Мало яке блюдо ще може зрівнятися з голубцями по цікавості і захопливості процесу приготування. Влаштувати ліплення голубців можна навіть в якості розваги для дітей, а потім всім разом зібратися за обіднім столом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш м’ясний 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Рис білий 1 ст.
- Капуста білокачанна 2-2.5 кг.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Для соусу:
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Томатна паста 140 мл.
- Рослинна олія 50 мл.
- Лавровий лист 2-3 шт.
- Перець духмяний горошком 5-6 шт.
- Кориця мелена ¼ ч. л.
- Гвоздика мелена ¼ ч. л.
- Імбир мелений ¼ ч. л.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок за смаком
Кроки
- Качан капусти помийте, зніміть верхні підсохлі листя і зробіть надріз навколо качана.
- Помістіть качан в каструлю з киплячою водою на 5-10 хвилин. У міру нагрівання знімайте з качана верхні листки.
- Листя відкладіть в сторону і дайте їм охолонути.
- З кожного листа акуратно зріжте товсту частину в тому місці, де лист кріпився до качана.
- Рис відваріть до напівготовності.
- У фарш додайте сіль, мелений перець і дрібно нарізану цибулю, перемішайте. Потім викладіть рис, ще раз перемішайте.
- На капустяні листи викладайте потроху начинки і звертайте краї листа до центру, щоб вийшли акуратні конверти.
- Тепер необхідно приготувати соус для голубців. На рослинній олії обсмажте цибулю до м’якості. Потім додайте терту на тертці моркву і продовжуйте смажити ще 10 хвилин.
- Томатну пасту розведіть з 700 мілілітрами води і додайте на сковороду до овочевої зажарки. Додайте в соус сіль, цукор, перець і мелені приправи, варіть його 5 хвилин, постійно помішуючи ложкою.
- На дно каструлі покладіть пару цілих капустяних листів, пару горошин запашного перцю і лаврові листи. Потім викладіть шарами голубці, полийте їх томатним соусом і зверху накрийте ще парою капустяних листів.
- Гасіть голубці під кришкою протягом 40 хвилин. Подавайте їх на стіл в гарячому вигляді зі сметаною і чорним хлібом. Це дуже смачно.
Приємного апетиту!