Холодні закуски на Новий Рік 2022: найсмачніші рецепти

закуски на новий рік 2022

Холодні закуски роблять будь-який стіл різноманітним, яскравим і смачним. Їх особливість в тому, що для приготування можна використовувати найрізноманітніші інгредієнти. Пропонуємо рецепти з фото закусок для святкового столу на новий 2022 рік.

Святкова закуска з сиру і крабових паличок

Три кращі закуски для новорічного столу

Якщо ви шукаєте нові рецепти страв для новорічного столу, зверніть увагу на холодні закуски, які готуються дуже просто і швидко. Пропонуємо приготувати відразу три закуски, які вам обов’язково сподобаються.

Зі шпротами:

  • ½ Баночки шпротів;
  • 5 варених яєць;
  • 30 г маринованого огірка;
  • 20 мл майонезу.

З авокадо:

  • житні хлібці;
  • 1 авокадо;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 40 г сиру фета;
  • 100 г червоної риби;
  • 15 г руколи;
  • насіння кунжуту.

М’ясна закуска:

  • 100 г сирокопченого м’яса;
  • 40 г сиру Філадельфія;
  • 10 г руколи;
  • 30 г маринованого огірка.

Приготування:

  1. Для першої закуски варені яйця розрізаємо навпіл і дістаємо жовтки.
  2. До жовтків додаємо майонез і розминаємо все ложечкою до однорідності.
  3. Тонкими кружечками нарізаємо мариновані огірки.
  4. Кожну половинку білка начиняємо жовтками, робимо в них невелике поглиблення, вставляємо рибу.
  5. Поруч кладемо кілька кружечків маринованого огірка.
  6. Для другої закуски очищену м’якоть авокадо разом з сиром фета кладемо в блендер, вливаємо сік лимона, додаємо трохи солі і перцю, пробиваємо до однорідності.
  7. На хрусткі хлібці намазуємо пюре з авокадо, зверху викладаємо тонкі скибочки червоної риби, зелень руколи і посипаємо насінням кунжуту.
  8. Для третьої закуски тонкими слайсами нарізаємо мариновані огірки.
  9. Тонкі смужки сирокопченого м’яса змащуємо сирним сиром, на край кладемо огірок і зелень руколи, звертаємо в рулетик.

Сирокопчене м’ясо можна замінити сиров’яленим, а авокадо обов’язково має бути стиглим, інакше можна зіпсувати смак всієї закуски.

Святкові закуски на Новий 2022 рік

Холодні закуски необов’язково готувати з дорогих продуктів, адже навіть прості і смачні рецепти з фото зроблять будь-який стіл по-справжньому смачним і святковим. Пропонуємо цікаві варіанти відразу трьох закусок на новий 2022 рік – «мандаринки», оселедець під шубою і «мідії».

Для оселедця під шубою:

  • 1 оселедець;
  • 1 великий буряк;
  • 1-2 ст. л. майонезу;
  • 3 бульби картоплі;
  • 1 морква;
  • печиво “Наполеон”;
  • сіль за смаком;
  • 2-3 стебла зеленої цибулі.

Для “мандаринок”:

  • 2 моркви;
  • 3 яйця;
  • 90 г плавленого сиру;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • 1 гілочка петрушки;
  • часник за смаком.

Для “мідій”:

  • 300 г чорносливу;
  • 30 г волоських горіхів;
  • 100 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  1. Для першої закуски на дрібній тертці в загальну миску подрібнюємо варену картоплю, моркву і буряк.
  2. Овочі солимо, перчимо, додаємо майонез і все перемішуємо.
  3. Філе оселедця нарізаємо скибочками шириною 1,5 см.
  4. Зелену цибулю дрібно шаткуємо.
  1. Робимо закуску: беремо печиво, ставимо форму, наповнюємо її овочевою масою. Зверху кладемо рибку і зелену цибулю, прикрашаємо крапелькою майонезу.
  1. Для “мандаринок” в одну ємність натираємо на дрібній тертці варену моркву.
  2. В окрему миску також за допомогою дрібної терки подрібнюємо варені яйця, сир плавлений і твердий, часник.
  3. До сирної маси кладемо майонез, перемішуємо і катаємо з неї кульки.
  1. Кульки трохи придавлюємо в серединці, прибираємо в морозилку на 5-10 хвилин.
  1. Після сирні кульки покриваємо повністю тертою морквою, отримані «мандаринки» прикрашаємо петрушкою.
  1. Для останньої закуски в загальну миску через дрібну тертку пропускаємо сир, яйця і часник.
  2. Додаємо рубані горіхи, майонез, трохи солі, перцю, все добре перемішуємо.
  1. Беремо в’ялений чорнослив без кісточки, з одного боку робимо надріз, розкриваємо і заповнюємо начинкою.

