Із заморожених грибів можна приготувати дуже смачний ароматний і корисний суп, скориставшись найкращим простим рецептом з покроковими фото.
Суп з лісовими грибами і картоплею
Найпростішим рецептом приготуємо дуже смачний суп із заморожених грибів з картоплею.
Інгредієнти:
- гриби заморожені – 500 г;
- картопля – 5 шт.;
- цибуля – 1 головка;
- морква – 1 шт.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- перець горошком запашний – 3 шт.;
- сіль, чорний мелений перець за смаком;
- зелень – невеликий пучок.
Приготування:
- Гриби для супу розморожуємо повільно, при кімнатній температурі, щоб не пошкодити щільну структуру, тому витягаємо їх заздалегідь.
- Розморожені гриби промиваємо, кладемо в каструлю, залити двома літрами води, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після закипання, додаємо цілу головку очищеної цибулі, лавровий лист і запашний перець. Після повторного закипання вогонь зменшуємо і гриби варимо під кришкою 15 хвилин.
- Додаємо в суп сіль, очищений і нарізаний кубиками картоплю і натерту на крупній тертці моркву (можна використовувати заморожену).
- Проваривши суп до м’якості картоплі, додаємо подрібнену зелень і вимикаємо вогонь.
- Грибний суп подавати простого приготування можна з будь-яким соусом або рослинною олією за бажанням.
Сочевичний суп з замороженими і сухими грибами
Самий смачний грибний суп із заморожених грибів приготуємо по одному з кращих простих рецептів.
Інгредієнти:
- опеньки, печериці заморожені – 300 г;
- гриби сухі – 5 шт.;
- цибуля – ½ шт;
- морква – 1 шт.;
- картопля – 3 шт.;
- сочевиця червона – 3 ст. л;
- вода (або бульйон) – 2 л;
- часник – 1 зубчик;
- сіль, перець за смаком;
- масло рослинне для обсмажування;
- кріп, петрушка.
Приготування:
- Готуємо обжарку з цибулі і моркви на рослинній олії, підготувавши овочі, як зазвичай.
- В процесі обсмажування додаємо попередньо розморожені гриби, а також сухі гриби, які попередньо замочували.
- Гриби з овочами тушкуємо 5-10 хвилин, перекладаємо в каструлю і заливаємо двома літрами води або будь-якого бульйону (грибного, м’ясного, курячого).
- Доводимо суп до кипіння, заправляємо нарізкою картоплі і сочевицею, попередньо промивши її.
- Коректуємо смак грибного супу сіллю і перцем (за смаком), варимо 20 хвилин, додаємо дрібно нарізані кріп і петрушку, а також роздавлений часник.
Після того, як суп настоїться, розливаємо його по тарілках, додаємо сметану або рослинну олію.
Крем – суп із заморожених грибів на курячому бульйоні
По одному з кращих простих рецептів можна приготувати смачний грибний суп із заморожених грибів на курячому бульйоні.
Інгредієнти:
- суповий набір з курячих кісток – 300 г;
- вода – 2 л;
- гриби будь-які заморожені – 300 г;
- картопля – 3 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- зелень;
- лавровий лист – 2 шт.;
- вершки 10% – ½ л;
- сіль, перець.
Приготування:
- Суповий набір ретельно промиваємо, викладаємо в каструлю і заливаємо водою, довівши до кипіння і, знявши пінку, варимо півгодини.
- Наваристий бульйон проціджуємо, невелика кількість м’яса вибираємо і нарізаємо шматочками, додаємо в суп.
- Поки бульйон вариться, обсмажуємо довільно нарізану цибулю, в кінці смаження додаємо пластинки часнику.
- Проціджений бульйон знову ставимо на вогонь, після закипання додаємо розморожені промиті гриби (залишивши кілька пластинок і картоплю. Після повторного закипання кладемо в суп смаження, лавровий лист, солимо і перчимо за смаком, варимо 15-20 хвилин.
- З супу отримуємо невелику кількість грибів для прикраси (можна використовувати і свіжі шампіньйони), наливаємо в суп вершки. Використовуючи занурювальний блендер, подрібнюємо все до стану пюре.
У порційні тарілки розливаємо грибний суп-пюре, розкладаємо подрібнену зелень і по дві-три пластинки грибів, подаємо до столу.
Грибний суп з заморожених білих грибів
Із заморожених лісових грибів можна приготувати один з найбільш смачних грибних супів по простому покроковому рецепту.
Інгредієнти:
- гриби білі заморожені – 350 г;
- картопля – 500 г;
- морква – 1 шт.;
- масло вершкове – 30 г;
- кріп, базилік;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
- Якщо білі гриби заморожувалися в нарізаному на шматочки вигляді, то просто розморожуємо їх, промиваємо і викладаємо в закипілу воду.
- Чекаємо повторного закипання води, зменшуємо і варимо годину при слабкому кипінні, знімаючи пінку.
- Ближче до кінця відварювання грибів очищаємо і нарізаємо приготовані овочі, картопля – кубиками, цибулю – дрібно, моркву – на тертці.
- По черзі викладаємо підготовлені овочі в каструлю, чекаючи закипання води після кожної партії овочів (щоб максимально зберегти в них вітаміни).
- На даному етапі приготування, знімаємо пробу і при необхідності коригуємо смак, додавши сіль і перець. Також за бажанням можна додати спеції і лавровий лист.
- Варимо грибний суп, збавивши вогонь до м’якості овочів, додаємо масло, подрібнену зелень і вимикаємо вогонь.
- Готовий суп настоюємо кілька хвилин, подаємо до столу.
Суп грибний з галушками з заморожених грибів
Дуже смачний наваристий і смачний грибний суп можна приготувати з заморожених грибів з галушками по одному із самих простих покрокових рецептів.
Інгредієнти:
- заморожені гриби відварені – 500 г;
- цибуля – 1 головка;
- морква – 1 шт.;
- корінь петрушки (за бажанням);
- сіль, перець, лавровий лист, запашний перець горошком.
Для галушок:
- яйце – 1 шт.;
- молоко – 3 ст. л;
- борошно – 3 ст. л;
- зелень;
- сіль.
Приготування:
- Готуємо тісто для галушок, збивши яйця з сіллю, додавши молоко і борошно. Розмішуємо просте тісто до отримання консистенції, як на оладки, залишаємо в готовності.
- Ставимо каструлю з водою (2-3 літра) на вогонь, кладемо корінь петрушки, горошини запашного перцю і лавровий лист, доводимо до кипіння.
- Нарізаємо для обсмажування цибулю і моркву невеликими шматочками, спочатку на сильному вогні обсмажуємо цибулю, додаємо до нього моркву.
- Поки овочі обсмажуються нарізаємо соломкою злегка розморожені гриби, викладаємо до обсмажуваних овочів, продовжуємо обсмажувати все разом. Враховуючи, що гриби у нас перед заморожуванням відварювати, обсмажувати довго їх не будемо.
- Викладаємо обсмажування овочів з грибами в каструлю з киплячою водою, варимо 10 хвилин, прибираємо лавровий лист і корінь петрушки.
- Викладаємо в киплячий суп галушки, набираючи половину чайної ложки. Варимо суп після спливання галушок 3-4 хвилини, знімаємо пробу, при необхідності коригуємо смак, вимикаємо вогонь.
- Додаємо в суп подрібнену зелень, розливаємо по тарілках.
Грибний суп з свіжих лісових заморожених грибів
По простому невигадливому рецепту приготуємо смачний грибний суп із заморожених свіжих лісових грибів.
Інгредієнти:
- гриби заморожені лісові;
- цибуля;
- картопля;
- сіль, лавровий лист.
Приготування:
- Якщо гриби були заморожені в очищеному і нарізаному вигляді, їх можна викладати у киплячу воду, розморозивши лише злегка. В іншому випадку, гриби розморожуємо повністю, промиваємо та нарізаємо.
- Варимо гриби, знявши пінку, годину-півтора, за цей час готуємо картоплю і цибулю.
- Цибулю і картоплю, попередньо очистивши, нарізаємо невеликими шматочками, кладемо в каструлю з грибами в кінці відварювання. Частину цибулі можна обсмажити для надання супу красивого кольору і більш насиченого смаку.
- Якщо до моменту закладки овочів виявляємо, що вода значно википіла, додаємо окріп.
- Варимо грибний суп до готовності овочів, даємо настоятися 5-10 хвилин. Розкладаємо по тарілках і подаємо зі сметаною або майонезом.
Суп з насиченим смаком білих грибів
Із заморожених білих грибів можна приготувати смачний грибний суп – даний ресторанну страву по простому рецептом у себе на кухні.
Інгредієнти:
- гриби білі заморожені;
- цибуля – 1 головка;
- морква – 1 шт.;
- масло рослинне для обсмажування;
- сіль, перець.
Приготування:
- Білі гриби беремо в достатній кількості, щоб суп вийшов по-справжньому грибним, ароматним з насиченим смаком. Розморожуємо їх заздалегідь при кімнатній температурі, не використовуючи мікрохвильову піч.
- Розморожені гриби викладаємо в каструлю, заливаємо водою і ретельно промиваємо, з урахуванням того, що перед заморожуванням їх очищали і промивали, однієї зміни води буде достатньо.
- Нарізаємо гриби великими шматочками, викладаємо в закипілу воду, після повторного закипання, зменшуємо вогонь.
- Готуємо обсмажування цибулі та моркви в невеликій кількості рослинної олії, попередньо очистивши і нарізує овочі на свій розсуд.
- Додаємо обжарку в суп, варимо при невеликому кипінні 30 хвилин.
- Суп солимо, викладаємо невеликі кубики картоплі, продовжуємо варити ще 20 хвилин. При бажанні наприкінці варіння можна додати будь-які спеції і добавки, що підсилюють смак.
Даємо супу час настоятися, розливаємо по тарілках, подаємо з будь-яким улюбленим соусом.
Грибний суп завжди до речі на будь-якому столі, заряджає енергією і піднімає настрій, особливо, якщо він приготовлений з лісових ароматних грибів, нехай і в замороженому вигляді.