Голубці з молодої капусти з томатною пастою і морквою

Голубці з молодої капусти з томатною пастою і морквою

Мало яке блюдо ще може зрівнятися з голубцями по цікавості і захопливості процесу приготування. Влаштувати ліплення голубців можна навіть в якості розваги для дітей, а потім всім разом зібратися за обіднім столом.

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
2 год 40 хвДрук
  • Качан капусти помийте, зніміть верхні підсохлі листя і зробіть надріз навколо качана.
  • Помістіть качан в каструлю з киплячою водою на 5-10 хвилин. У міру нагрівання знімайте з качана верхні листки.
  • Листя відкладіть в сторону і дайте їм охолонути.
  • З кожного листа акуратно зріжте товсту частину в тому місці, де лист кріпився до качана.
  • Рис відваріть до напівготовності.
  • У фарш додайте сіль, мелений перець і дрібно нарізану цибулю, перемішайте. Потім викладіть рис, ще раз перемішайте.
  • На капустяні листи викладайте потроху начинки і звертайте краї листа до центру, щоб вийшли акуратні конверти.
  • Тепер необхідно приготувати соус для голубців. На рослинній олії обсмажте цибулю до м’якості. Потім додайте терту на тертці моркву і продовжуйте смажити ще 10 хвилин.
  • Томатну пасту розведіть з 700 мілілітрами води і додайте на сковороду до овочевої зажарки. Додайте в соус сіль, цукор, перець і мелені приправи, варіть його 5 хвилин, постійно помішуючи ложкою.
  • На дно каструлі покладіть пару цілих капустяних листів, пару горошин запашного перцю і лаврові листи. Потім викладіть шарами голубці, полийте їх томатним соусом і зверху накрийте ще парою капустяних листів.
  • Гасіть голубці під кришкою протягом 40 хвилин. Подавайте їх на стіл в гарячому вигляді зі сметаною і чорним хлібом. Це дуже смачно.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь