Готуємо смачний торт «Черепаха» зі сметаною

торт черепаха рецепт
Час приготування: 60 хв

Торт «Черепаха» з сметаною – смачна і зовні цікава випічка, яка ідеально підходить для дитячого свята. Пропонуємо декілька покрокових рецептів з фото такого незвичайного ласощі.

Торт «Черепаха» зі сметаною

Торт «Черепаха» – це бісквітні коржі з прошарками ніжного сметанного крему в цікавому оформленні. Сьогодні є кілька варіантів приготування такого ласощі, але варто почати з класичного покроковий рецепт з фото зі сметаною.

Інгредієнти для тіста:

  • 6 яєць;
  • 2 ст. л. какао;
  • 1,5 склянки цукру;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 2,5 склянки борошна.

Для крему:

  • 850 мл сметани;
  • 2 ст. л. какао;
  • 250 г вершкового масла;
  • 1,5 склянки цукру.

Для глазурі:

  • 6 ст. л. сметани;
  • 50 г вершкового масла;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 2 ст. л. какао;
  • 150 г волоських горіхів.

Приготування:

  • Почнемо з бісквітного тіста. Для цього цукор розтираємо з яйцями до пишної білої маси.

  • Після просіваємо борошно з розпушувачем і какао, замішуємо густе, як сметана, тісто.

  • Тепер набираємо тісто ложкою і викладаємо на деко з пергаментом у вигляді коржа. Обов’язково дотримуємося між заготівками відстань, так як в процесі випікання коржа трохи збільшаться в розмірі.

  • Відправляємо в духовку на 7-10 хвилин, температура 180 °С, після дістаємо і остуджуємо.

  • Крем готується дуже просто, для цього кладемо сметану м’яке масло, всипаємо цукор з какао і збиваємо все до отримання однорідної гладкої маси.

  • Для складання торта беремо велике блюдо або піднос. Коржі по одній занурюємо в сметанний крем і викладаємо гіркою так, щоб вийшло щось на зразок панцира. Також з допомогою коржів робимо черепашці лапки і голову.

  • Залишилися кремом обмазуємо бісквітні заготовки з усіх боків.

  • Для приготування глазурі в сотейник відправляємо масло, сметану, цукор і какао, перемішуємо і доводимо до кипіння.

  • Поливаємо панцир глазур’ю і при бажанні прикрашаємо торт волоськими горіхами. Відправляємо десерт в холод на 4-5 годин, щоб коржі просочилися кремом, а глазур добре застигла.

Деякі господині печуть бісквітні коржі дещо інакше, вони просто випікають один великий корж, а потім склянкою вирізують круглі заготовки для торта.

Зі сметанним кремом і згущеним молоком

Торт «Черепаха» також можна приготувати зі сметаною і згущеним молоком, але тим, хто не любить сметанний крем, такий продукт можна замінити вершками. Також у запропонованому покроковий рецепт з фото в бісквітне тісто додаємо мед. Якщо тісто замішують без нього, то цукру беремо на 40 г більше.

Інгредієнти для тіста:

  • 6 яєць;
  • 160 г цукру;
  • 260 г борошна;
  • 1 пакетик розпушувача;
  • 0,5 пакетика ваніліну;
  • 1 ч. л. меду.

Для крему:

  • 600 мл сметани (вершків);
  • 200 мл згущеного молока;
  • 0,5 пакетика ваніліну;
  • 30 г цукрової пудри.

Для глазурі:

  • 4 ст. л. молока;
  • 1 ст. л. какао;
  • 40 г вершкового масла;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. згущеного молока.

Приготування:

  • У чашу для збивання додаємо цукор, яйця і ванілін, розмішуємо до однорідності і пишності.

  • Після в яєчну суміш в 3-4 прийому просіваємо борошно, додаємо мед і розпушувач, збиваємо міксером на малих обертах.

  • Викладаємо тісто на деко з пергаментом у вигляді коржів і відправляємо в духовку на 10-15 хвилин, температура 180 °С.

  • Для приготування крему в миску відправляємо жирну сметану або вершки, згущене молоко, цукрову пудру і ванілін, збиваємо до однорідної пишної маси.

  • Глибоку чашу застеляємо плівкою з запасом по краях.

  • Беремо бісквітні коржі, потім їх в крем, викладаємо в чашу спочатку на дно, потім з боків і в центр.

  • Закриваємо чашу з вмістом плівкою і ставимо в прохолодне місце на 3-4 години. Також разом з великими коржами можна спекти маленькі коржики, щоб зробити черепашці голову, лапки і хвостик.

  • Після цього дістаємо торт з холодильника, перевертаємо на широке блюдо і знімаємо плівку.

  • Для глазурі в сотейник виливаємо молоко, просіваємо какао і повністю вмішуємо його в молочний напій. Потім засипаємо цукор, вливаємо згущене молоко, ставимо на вогонь і варимо глазур протягом 5-10 хвилин. У густу гарячу шоколадну суміш кладемо масло, розмішуємо до повного його розчинення.

  • При постійному помішуванні остуджуємо глазур, а потім повністю покриваємо торт, відправляємо на 5-10 хвилин в прохолодне місце.

  • Для прикраси розтоплюємо білий шоколад, перекладаємо в кондитерський мішок і малюємо панцир. Робимо черепашці голову, лапки і хвостик.

