Готуємо торт Рафаелло з найсмачнішого рецептом

торт пафаелло рецепт
Час приготування: 1 год 30 хв

Декілька покрокових рецептів з фото, як спекти в домашніх умовах торт «Рафаелло». Він складається з пишного бісквіта з мигдальним прошарком, білого солодкого крему і кокосової стружки.

Торт «Рафаелло»

Торт «Рафаелло» – смачний кокосовий десерт, який можна приготувати в домашніх умовах кожна господиня. Звичайно, покроковий рецепт з фото не можна назвати простим, але результат того вартий, адже десерт виходить дуже ніжним на смак, і прекрасним зовні.

Інгредієнти для бісквіта:

  • 6 яєць;
  • 160 г борошна;
  • 200 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру.

Для крему:

  • 500 г сиру маскарпоне;
  • 200 мл згущеного молока;
  • 250 мл вершків (33-35 %);
  • 30 г кокосової стружки.

Для торта:

  • 100 г кокосової стружки;
  • 50 г мигдалю;
  • 7-9 цукерок «Рафаелло».

Приготування:

  • Почнемо з приготування бісквіта. Відокремлюємо жовтки від білків, висипаємо до них половину цукру і збиваємо протягом 10 хвилин, щоб маса збільшилася в обсязі.

  • З цукром до стійких піків і збиваємо яєчні білки.

  • Тепер у збиту масу з жовтків поступово вводимо білки, легкими рухами перемішуємо лопаткою знизу вгору.

  • Після в яєчну суміш просіваємо борошно і вимішуємо однорідне тісто.

  • Дно форми застеляємо пергаментом і наповнюємо її тестом, ставимо в духовку на 40 хвилин, температура 180 °С.

  • Для крему в миску вливаємо вершки, спочатку збиваємо на малих швидкостях, а потім поступово збільшуємо обертів.

  • Як тільки вершки загуснуть, додаємо згущене молоко, а слідом маскарпоне, продовжуємо збивати на низьких обертах до однорідності, але недовго, інакше вершки розшарувати, і крем стане рідким.

  • У майже готовий крем висипаємо кокосову стружку, перемішуємо, накриваємо плівкою і ставимо в прохолодне місце.

  • Готовий бісквіт повністю остуджуємо і ріжемо так, щоб вийшло три коржа.

  • Перший кладемо в роз’ємну форму, зверху наносимо крем. Присипаємо дрібно порубаним мигдалем, який потрібно попередньо очистити і обсмажити на сухій сковороді.

  • Кладемо другий корж, також промазуємо його вершковим кремом. Так збираємо торт повністю.

  • Прибираємо десерт в прохолодне місце на 3-4 години. Потім дістаємо, акуратно знімаємо форму, сторони і поверхня повністю промазуємо залишилися кремом і зі всіх сторін обсипаємо кокосовою стружкою.

  • Прикрашаємо торт цукерками і подаємо десерт до столу.

Для прикраси торта цукерки можна купити або зробити їх в домашніх умовах. Для цього стружку кокоса змішуємо з ваніллю, згущеним молоком і розтопленим вершковим маслом. З отриманої маси ліпимо коржі, кладемо мигдаль, скачуємо все в кульку і обвалюємо в кокосовій стружці.

Торт «Рафаелло» без випічки

Якщо дуже хочеться насолодитися смачним десертом в домашніх умовах, але часу на випічку бісквіта немає, то є інший, більш простий покроковий рецепт – без випічки. Торт «Рафаелло» виходить таким же смачним і ніжним, як на фото.

Інгредієнти:

  • 350 мл молока;
  • 1,5 ст. л. борошна;
  • 2 ст. л. картопляного крохмалю;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 2 ст. л. цукрової пудри;
  • 250 мл вершків (33 %);
  • 100 г вершкового масла;
  • 300 г печива;
  • 100 мл вареного згущеного молока;
  • 100 г кокосової стружки;
  • ваніль за смаком.

Приготування:

  • У сотейник або сковороду з товстим дном виливаємо молоко, висипаємо цукор, борошно і картопляний крохмаль. Додаємо трохи ванілі, перемішуємо, ставимо на середній вогонь і варимо до загустіння.

  • У готовий і вже остиглий заварний крем відправляємо м’яке вершкове масло, розмішуємо до однорідності.

  • Беремо будь-яку форму, кладемо ложку крему і розподіляємо по поверхні.

  • Зверху укладаємо шар печива.

  • Тепер беремо ще печиво, одну сторону змащуємо вареним згущеним молоком і наступним шаром викладаємо згущеним молоком вниз, злегка придавлюємо.

