Грузинський суп з квасолі

Грузинський суп з квасолі

У нашій родині суп — обов’язкова страва на обід. Тому в моєму арсеналі вже ціла колекція цікавих рецептів. Готую як традиційні борщ, юшку, щі, так і новомодні крем-супи. Іноді експериментую з першими стравами різних країн світу.

Одним з таких експериментів був грузинський суп з квасолі. Спочатку я подумала, що він не вийде ситним, адже в ньому зовсім немає м’яса. Але квасоля зробила суп наваристим і поживним. Тепер готую такий регулярно.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
40 хвДрук
  • Попередньо замочіть квасолю мінімум на 8 годин у холодній воді. Після цього злийте воду, промийте квасолю і залийте 2 л чистої води. Доведіть до кипіння, приберіть піну і варіть ще 1,5 години на повільному вогні.
  • Дістаньте трохи квасолі, розімніть її до стану пюре і відправте назад в каструлю. Додайте рис і варіть ще 25 хвилин.
  • Очистіть цибулю і моркву. Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на сковороді, а потім тушкуйте ще 5 хвилин. Очистіть помідор від шкірки і натріть на тертці. Додайте кашку до овочів і тушкуйте кілька хвилин.
  • Готові овочі відправте в суп, варіть 10 хвилин. Порубати зелень, пропустіть часник через прес і додайте їх в суп разом з лавровим листом, сіллю і аджикою. Через кілька хвилин суп буде готовий.

Колір і смак квасолевого супу багато в чому залежить від кількості аджики. Якщо ви любите перші страви попікантніше, не соромтеся і додавайте побільше гострої приправи. Суп підійде і для тих, хто постить або вирішив відмовитися від м’яса з інших причин. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь