У нашій родині суп — обов’язкова страва на обід. Тому в моєму арсеналі вже ціла колекція цікавих рецептів. Готую як традиційні борщ, юшку, щі, так і новомодні крем-супи. Іноді експериментую з першими стравами різних країн світу.
Одним з таких експериментів був грузинський суп з квасолі. Спочатку я подумала, що він не вийде ситним, адже в ньому зовсім немає м’яса. Але квасоля зробила суп наваристим і поживним. Тепер готую такий регулярно.
- Квасоля біла 300 гр.
- Морква 1 шт.
- Рис білий 100 гр.
- Кінза 1 пуч.
- Аджика за смком
- Лавровий лист 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Помідор 1 шт.
- Петрушка 1 пуч.
- Часник 7 зуб.
- Топлене масло за смком
- Сіль за смком
- Попередньо замочіть квасолю мінімум на 8 годин у холодній воді. Після цього злийте воду, промийте квасолю і залийте 2 л чистої води. Доведіть до кипіння, приберіть піну і варіть ще 1,5 години на повільному вогні.
- Дістаньте трохи квасолі, розімніть її до стану пюре і відправте назад в каструлю. Додайте рис і варіть ще 25 хвилин.
- Очистіть цибулю і моркву. Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на сковороді, а потім тушкуйте ще 5 хвилин. Очистіть помідор від шкірки і натріть на тертці. Додайте кашку до овочів і тушкуйте кілька хвилин.
- Готові овочі відправте в суп, варіть 10 хвилин. Порубати зелень, пропустіть часник через прес і додайте їх в суп разом з лавровим листом, сіллю і аджикою. Через кілька хвилин суп буде готовий.
Колір і смак квасолевого супу багато в чому залежить від кількості аджики. Якщо ви любите перші страви попікантніше, не соромтеся і додавайте побільше гострої приправи. Суп підійде і для тих, хто постить або вирішив відмовитися від м’яса з інших причин. Приємного апетиту!