  • Далі відправляємо весь заварний крем і розподіляємо по печеву.

  • Зверху укладаємо ще шар печива.

  • У чашу міксера вливаємо холодні вершки і збиваємо. Як тільки вершкова маса буде добре тримати форму, додаємо цукрову пудру і ще раз збиваємо.

  • Вершковий крем викладаємо поверх торта і розрівнюємо по всій поверхні.

  • Присипаємо десерт стружкою кокоса і відправляємо на 2-3 години в холодильник, можна на всю ніч.

Замість вершків можна використовувати сметану, тоді торт вийде вже з іншим смаком. Для цього сметану збиваємо з додаванням цукрової пудри і згущувача, щоб крем вийшов густим.

Торт «Рафаелло» з хрустким шаром

Торт «Рафаелло» з хрустким шаром – це ще один смачний десерт, який можна легко і просто приготувати в домашніх умовах. За цим покрокового рецепту з фото багато кокоса, а також прошарок з ганаша на білому шоколаді з вафлями і мигдалем.

Інгредієнти для бісквіта:

  • 4 яйця;
  • 125 г цукру;
  • 90 г борошна;
  • 15 г кокосової стружки;
  • 35 г вершкового масла.

Для крему:

  • 150 г білого шоколаду;
  • 70 мл вершків (33 %);
  • 55 г вершкового масла;
  • 40 г кокосової стружки;
  • 250 г вершково-сирного сиру.

Для начинки:

  • 100 г білого шоколаду;
  • 30 г вершків (33 %);
  • 50 г мигдалю;
  • вафля.

Для просочення:

  • 100 мл води;
  • 50 г цукру;
  • 30 мл згущеного молока.

Для крему для обмазки:

  • 240 г вершково-сирного сиру;
  • 80 г цукрової пудри;
  • 100 г вершкового масла;
  • ваніль за смаком.

Приготування:

  • Яйця з цукром відправляємо в ємність, ставимо на водяну баню і при постійному помішуванні добиваємося того, щоб цукрові кристали повністю розчинилися.

  • Тепер яєчну суміш перелити в чашу і збиваємо до отримання білої пишної маси.

  • Потім просіваємо половину борошна, акуратно перемішуємо і слідом вливаємо розтоплене вершкове масло.

  • Після додаємо борошно і масло, перемішуємо до однорідності.

  • В кінці засипаємо кокосову стружку і ще раз все розмішуємо.

  • Перелити тісто в роз’ємну форму і ставимо в духовку на 40 хвилин, температура 170 °С.

  • Готовий бісквіт звільняємо від форми, даємо трохи охолонути, обертаємо харчовою плівкою і ставимо в холод на кілька годин.

  • Для приготування крему в ємність відправляємо часточки шоколаду, заливаємо їх підігрітими вершками і розмішуємо до повного розчинення.

  • Додаємо нарізане на шматочки вершкове масло і знову все перемішуємо до однорідності.

  • Після висипаємо кокосову стружку, перемішуємо, накриваємо плівкою в контакт. Отриману суміш добре охолоджуємо.

  • Застиглу масу збиваємо, і як тільки вона стане білою, додаємо до неї вершково-сирний сир і ще раз розмішуємо з допомогою міксера.

  • Для начинки також беремо білий шоколад розтоплюємо його за допомогою гарячих вершків і одержаний ганаш переливаємо в кондитерський мішок, прибираємо в холодильник на кілька годин. Тепер беремо вафлі, розламуємо на шматочки і щоб вони ще більше хрустіли, підсушуємо їх на сухій сковороді.

  • Мигдаль промиваємо, очищаємо і підсушуємо в духовці до золотистого кольору. Після рубаємо горіхи на шматочки.

  • Для просочення коржів підготуємо сироп. Для цього в сотейник висипаємо цукор, заливаємо водою, додаємо згущене молоко, ставимо на плиту і після закипання витримуємо на вогні ще 1 хвилину.

  • Бісквіт розрізаємо на 3 коржа. Перший просочуємо сиропом і зверху наносимо шар крему.

  • Потім робимо бортики з крему, а вийшло поглиблення відправляємо ганаш, розрівнюємо, зверху присипаємо мигдалем і подрібненими вафлями.

  • Зверху наносимо ще один шар крему і розрівнюємо.

  • Потім кладемо другий корж і аналогічно попередньому шару покриваємо його кремом і викладаємо начинку.

  • Тепер останній корж, просочуємо його сиропом і відправляємо в холодильник на кілька годин. В цей час приготуємо крем для покриття десерту, просто збиваємо вершково-сирний крем з цукровою пудрою, ваніліном і м’яким маслом.

  • Готовим кремом повністю обмазуємо торт і обсипаємо його з усіх боків кокосовою стружкою.

Бісквіт можна і не витримувати в холоді, але так він стане вологим, не буде кришитися при нарізуванні і збірці.

Малиновий Торт «Рафаелло»

Сьогодні є кілька варіантів приготування відомого десерту. Пропонуємо спробувати спекти в домашніх умовах малиновий торт «Рафаелло». Запропонований покроковий рецепт з фото дуже цікавий, а саме ласощі виходить шалено смачним.

Інгредієнти для бісквіта:

  • 4 яєчних білка;
  • 70 г мигдальної муки;
  • 40 г кокосового борошна;
  • 40 г цукру;
  • 100 г цукрової пудри;
  • щіпка солі.

Для крему:

  • 4 яєчних жовтка;
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
  • 120 г цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 300 мл вершків (від 30 %);
  • 300 мл кокосового молока;
  • 5 г желатину.

Для малинового прошарку:

  • 230 г малинового пюре;
  • 70 г цукру;
  • 6 г яблучного пектину.

Для кокосового молока:

  • 350 мл коров’ячого молока;
  • 200 г кокосової стружки.

Приготування:

  • У чашу з яєчними білками підсипаємо сіль і збиваємо до легкої піни. Після висипаємо цукор і продовжуємо збивати до стану меренги. В окремій ємності змішати цукрову пудру з мигдальним і кокосовим борошном. Отримати кокосове борошно дуже просто, для цього потрібно перемолоти кокосову стружку.

  • Отриману суміш просіваємо і змішуємо зі збитими білками.

  • Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і з допомогою сервірувальних кілець відсаджуємо на деко з пергаментом, робимо два коржа і відправляємо в духовку на 25-30 хвилин, температура 180 °С.

  • Для крему спочатку зробимо кокосове молоко. У сотейник висипаємо кокосову стружку, заливаємо коров’ячим молоком і ставимо на вогонь. Після закипання суміш проварюємо 6-7 хвилин, після прибираємо в холодильник і потім добре віджимаємо.

  • Тепер більшу частину кокосового молока виливаємо в каструлю і зовсім небагато – до жовтків. До жовтків також додаємо крохмаль. Цукор – частково в жовтки і частково в молоко. Молоко відправляємо на вогонь, а жовтки перетираємо з усіма добавками.

  • Після того як молоко закипить, порційно вводимо в яєчну суміш і швидко все розмішуємо, щоб жовтки не зварилися. Отриману суміш повертаємо на вогонь і варимо крем до загустіння. Готові коржі дістаємо з духовки, охолодити, обертаємо пергаментом і ставимо в прохолодне місце.
  • В заварний крем додаємо вершкове масло, розмішуємо, а потім додаємо желатин. Накриваємо плівкою і охолодити, але не в холодильнику, а при кімнатній температурі.

  • Для прошарку яблучний пектин змішуємо з 1 десертною ложкою цукру. Малинове пюре перелити в сотейник, всипаємо цукор і ставимо на вогонь. Ягідну суміш прогріваємо до 60 °С, після засипаємо пектин з цукром, кип’ятимо 2-3 хвилини.
  • Дістаємо коржі і кожен змащуємо малиновим прошарком, накриваємо плівкою і залишаємо до застигання ягідного шару.

  • В цей час збиваємо холодні вершки до м’яких піків і після вершкову масу доводимо до кімнатної температури. Заварний крем ще раз збиваємо і вмішуємо збиті вершки.

  • У роз’ємне кільце кладемо перший корж з малиновим прошарком, потім частина крему і при бажанні зверху розкладаємо ягідки малини.

  • Тепер кладемо другий корж малиновим прошарком вниз, знову крем і прибираємо десерт в холодильник, щоб крем повністю застиг.

Після дістаємо торт, акуратно прибираємо кільце, присипаємо з усіх боків кокосовою стружкою і прикрашаємо на свій смак, можна ягідками і половинками кокосових цукерок.

Торт «Рафаелло» – чудовий на смак десерт, який обов’язково варто спробувати спекти в домашніх умовах. Незважаючи на тривалий процес приготування, з рецептом впорається навіть починаюча господиня, головне, слідувати покроковим фото. Коржі для десерту можуть бути не тільки бісквітні, але і пісочні і навіть сирні. Як і крем, його можна зробити заварним, вершковим, сметаною, з згущеного молока або сиру.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь