М’ясо риби відрізняється високою харчовою цінністю, за вмістом білка часто не поступається м’ясу, при цьому легко засвоюється. Тому риба так популярна в дитячому і дієтичному харчуванні. Варто хоча б раз на тиждень включати в раціон рибні страви (пам’ятаєте знаменитий “Рибний четвер”?), а ще краще робити це не менше трьох разів на тиждень – радять нутриціологи. Риба – джерело важливих омега 3 жирних кислот, кальцію, фосфору і йоду. Морська риба вважається корисніше річкової.
Як приготувати рибу на гаряче
Щоб смачно приготувати рибу на друге в домашніх умовах, вибирайте якісний продукт. Очі і ніс вам на допомогу! Свіжу рибу необхідно понюхати: тільки що виловлена риба не має характерного «рибного» запаху. Морська риба буде пахнути морем, а річкова – річковою водою і водоростями. У неї рівна блискуча і трохи волога луска, щільна на дотик. На тушці немає бурих плям, які говорять про початок процесу розкладання.
Також зверніть увагу на зябра: у свіжої риби вони яскраво-червоні, а у залежалної – бляклі або цегляного відтінку. Від покупки попередньо замаринованої риби краще відмовитися, нерідко так маскують несвіжий продукт. Крім того, потрібно знати, що будь-яку рибу варто маринувати не довше 15 хвилин, щоб не перебити її смак приправами.
Приготування перших і других страв з риби не займає багато часу. Якщо ви хочете отримати смачне і корисне блюдо, вам підійдуть рецепти других страв з риби в запеченому вигляді або на пару. 15 хвилин в духовці або пароварці – і готово! Шукайте на сайті рецепти риби на друге з різних інгредієнтів і не забудьте поекспериментувати з гарнірами.
25 хв4
Сп’єдіні ді мерлуццо (Spiedini di merluzzo) – італійські шашлички з тріски на шпажках.
60 хв2
Фіш енд чіпс (Fish and chips) — національна англійська страва, яка вважається негласним символом Англії. Являє собою філе білої риби, обсмажене в клярі, яке подається з обсмаженою у...
2 год 10 хв10
Люля-кебаб з риби на мангалі – страва, яку не часто можна зустріти на наших столах. Страву подають із великою кількістю свіжої зелені та овочів. Якщо люля-кебаб із м’ясного...
1 год 10 хв8
Коли поїхали сім’єю до Єгипту, дуже переживали, як нас годуватимуть. І це не жарт! Начиталися різних відгуків, один одного цікавіше. Хтось казав, що кухня та сервіс там просто...
1 год 20 хв2
Річковий окунь в солі в духовці – це цікава, ситна і неймовірно смачна страва для вашого обіду або вечері. Для приготування апетитної риби в солі скористайтеся перевіреним рецептом...
25 хв1
Сьомга з овочами на сковороді порадує вас не тільки своїм яскравим смаком, а й поживними властивостями. Апетитну страву кожен може приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на...
35 хв4
Філе сьомги, приготоване на сковороді, виходить дуже соковитим, поживним та яскравим до смаку. Ідеальне рішення для вашого яскравого обіду чи святкової вечері. Для приготування апетитної риби беріть на.
1 год 20 хв2
Окунь річковий, запечений у сметані, відрізняється особливим ніжним смаком, соковитістю та поживними властивостями. Подавайте страву до обіднього столу або до сімейної вечері.
35 хв2
Черевця сьомги на сковороді — це неймовірно смачна, яскрава та оригінальна страва для вашого столу. Подавайте апетитну червону рибу до сімейного обіду чи вечері. У приготуванні вам допоможе.
45 хв3
Смажена сьомга на сковороді гриль порадує вас не тільки своїм яскравим смаком, але та привабливим зовнішнім виглядом. Апетитну страву кожен може приготувати на своїй кухні.
1 год 50 хв2
Річковий окунь із картоплею в духовці – це ситна страва для сімейного обіду чи вечері. Приготувати його в домашніх умовах дуже просто. Для цього беріть на замітку перевірений...
40 хв4
Сьомга з вершками та шпинатом — це дуже смачна і неймовірно ніжна страва для вашого обіду чи вечері. Перед таким частуванням ніхто не зможе встояти. Для приготування червоної...
35 хв3
Соковита зміна у вершковому соусі — це неймовірно смачна та ніжна страва для вашого обіду або вечері. Перед таким частуванням ніхто не зможе встояти. Для приготування червоної риби...
60 хв2
Річковий окунь у фользі в духовці – це дуже смачна, поживна і нескладна страва для всієї родини. Для приготування апетитної запеченої риби скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
35 хв4
Сьомга в клярі на сковороді — рецепт, який варто взяти на замітку. Соковита всередині та хрумка зовні червона риба нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу зі свіжими,...
15 хв2
Стейк із сьомги на сковороді – це яскрава та смачна ресторанна страва, яка кожен зможе повторити у домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт нашої...
45 хв2
Річковий окунь, запечений цілим у лусці, відрізняється особливим яскравим смаком та поживними властивостями. Подавайте страву до обіднього столу або до сімейної вечері.
45 хв6
Зізнатися, я була дуже здивована, дізнавшись про існування подібної страви. Адже вона явно вибивається серед звичної нам вітчизняної кулінарії. Виявилося, що це досить популярна страва у Німеччині.
1 год 40 хв5
Після того, як ви випробуваєте цей рецепт, вам не захочеться більше купувати консервовану кільку. Адже рибка в томатному соусі, приготовлена в домашніх умовах, виходить у рази смачнішою.
2 год 10 хв2
Швидко і смачно запекти рибу з картоплею можна в рукаві. Такий спосіб зробить продукти соковитими і більш ароматними. Забирайте яскраву кулінарну ідею для вашого обіду або вечері.