з картоплі, гарнір з квасолі, гарнір з кабачків, гарнір з капусти, гарнір з цвітної капусти. Тому, якщо ви хочете приготувати гарнір до свинини, гарнір до баранини (наприклад, гарнір до шашлику, гарнір до відбивних, гарнір до стейка, гарнір до печінки) — сміливо готуйте овочі. Рецепти гарнірів до м’яса різноманітні, як то кажуть, на будь-який смак, але ми радимо вас приготувати овочі-гриль. Але, в принципі, овочі в будь-якому вигляді дуже добре поєднуються з м’ясом. Наприклад, непоганий гарнір до м’яса по-французьки — овочева суміш з броколі, стручкової квасолі, моркви. Крім цього, до м’яса ви можете приготувати такий оригінальний гарнір, як гарнір з гарбуза.

Що приготувати на гарнір

Каша теж може бути прекрасним гарніром. Гречка на гарнір, гарнір з сочевиці — смачний і звичний гарнір до котлет або гарнір до тефтелі. А ось гарнір до голубців, як правило, не потрібен. Але найбільш часто використовують рис на гарнір, Рецепти правильної варіння рису грають не останню роль, щоб вийшов смачний гарнір. Існує кілька варіантів, як приготувати рис на гарнір. Залежно від того, чи вважають за краще рис розсипчастий або кашею, вибирають різні сорти рису і варіант його приготування. Як варити рис на гарнір? Наша порада: на 1 порцію рису використовуйте 2 порції води. У киплячу підсолену воду висипте рис і, періодично помішуючи, варіть його близько 20 хвилин, а потім промийте рис. Якщо ви використовуєте пропарений рис, промивати не треба. Крім цього, розсипчастий рис готують на сковороді — спочатку зерна прожарюють, а потім потроху додають воду. Хочемо також нагадати, що гарніри з рису — це, перш за все, гарнір до морепродуктів. Рис відмінно підійде як гарнір до креветок, гарнір до смаженої риби, гарнір до сьомги. Але і рис до м’яса буде непоганий.

Якщо ви не знаєте, як і який приготувати гарнір, рецепти і поради наших читачів допоможуть успішно і зі смаком впоратися з цим завданням. До ваших послуг найрізноманітніші гарніри, рецепти з фото та інші таємниці смачного столу.

капоната
35 хв4
Капоната (Caponata) – сицилійське рагу з баклажанів у кисло-солодкому соусі. Існує безліч місцевих варіацій із використанням різних інгредієнтів. Основними для капонати є баклажани
3 год 10 хв10
Салат з зелених помідорів із рисом – це чудова ідея для заготівлі на зиму. Завдяки поєднанню всіх інгредієнтів салат виходить дуже соковитим та ситним. Така заготівля може стати...
рататуй з бринзою в духовці
2 год 10 хв6
Рататуй, запечений в духовій шафі – це відмінний спосіб приготування овочів, який набагато краще обсмажування і не протипоказаний для дієтичного харчування. Класичний рататуй завжди
30 хв3
Люля-кебаб ідеально підходить для пікніка. Спробуйте варіант приготування з картоплі на мангалі. Страва виходить ситною, з приємним ароматом диму. Подавати частування можна зі свіжими
1 год 20 хв6
Овочеве рагу – сезонне блюдо, яке найкраще готувати зі свіжих овочів, тільки що зірваних з грядки, це можуть бути кабачки, помідори, болгарський перець і баклажани.
2 год 0 хв10
З настанням зими приправа “Полтавська” стає королевою нашого столу. Ми додаємо її в перші і другі страви і навіть подаємо як самостійний гарнір до риби, птиці або червоного...
20 хв1
У всіх модних і дорогих ресторанах різних країн, в меню обов’язково включений салат з руколли з помідорами. Цей класичний тандем доповнюється твердим сиром і заправляється оливковою олією.
рататуй з сиром
1 год 40 хв5
Рататуй з сиром – ще одна варіація цієї смачної та легкої овочевої страви з півдня Франції, а соковита сирна скоринка надає їй додаткового аромату та смаку. Якщо вам...
рецепт овочевого рагу з кабачками і картоплею
50 хв6
Овочеве рагу можна приготувати з будь-яких овочів, які є у вас під рукою. У цьому рецепті основу страви складатимуть картопля і кабачок. Таке рагу можна подати як гарнір...
пшоняна каша на воді
35 хв2
Пшоняна каша – прекрасний гарнір до птиці або овочів, який виходить дуже корисним і ситним. Пшонка виходить розсипчастою, ніжною і повітряною, так що з її допомогою харчуватися можна.
рататуй без баклажанів
1 год 45 хв5
Спочатку рататуй був їжею французьких селян з півдня країни. Жінки додавали в нього будь-які овочі, вирощені на своєму городі, а також прянощі, які в достатку росли на місцевих...
рататуй по-французьки в духовці
1 год 45 хв4
Рататуй по-французьки можна приготувати у вигляді змішаного овочевого рагу, яке тушкується в духовці або на плиті на повільному вогні, а можна і викласти його кружечками і запекти –...
рататуй з баклажанами і кабачками
1 год 30 хв5
Рататуй за класичним рецептом тепер запікається в духовці, але можна зробити це і більш традиційним способом – приготувати рататуй в грубці за умови її наявності; в будь-якому випадку...
25 хв2
Зізнайтеся чесно, у кого тушкований буряк з томатною пастою асоціюється з безтурботним дитинством? Адже саме це блюдо дуже часто подавали в дитячому саду. Така закуска ідеально поєднувалася з.
Запечена молода картопля в пергаменті
1 год 5 хв4
Цілий рік чекаю, коли ж на прилавках з’явиться молода картопелька. Звичайно, з неї не приготуєш так багато страв, як зі старої. Але все-таки гарнір з молодої картоплі виходить...
1 год 15 хв4
Класичне поєднання простих продуктів – картопля і гриби, а блюдо виходить ситним і дуже смачним, та й готується просто і швидко. Картоплю нарізаємо по-селянськи, тобто часточками, і в.
1 год 15 хв4
Паприка добре поєднується з картоплею, надає їй насиченість кольору і особливий смак, особливо якщо взяти паприку копчену. У цьому рецепті запікаємо картопляні часточки в паніровці з паприки і.
1 год 10 хв1
Хорошим і смачним варіантом приготування картоплі як гарніру або самостійного блюда буде у вас картопля, запечена часточками в сметано-часниковому соусі. Сметана робить картоплю соковитою, м’
рецепт картоплі часточками, запеченої у фользі
1 год 10 хв6
Запечена у фользі картопля завжди виходить м’якою, соковитою і ароматною за рахунок обраних приправ. Для запікання виберіть картоплю щільну і яка розварюється, щоб вона зберегла форму в готовій.
1 год 10 хв4
Будь-які овочі, запечені в духовці і в рукаві, а картопляні часточки не виняток, виходять не тільки дієтичними, але і дуже смачними, а рукав зберігає їх соковитими. Змінюючи набір...