Кабачково-картопляні оладки-смачне і універсальне блюдо, яке можна подати окремо або доповнити ними м’ясні страви. У літній та осінній період це блюдо особливо актуально.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1 шт.
- Картопля 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зубці
- Куряче яйце 1 шт.
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Петрушка ½ пучка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Кабачок помийте, натріть на тертці, залиште на 10 хвилин, потім відіжміть від соку.
- Ріпчасту цибулю, часник і петрушку дуже дрібно наріжте. Картоплю натріть на крупній тертці.
- Подрібнені овочі і зелень перекладіть в миску.
- Додайте до овочів борошно, яйце, сіль і мелений перець.
- На розігріту сковороду влийте рослинну олію, столовою ложкою викладайте тісто, формуйте округлі оладки і смажте їх з двох сторін.
Готові оладки промокніть від жиру на паперових рушниках, потім подавайте на стіл зі сметаною і свіжою зеленню.
Смачного!