Для прикраси десерту необов’язково готувати глазур, можна посипати торт тертим шоколадом або використовувати для декору все, що є під рукою фрукти, горіхи, драже або кокосову стружку.

Смарагдова черепаха

Торт «Смарагдова черепаха» – ще один покроковий рецепт з фото приготування смачного і незвичайного десерту, який особливо сподобається тим, хто не любить готувати таке ласощі зі сметаною. Його особливість у тому, що коржі не випікається в духовці, а готуються на сковороді, для просочення крем заварюється, а для прикраси використовуються ківі.

Інгредієнти для тіста:

  • 1 банку згущеного молока;
  • 450 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. гашеної соди.

Для крему:

  • 500 мл молока;
  • 1 склянка цукру;
  • 0,5 пакетика ваніліну;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 2 яйця;
  • ківі для прикраси.

Приготування:

  • Виливаємо В миску згущене молоко, вбиваємо яйце і розмішуємо до однорідності звичайною лопаткою.

  • Додаємо гашену оцтом соду, просіяне борошно і ретельно все перемішуємо.

  • Тісто викладаємо на дошку, присипану борошном, скачуємо трубочкою і ділимо її на 8 рівних частин.

  • Кожну частину розгортаємо в коржик і обсмажуємо на сковороді.

  • Готові коржі обрізаємо, для торта робимо нижні коржі більше, верхні менше. Обрізки подрібнюємо в крихту.

  • Для крему молоко вбиваємо яйця, засипаємо борошно з двома видами цукру і, помішуючи, варимо до загустіння. Після крем охолодити і збиваємо з додаванням вершкового масла.

  • Коржі викладаємо стопкою, кожен промазуємо кремом. Для згладжування кутів використовуємо крихти тіста. Потім кремом добре змащуємо верх і боки торта.

  • Готовий торт прикрашаємо тонкими скибочками ківі, а також з фруктів робимо черепашці голову і лапки.

Для прикраси краще вибирати більш тверді плоди, так як м’які не вийде тонко нарізати.

Рецепт без випічки

Якщо часу на випічку коржів немає, а спробувати торт «Черепаха» зі сметаною дуже хочеться, то пропонуємо покроковий рецепт з фото без випічки. За основу десерту беремо вже готові бісквітні рулети.

Інгредієнти:

  • 2 упаковки бісквітних рулетиків;
  • 400 мл сметани;
  • 0,5 склянки цукрової пудри;
  • 10-15 г желатину;
  • 100 мл води;
  • 2 банана;
  • 1 лимон.

Приготування:

  • Желатин заливаємо водою, залишаємо набухати, а потім прогріваємо до повного його розчинення, головне, не кип’ятимо.

  • Невеликими шматочками нарізаємо бісквітні рулети і очищені банани. У миску викладаємо сметану, додаємо до неї цукрову пудру і добре перемішуємо.

  • У крем тонкою цівкою вливаємо остиглий желатин і ретельно все розмішуємо. Глибоку ємність застеляємо плівкою і викладаємо в неї рулети на дно і боки.

  • Заливаємо сметанним кремом і в середину викладаємо банани, також покриваємо їх шаром крему.

  • Верхній шар викладаємо шматочки рулету, які злегка вдавлюємо в крем.

  • Накриваємо миску з вмістом плівкою і ставимо в прохолодне місце на 3 години.

  • Після торт перекладаємо на плоске блюдо і акуратно знімаємо плівку.

Для прикраси беремо ще один банан, збризкуємо соком цитруса, щоб він не потемнів, і робимо черепашці лапки, голову і хвіст, а ось для вічко можна взяти бутони гвоздики.

Бананова черепаха

Пропонуємо ще один покроковий рецепт з фото десерт – торт «Бананова черепаха» зі сметаною. Ласощі виходить дуже смачним, ніжним і ароматним. Такий торт можна приготувати в звичайний день чи на свято.

Інгредієнти:

  • 6 яєць;
  • 450 г борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 ч. л. соди;
  • 2 ст. л. меду;
  • 2 банана.

Для крему:

  • 850 мл сметани;
  • 1 склянку цукру.

Приготування:

  • Для тіста першим ділом збиваємо до білої пишної маси яйця з цукром.

  • Далі беремо мед, злегка розтоплюємо його, щоб він був рідким, засипаємо в нього соду, ретельно розмішуємо і вливаємо в яєчну суміш, перемішуємо.

  • Потім просіваємо борошно, замішуємо тісто без грудочок. На деко викладаємо тісто невеликими коржами і відправляємо в духовку на 7-8 хвилин, температура 180 °С.

  • Для крему просто збиваємо сметану з цукром до повного розчинення всіх солодких крупинок. Банани очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками.

  • Кожний корж мачаємо в крем і викладаємо на блюдо у вигляді панцира черепахи. Між шарами бісквіта розкладаємо кружальця банана.

  • Залишилися кремом покриваємо весь торт.

Для прикраси можна зробити глазур, але найпростіший варіант – присипати його тертим шоколадом або какао. Прибираємо десерт в прохолодне місце на 3 години, а краще на всю ніч, щоб бісквіт добре просочився, тоді торт буде ще більш ніжним і смачним.

Ласуни обов’язково зрадіють такому незвичайному торту, як «Черепаха». Тим більше що покроковий рецепт з фото десерту дуже простий. Торт може бути різним на смак, так що кожен вибере для себе найкращий і смачний варіант.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь