Солодкі огірки з кетчупом на зиму відрізняє від класичного маринування незвичайний смак заготовки, який доповнюється набором прянощів. Маринад готуємо в пропорції солі і цукру як для солодких огірків, а кетчуп беремо будь-який. Спосіб заготівлі швидкий і нескладний – огірки заливаються холодним маринадом і стерилізуються, що дозволяє їх зберігати в будь-яких умовах.
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 5 кг.
- Листя смородини 15 шт.
- Листя вишні 15 шт.
- Петрушка 70 гр.
- Кріп парасольки 5 шт.
- Часник 15 зубців
- Перець чорний горошок 15 шт.
- Маринад:
- Вода 2 л.
- Кетчуп 1 ст.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Сіль 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% 1 ст.
Кроки
- Перед початком заготовки потрібно підготувати огірки і всі інгредієнти згідно з рецептом, щоб все було під рукою і ніщо не забулося. Огірки добре промити і видалити кінчики. Заздалегідь замочувати чи ні – це залежить від стану свіжості огірків. Почистити часник і промити пряну зелень.
- Для маринаду в окремий посуд налити чисту холодну воду. У ній розчинити сухі інгредієнти, налити оцет, додати склянку обраного кетчупу і все добре перемішати.
- У чисті банки (стерилізувати необов’язково) розкласти пряні листя, парасольки кропу, часник і насипати горошки перцю. Потім в банки компактно укласти підготовлені огірки.
- Велику каструлю для стерилізації застелити рушником. Огірки в банках залити холодним маринадом. Потім банки прикрити чистими кришками і поставити в каструлю. До рівня плічок залити банки також холодною водою і поставити каструлю на середній вогонь і довести до кипіння води.
- Стерилізувати літрові банки протягом 15 хвилин від початку кипіння води в каструлі і кипіння маринаду в банках, що видно по появі в них дрібних бульбашок повітря.
- Потім банки витягти з каструлі, герметично закупорити і поставити на кришки. Укутувати пледом не треба.
Після повного охолодження банки з солодкими огірками і кетчупом переставити на зберігання в будь-яке місце. Смачних і вдалих заготовок!