Грибний суп з заморожених грибів

Грибний суп із заморожених грибів
Час приготування: 60 хв

Із заморожених грибів можна приготувати дуже смачний ароматний і корисний суп, скориставшись найкращим простим рецептом з покроковими фото.

Суп з лісовими грибами і картоплею

Найпростішим рецептом приготуємо дуже смачний суп із заморожених грибів з картоплею.

Інгредієнти:

  • гриби заморожені – 500 г;
  • картопля – 5 шт.;
  • цибуля – 1 головка;
  • морква – 1 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • перець горошком запашний – 3 шт.;
  • сіль, чорний мелений перець за смаком;
  • зелень – невеликий пучок.

Приготування:

  • Гриби для супу розморожуємо повільно, при кімнатній температурі, щоб не пошкодити щільну структуру, тому витягаємо їх заздалегідь.

  • Розморожені гриби промиваємо, кладемо в каструлю, залити двома літрами води, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після закипання, додаємо цілу головку очищеної цибулі, лавровий лист і запашний перець. Після повторного закипання вогонь зменшуємо і гриби варимо під кришкою 15 хвилин.

  • Додаємо в суп сіль, очищений і нарізаний кубиками картоплю і натерту на крупній тертці моркву (можна використовувати заморожену).
  • Проваривши суп до м’якості картоплі, додаємо подрібнену зелень і вимикаємо вогонь.

  • Грибний суп подавати простого приготування можна з будь-яким соусом або рослинною олією за бажанням.

Сочевичний суп з замороженими і сухими грибами

Самий смачний грибний суп із заморожених грибів приготуємо по одному з кращих простих рецептів.

Інгредієнти:

  • опеньки, печериці заморожені – 300 г;
  • гриби сухі – 5 шт.;
  • цибуля – ½ шт;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 3 шт.;
  • сочевиця червона – 3 ст. л;
  • вода (або бульйон) – 2 л;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль, перець за смаком;
  • масло рослинне для обсмажування;
  • кріп, петрушка.

Приготування:

  • Готуємо обжарку з цибулі і моркви на рослинній олії, підготувавши овочі, як зазвичай.
  • В процесі обсмажування додаємо попередньо розморожені гриби, а також сухі гриби, які попередньо замочували.

  • Гриби з овочами тушкуємо 5-10 хвилин, перекладаємо в каструлю і заливаємо двома літрами води або будь-якого бульйону (грибного, м’ясного, курячого).

  • Доводимо суп до кипіння, заправляємо нарізкою картоплі і сочевицею, попередньо промивши її.
  • Коректуємо смак грибного супу сіллю і перцем (за смаком), варимо 20 хвилин, додаємо дрібно нарізані кріп і петрушку, а також роздавлений часник.

Після того, як суп настоїться, розливаємо його по тарілках, додаємо сметану або рослинну олію.

Крем – суп із заморожених грибів на курячому бульйоні

По одному з кращих простих рецептів можна приготувати смачний грибний суп із заморожених грибів на курячому бульйоні.

Інгредієнти:

  • суповий набір з курячих кісток – 300 г;
  • вода – 2 л;
  • гриби будь-які заморожені – 300 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • зелень;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • вершки 10% – ½ л;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Суповий набір ретельно промиваємо, викладаємо в каструлю і заливаємо водою, довівши до кипіння і, знявши пінку, варимо півгодини.

  • Наваристий бульйон проціджуємо, невелика кількість м’яса вибираємо і нарізаємо шматочками, додаємо в суп.

  • Поки бульйон вариться, обсмажуємо довільно нарізану цибулю, в кінці смаження додаємо пластинки часнику.

  • Проціджений бульйон знову ставимо на вогонь, після закипання додаємо розморожені промиті гриби (залишивши кілька пластинок і картоплю. Після повторного закипання кладемо в суп смаження, лавровий лист, солимо і перчимо за смаком, варимо 15-20 хвилин.

  • З супу отримуємо невелику кількість грибів для прикраси (можна використовувати і свіжі шампіньйони), наливаємо в суп вершки. Використовуючи занурювальний блендер, подрібнюємо все до стану пюре.

У порційні тарілки розливаємо грибний суп-пюре, розкладаємо подрібнену зелень і по дві-три пластинки грибів, подаємо до столу.

Грибний суп з заморожених білих грибів

Із заморожених лісових грибів можна приготувати один з найбільш смачних грибних супів по простому покроковому рецепту.

Інгредієнти:

  • гриби білі заморожені – 350 г;
  • картопля – 500 г;
  • морква – 1 шт.;
  • масло вершкове – 30 г;
  • кріп, базилік;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  • Якщо білі гриби заморожувалися в нарізаному на шматочки вигляді, то просто розморожуємо їх, промиваємо і викладаємо в закипілу воду.

  • Чекаємо повторного закипання води, зменшуємо і варимо годину при слабкому кипінні, знімаючи пінку.

  • Ближче до кінця відварювання грибів очищаємо і нарізаємо приготовані овочі, картопля – кубиками, цибулю – дрібно, моркву – на тертці.
  • По черзі викладаємо підготовлені овочі в каструлю, чекаючи закипання води після кожної партії овочів (щоб максимально зберегти в них вітаміни).

