Кабачкова аджика володіє більш багатим смаком в порівнянні з традиційною з помідорів. Важливим моментом її приготування є використання м’ясорубки, щоб овочі залишилися крупинками. Цей рецепт, так званий “Пальчики оближеш”, передбачає гостру аджику, і її краще готувати з зрілих щільних кабачків.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 500 гр.
- Перець болгарський 80 гр.
- Помідор 250 гр.
- Морква 80 гр.
- Часник 1 шт.
- Перець чилі 1 шт.
- Рослинна олія 6 ст. л.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок 1.5 ст. л.
- Оцет столовий 9% 20 мл.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
Кроки
- Кабачки добре промийте під проточною водою, зніміть товсту шкірку і видаліть м’якоть з насінням. Почистіть і промийте всі інші овочі. Потім їх наріжте середніми шматочками і по черзі перекрутіть на м’ясорубці з середніми гратами.
- Потім ці подрібнені овочі перекладіть в каструлю з товстим дном або з антипригарним покриттям і поставте на плиту, підключіть середній вогонь. Після того як маса почне кипіти, варіть її на мінімальному вогні протягом 20 хвилин при періодичному помішуванні лопаткою, щоб вона не підгоріла. До кінця варіння додайте в аджику сіль на свій смак, насипте цукор і покладіть дві ложки томатної пасти для більш яскравого кольору.
- Гострий перець наріжте маленькими шматочками, і любителі гострого можуть залишити його з насінням. Перекладіть в киплячу аджику нарізаний перець, налийте шість ложок рослинної олії, перемішайте і потоміть аджику ще протягом 10 хвилин.
- В останню чергу покладіть в аджику дуже дрібно нарізаний ножем часник і насипте чорний перець. Потім налийте 20 мл столового оцту, все ще раз перемішайте і вогонь вимкніть.
- Заздалегідь будь-яким способом простерилізуйте баночки для заготовки і кришки для цієї заготовки. Гарячу аджику розфасуйте по підготовленим баночках, щільно закупорьте і остудіть їх в перевернутому вигляді і під махровим рушником. Зберігайте кабачкову аджику в прохолодному темному місці.
Вдалих і смачних заготовок!