Грибний суп хороший тим, що його можна приготувати в будь-який час року. Влітку і восени в хід підуть свіжі гриби (найкраще, звичайно, білі гриби), взимку – сушені або печериці, які можна придбати чи не в будь-якому супермаркеті.

Як приготувати грибний суп

Перед використанням в супі гриби перебирають, миють і чистять. Великі ріжуть на частини, дрібні можна відправляти в бульйон цілком. Якщо після приготування бульйону виловити гриби і обсмажити, а потім знову закинути в суп, він вийде дуже ароматним. Однак якщо ви є прихильником здорового, дієтичного харчування або збираєтеся годувати супом дітей, краще обійтися без обсмажування. Якщо для супу використовуються сушені гриби, слід попередньо замочити їх у воді на три-чотири години, а вже потім варити. Врахуйте, що сушених грибів потрібно класти в суп вдвічі менше.

Грибний суп варять з додаванням картоплі або локшини. Вишуканий суп-пюре можна приготувати з додаванням вершків, борошна і часнику. У суп з підберезників і підосичників рекомендується додавати плавлений сирок. Це поліпшить колір страви.

Ароматним грибний суп зроблять часник, лавровий лист (його потрібно додати в кінці, а при виключенні супу відразу вийняти), перець, різноманітна зелень.

Кращим доповненням до грибного супу будуть домашні сухарики з пшеничного хліба, підсмажені на олії і рубана зелень.

1 год 30 хв10
Любителям супів обов’язково сподобається і стане в нагоді рецепт супу зі свіжих білих грибів з куркою. Супчик виходить наваристим і дуже ароматним. Таку першу страву оцінять навіть ті,.
1 год 40 хв8
Однією з улюблених перших страв є суп із опеньками і м’ясом, т. я. у нашій сім’ї дуже люблять різні супи у будь-яку пору року. Восени я заморожую опеньки...
55 хв6
Грибний суп із заморожених лісових грибів з картоплею – це прекрасна, ароматна і смачна перша страва.  Використання лісових грибів у кулінарії слов’
2 год 0 хв4
Білі гриби по ситності прирівнюються до м’яса і будь-якій страві надають неповторного смаку і аромату. У цьому рецепті вам пропонується приготувати суп із боровиків класичним способом.
1 год 40 хв7
Кожна господиня має в запасі невелику кількість грибів для приготування першої страви, але найсмачніший суп виходить зі свіжих грибів. У даному рецепті вам пропонується приготувати суп зі свіжими.
2 год 5 хв6
Такий розсольник виходить поживним та ситним, незважаючи на пісність бульйону – по суті, бульйон овочевий. Кислинка солоних огірків та аромат грибів роблять його особливо смачним.
1 год 20 хв7
Усі, хто любить гриби, нізащо не відмовляться від миски ароматного супу зі свіжих білих грибів на курячому бульйоні. Перша страва виходить із яскравим та насиченим грибним смаком. Такий...
50 хв3
Літній суп із польовими опеньками порадує вас своїм ароматом. Ситну страву актуально готувати на обід. Спробуйте простий та смачний варіант домашнього грибного супу. 
1 год 10 хв6
Супи з вершками завжди виходять особливо смачними, особливо грибними! Це справжнє ресторанне блюдо, яке дуже просто приготувати вдома. Ситний, апетитний, із приголомшливим ароматом
60 хв6
Представляємо рецепт смачного наваристого супу з опеньками та сметаною на курячому бульйоні. Від такого обіду важко відмовитись. Особливо смачно виходить, якщо додати багато свіжого
55 хв6
Абсолютно вегетаріанський суп з овочів, грибів і вермішелі сподобається тим, хто не любить супи на жирних м’ясних бульйонах. Він не дуже калорійний, підійде також тим, хто слідкує за.
1 год 5 хв5
Суп із заморожених білих грибів смачний та виглядає дуже апетитно! Готувати суп із заморожених грибів значно швидше, ніж возитися із сушеними, або взагалі сирими. Виходить грибний суп ароматний.
50 хв4
Смачний, ароматний суп із лісових опеньків та локшини. Просто чудова страва для всієї родини! Як приготувати суп з опеньками та локшиною
Суп з опеньками замороженими
45 хв8
Хочу поділитися простим і швидким рецептом смачного та легкого супу із замороженими опеньками. Ароматний і наваристий супчик можна приготувати і зі свіжих грибів, але в мене цього разу...
50 хв4
Гриби добре поєднуються з квасолею, особливо якщо використовувати для приготування такого супчика лісові гриби – боровики, підосичники та інші. Ароматна юшка з квасолею виходить ситною і смачною.
1 год 15 хв5
Грибний суп зі свининою, доповнений овочами і дрібною вермішеллю – це блюдо, ідеально підходить для поживного і ситного обіду, який допоможе вам нагодувати всю сім’
1 год 10 хв4
Смачний, ситний суп на основі курки з додаванням грибів – це дуже просто і швидко. Приготування такої першої страви займе менше години, а з процесом впорається абсолютно кожен....
1 год 20 хв1
Молочний суп можна готувати, використовуючи будь-які гриби. Ідеальним варіантом будуть лісові лисички, однак, якщо їх немає під рукою, то підійдуть навіть печериці.
Вегетаріанський рамен без м'яса
1 год 20 хв6
Вегетаріанський рамен без м’яса легко приготувати в домашніх умовах. Це більш спрощений, але не менш цікавий та смачний варіант знаменитої азіатської страви. Обов’
Рамен з куркою та грибами
Рамен з куркою і грибами виходить неймовірно насиченим, ароматним і ситним. Якщо ви любите страви яскравої азіатської кухні, то обов’язково спробуйте приготувати частування за