  • На даному етапі приготування, знімаємо пробу і при необхідності коригуємо смак, додавши сіль і перець. Також за бажанням можна додати спеції і лавровий лист.
  • Варимо грибний суп, збавивши вогонь до м’якості овочів, додаємо масло, подрібнену зелень і вимикаємо вогонь.

  • Готовий суп настоюємо кілька хвилин, подаємо до столу.

Суп грибний з галушками з заморожених грибів

Дуже смачний наваристий і смачний грибний суп можна приготувати з заморожених грибів з галушками по одному із самих простих покрокових рецептів.

Інгредієнти:

  • заморожені гриби відварені – 500 г;
  • цибуля – 1 головка;
  • морква – 1 шт.;
  • корінь петрушки (за бажанням);
  • сіль, перець, лавровий лист, запашний перець горошком.

Для галушок:

  • яйце – 1 шт.;
  • молоко – 3 ст. л;
  • борошно – 3 ст. л;
  • зелень;
  • сіль.

Приготування:

  • Готуємо тісто для галушок, збивши яйця з сіллю, додавши молоко і борошно. Розмішуємо просте тісто до отримання консистенції, як на оладки, залишаємо в готовності.

  • Ставимо каструлю з водою (2-3 літра) на вогонь, кладемо корінь петрушки, горошини запашного перцю і лавровий лист, доводимо до кипіння.
  • Нарізаємо для обсмажування цибулю і моркву невеликими шматочками, спочатку на сильному вогні обсмажуємо цибулю, додаємо до нього моркву.

  • Поки овочі обсмажуються нарізаємо соломкою злегка розморожені гриби, викладаємо до обсмажуваних овочів, продовжуємо обсмажувати все разом. Враховуючи, що гриби у нас перед заморожуванням відварювати, обсмажувати довго їх не будемо.

  • Викладаємо обсмажування овочів з грибами в каструлю з киплячою водою, варимо 10 хвилин, прибираємо лавровий лист і корінь петрушки.

  • Викладаємо в киплячий суп галушки, набираючи половину чайної ложки. Варимо суп після спливання галушок 3-4 хвилини, знімаємо пробу, при необхідності коригуємо смак, вимикаємо вогонь.
  • Додаємо в суп подрібнену зелень, розливаємо по тарілках.

Грибний суп з свіжих лісових заморожених грибів

По простому невигадливому рецепту приготуємо смачний грибний суп із заморожених свіжих лісових грибів.

Інгредієнти:

  • гриби заморожені лісові;
  • цибуля;
  • картопля;
  • сіль, лавровий лист.

Приготування:

  • Якщо гриби були заморожені в очищеному і нарізаному вигляді, їх можна викладати у киплячу воду, розморозивши лише злегка. В іншому випадку, гриби розморожуємо повністю, промиваємо та нарізаємо.

  • Варимо гриби, знявши пінку, годину-півтора, за цей час готуємо картоплю і цибулю.

  • Цибулю і картоплю, попередньо очистивши, нарізаємо невеликими шматочками, кладемо в каструлю з грибами в кінці відварювання. Частину цибулі можна обсмажити для надання супу красивого кольору і більш насиченого смаку.

  • Якщо до моменту закладки овочів виявляємо, що вода значно википіла, додаємо окріп.

  • Варимо грибний суп до готовності овочів, даємо настоятися 5-10 хвилин. Розкладаємо по тарілках і подаємо зі сметаною або майонезом.

Суп з насиченим смаком білих грибів

Із заморожених білих грибів можна приготувати смачний грибний суп – даний ресторанну страву по простому рецептом у себе на кухні.

Інгредієнти:

  • гриби білі заморожені;
  • цибуля – 1 головка;
  • морква – 1 шт.;
  • масло рослинне для обсмажування;
  • сіль, перець.

Приготування:

  1. Білі гриби беремо в достатній кількості, щоб суп вийшов по-справжньому грибним, ароматним з насиченим смаком. Розморожуємо їх заздалегідь при кімнатній температурі, не використовуючи мікрохвильову піч.
  2. Розморожені гриби викладаємо в каструлю, заливаємо водою і ретельно промиваємо, з урахуванням того, що перед заморожуванням їх очищали і промивали, однієї зміни води буде достатньо.
  3. Нарізаємо гриби великими шматочками, викладаємо в закипілу воду, після повторного закипання, зменшуємо вогонь.
  4. Готуємо обсмажування цибулі та моркви в невеликій кількості рослинної олії, попередньо очистивши і нарізує овочі на свій розсуд.
  5. Додаємо обжарку в суп, варимо при невеликому кипінні 30 хвилин.
  6. Суп солимо, викладаємо невеликі кубики картоплі, продовжуємо варити ще 20 хвилин. При бажанні наприкінці варіння можна додати будь-які спеції і добавки, що підсилюють смак.

Даємо супу час настоятися, розливаємо по тарілках, подаємо з будь-яким улюбленим соусом.

Грибний суп завжди до речі на будь-якому столі, заряджає енергією і піднімає настрій, особливо, якщо він приготовлений з лісових ароматних грибів, нехай і в замороженому вигляді.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь