Торт «Черепаха» з сметаною – смачна і зовні цікава випічка, яка ідеально підходить для дитячого свята. Пропонуємо декілька покрокових рецептів з фото такого незвичайного ласощі.
Торт «Черепаха» зі сметаною
Торт «Черепаха» – це бісквітні коржі з прошарками ніжного сметанного крему в цікавому оформленні. Сьогодні є кілька варіантів приготування такого ласощі, але варто почати з класичного покроковий рецепт з фото зі сметаною.
Інгредієнти для тіста:
- 6 яєць;
- 2 ст. л. какао;
- 1,5 склянки цукру;
- 2 ч. л. розпушувача;
- 2,5 склянки борошна.
Для крему:
- 850 мл сметани;
- 2 ст. л. какао;
- 250 г вершкового масла;
- 1,5 склянки цукру.
Для глазурі:
- 6 ст. л. сметани;
- 50 г вершкового масла;
- 0,5 склянки цукру;
- 2 ст. л. какао;
- 150 г волоських горіхів.
Приготування:
- Почнемо з бісквітного тіста. Для цього цукор розтираємо з яйцями до пишної білої маси.
- Після просіваємо борошно з розпушувачем і какао, замішуємо густе, як сметана, тісто.
- Тепер набираємо тісто ложкою і викладаємо на деко з пергаментом у вигляді коржа. Обов’язково дотримуємося між заготівками відстань, так як в процесі випікання коржа трохи збільшаться в розмірі.
- Відправляємо в духовку на 7-10 хвилин, температура 180 °С, після дістаємо і остуджуємо.
- Крем готується дуже просто, для цього кладемо сметану м’яке масло, всипаємо цукор з какао і збиваємо все до отримання однорідної гладкої маси.
- Для складання торта беремо велике блюдо або піднос. Коржі по одній занурюємо в сметанний крем і викладаємо гіркою так, щоб вийшло щось на зразок панцира. Також з допомогою коржів робимо черепашці лапки і голову.
- Залишилися кремом обмазуємо бісквітні заготовки з усіх боків.
- Для приготування глазурі в сотейник відправляємо масло, сметану, цукор і какао, перемішуємо і доводимо до кипіння.
- Поливаємо панцир глазур’ю і при бажанні прикрашаємо торт волоськими горіхами. Відправляємо десерт в холод на 4-5 годин, щоб коржі просочилися кремом, а глазур добре застигла.
Деякі господині печуть бісквітні коржі дещо інакше, вони просто випікають один великий корж, а потім склянкою вирізують круглі заготовки для торта.
Зі сметанним кремом і згущеним молоком
Торт «Черепаха» також можна приготувати зі сметаною і згущеним молоком, але тим, хто не любить сметанний крем, такий продукт можна замінити вершками. Також у запропонованому покроковий рецепт з фото в бісквітне тісто додаємо мед. Якщо тісто замішують без нього, то цукру беремо на 40 г більше.
Інгредієнти для тіста:
- 6 яєць;
- 160 г цукру;
- 260 г борошна;
- 1 пакетик розпушувача;
- 0,5 пакетика ваніліну;
- 1 ч. л. меду.
Для крему:
- 600 мл сметани (вершків);
- 200 мл згущеного молока;
- 0,5 пакетика ваніліну;
- 30 г цукрової пудри.
Для глазурі:
- 4 ст. л. молока;
- 1 ст. л. какао;
- 40 г вершкового масла;
- 3 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. згущеного молока.
Приготування:
- У чашу для збивання додаємо цукор, яйця і ванілін, розмішуємо до однорідності і пишності.
- Після в яєчну суміш в 3-4 прийому просіваємо борошно, додаємо мед і розпушувач, збиваємо міксером на малих обертах.
- Викладаємо тісто на деко з пергаментом у вигляді коржів і відправляємо в духовку на 10-15 хвилин, температура 180 °С.
- Для приготування крему в миску відправляємо жирну сметану або вершки, згущене молоко, цукрову пудру і ванілін, збиваємо до однорідної пишної маси.
- Глибоку чашу застеляємо плівкою з запасом по краях.
- Беремо бісквітні коржі, потім їх в крем, викладаємо в чашу спочатку на дно, потім з боків і в центр.
- Закриваємо чашу з вмістом плівкою і ставимо в прохолодне місце на 3-4 години. Також разом з великими коржами можна спекти маленькі коржики, щоб зробити черепашці голову, лапки і хвостик.
- Після цього дістаємо торт з холодильника, перевертаємо на широке блюдо і знімаємо плівку.
- Для глазурі в сотейник виливаємо молоко, просіваємо какао і повністю вмішуємо його в молочний напій. Потім засипаємо цукор, вливаємо згущене молоко, ставимо на вогонь і варимо глазур протягом 5-10 хвилин. У густу гарячу шоколадну суміш кладемо масло, розмішуємо до повного його розчинення.
- При постійному помішуванні остуджуємо глазур, а потім повністю покриваємо торт, відправляємо на 5-10 хвилин в прохолодне місце.
- Для прикраси розтоплюємо білий шоколад, перекладаємо в кондитерський мішок і малюємо панцир. Робимо черепашці голову, лапки і хвостик.
Для прикраси десерту необов’язково готувати глазур, можна посипати торт тертим шоколадом або використовувати для декору все, що є під рукою фрукти, горіхи, драже або кокосову стружку.
Смарагдова черепаха
Торт «Смарагдова черепаха» – ще один покроковий рецепт з фото приготування смачного і незвичайного десерту, який особливо сподобається тим, хто не любить готувати таке ласощі зі сметаною. Його особливість у тому, що коржі не випікається в духовці, а готуються на сковороді, для просочення крем заварюється, а для прикраси використовуються ківі.
Інгредієнти для тіста:
- 1 банку згущеного молока;
- 450 г борошна;
- 1 яйце;
- 1 ч. л. гашеної соди.
Для крему:
- 500 мл молока;
- 1 склянка цукру;
- 0,5 пакетика ваніліну;
- 200 г вершкового масла;
- 2 ст. л. борошна;
- 2 яйця;
- ківі для прикраси.
Приготування:
- Виливаємо В миску згущене молоко, вбиваємо яйце і розмішуємо до однорідності звичайною лопаткою.
- Додаємо гашену оцтом соду, просіяне борошно і ретельно все перемішуємо.
- Тісто викладаємо на дошку, присипану борошном, скачуємо трубочкою і ділимо її на 8 рівних частин.
- Кожну частину розгортаємо в коржик і обсмажуємо на сковороді.
- Готові коржі обрізаємо, для торта робимо нижні коржі більше, верхні менше. Обрізки подрібнюємо в крихту.
- Для крему молоко вбиваємо яйця, засипаємо борошно з двома видами цукру і, помішуючи, варимо до загустіння. Після крем охолодити і збиваємо з додаванням вершкового масла.
- Коржі викладаємо стопкою, кожен промазуємо кремом. Для згладжування кутів використовуємо крихти тіста. Потім кремом добре змащуємо верх і боки торта.
- Готовий торт прикрашаємо тонкими скибочками ківі, а також з фруктів робимо черепашці голову і лапки.
Для прикраси краще вибирати більш тверді плоди, так як м’які не вийде тонко нарізати.
Рецепт без випічки
Якщо часу на випічку коржів немає, а спробувати торт «Черепаха» зі сметаною дуже хочеться, то пропонуємо покроковий рецепт з фото без випічки. За основу десерту беремо вже готові бісквітні рулети.
Інгредієнти:
- 2 упаковки бісквітних рулетиків;
- 400 мл сметани;
- 0,5 склянки цукрової пудри;
- 10-15 г желатину;
- 100 мл води;
- 2 банана;
- 1 лимон.
Приготування:
- Желатин заливаємо водою, залишаємо набухати, а потім прогріваємо до повного його розчинення, головне, не кип’ятимо.
- Невеликими шматочками нарізаємо бісквітні рулети і очищені банани. У миску викладаємо сметану, додаємо до неї цукрову пудру і добре перемішуємо.
- У крем тонкою цівкою вливаємо остиглий желатин і ретельно все розмішуємо. Глибоку ємність застеляємо плівкою і викладаємо в неї рулети на дно і боки.
- Заливаємо сметанним кремом і в середину викладаємо банани, також покриваємо їх шаром крему.
- Верхній шар викладаємо шматочки рулету, які злегка вдавлюємо в крем.
- Накриваємо миску з вмістом плівкою і ставимо в прохолодне місце на 3 години.
- Після торт перекладаємо на плоске блюдо і акуратно знімаємо плівку.
Для прикраси беремо ще один банан, збризкуємо соком цитруса, щоб він не потемнів, і робимо черепашці лапки, голову і хвіст, а ось для вічко можна взяти бутони гвоздики.
Бананова черепаха
Пропонуємо ще один покроковий рецепт з фото десерт – торт «Бананова черепаха» зі сметаною. Ласощі виходить дуже смачним, ніжним і ароматним. Такий торт можна приготувати в звичайний день чи на свято.
Інгредієнти:
- 6 яєць;
- 450 г борошна;
- 1 склянка цукру;
- 1 ч. л. соди;
- 2 ст. л. меду;
- 2 банана.
Для крему:
- 850 мл сметани;
- 1 склянку цукру.
Приготування:
- Для тіста першим ділом збиваємо до білої пишної маси яйця з цукром.
- Далі беремо мед, злегка розтоплюємо його, щоб він був рідким, засипаємо в нього соду, ретельно розмішуємо і вливаємо в яєчну суміш, перемішуємо.
- Потім просіваємо борошно, замішуємо тісто без грудочок. На деко викладаємо тісто невеликими коржами і відправляємо в духовку на 7-8 хвилин, температура 180 °С.
- Для крему просто збиваємо сметану з цукром до повного розчинення всіх солодких крупинок. Банани очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками.
- Кожний корж мачаємо в крем і викладаємо на блюдо у вигляді панцира черепахи. Між шарами бісквіта розкладаємо кружальця банана.
- Залишилися кремом покриваємо весь торт.
Для прикраси можна зробити глазур, але найпростіший варіант – присипати його тертим шоколадом або какао. Прибираємо десерт в прохолодне місце на 3 години, а краще на всю ніч, щоб бісквіт добре просочився, тоді торт буде ще більш ніжним і смачним.
Ласуни обов’язково зрадіють такому незвичайному торту, як «Черепаха». Тим більше що покроковий рецепт з фото десерту дуже простий. Торт може бути різним на смак, так що кожен вибере для себе найкращий і смачний варіант.