Печиво для шуби можна замінити скибочками чорного хліба, тільки попередньо їх потрібно підсушити на сухій сковороді.

Кращі закуски з тортильєю для святкового столу

Тортилья – коржик з кукурудзяного або пшеничного борошна, яка виступає основою для безлічі страв мексиканської кухні. З такої коржі можна приготувати холодні закуски на новий 2022 рік з різними начинками. Запропоновані рецепти з фото дуже прості, але смачні і ідеально підходять для святкового столу.

Закуска з беконом:

  • 1 ст. л. сирного сиру;
  • бекон смужками;
  • перчики халапеньо.

З креветками:

  • 1 ст. л. вершкового сиру;
  • листя салату;
  • креветка.

З тунцем:

  • 1 ст. л. вершкового сиру;
  • 1 баночка тунця;
  • свіжий огірок.

З огірком:

  • 1 ст. л. вершкового сиру;
  • 6 маслин;
  • свіжий огірок.

З куркою і корнішонами:

  • 1 ст. л. вершкового сиру;
  • листя салату;
  • куряча грудка;
  • 5-6 корнішонів.

З куркою і ананасом:

  • 1 ст. л. вершкового сиру;
  • куряча грудка;
  • 2 колечка ананаса (консервованого).

Приготування:

  1. Для першої закуски корж повністю змащуємо вершковим сиром.
  2. З одного краю укладаємо тонкі смужки бекону (можна шинки).
  3. На одну смужку бекону в один ряд викладаємо гострі перчики, які можна замінити маринованими корнішонами.
  1. Корж з начинкою загортаємо в щільний рулет, обертаємо плівкою, прибираємо в прохолодне місце на 20 хвилин або до застілля.
  1. Для другої закуски також змащуємо тортилью вершковим сиром.
  2. Зверху викладаємо листя салату. На один край наносимо смужку сирного сиру, зверху щедро посипаємо креветками.
  1. Загортаємо корж в рулет, обертаємо плівкою і прибираємо в прохолодне місце.
  1. Для третього варіанту за допомогою овочечистки свіжий огірок нарізаємо тонкими слайсами.
  2. Змащуємо корж вершковим сиром, з одного краю укладаємо слайси огірка, зверху шматочки тунця.
  1. Звертаємо рулет, обертаємо плівкою і також прибираємо в холодильник.
  1. Робимо наступну закуску: також беремо свіжий огірок, тільки нарізаємо його брусочками.
  2. Маслини подрібнюємо.
  3. На половину коржа, змащену вершковим сиром, викладаємо маслини, зверху огірок, звертаємо в рулет.
  1. Для п’ятої закуски покриваємо поверхню коржа вершковим сиром.
  2. Відварну курячу грудку розбираємо на волокна.
  3. На корж викладаємо листя салату, зверху розподіляємо шматочки курки.
  1. В один ряд викладаємо невеликі за розмірами корнішони. Якщо вони великі, нарізаємо їх соломкою.
  2. Загортаємо корж так, щоб огірочки виявилися в центрі, обертаємо рулет плівкою і прибираємо в холодильник.
  1. Остання закуска: на змащений вершковим сиром корж викладаємо м’ясо курки, але тільки на половину тортильї.
  2. Зверху розподіляємо нарізані невеликими кубиками колечка ананаса.
  1. Щільно звертаємо корж з начинкою в рулет, також обертаємо плівкою і кладемо в холодильник.
  1. Після охолодження рулети нарізаємо порційними шматочками, для подачі закусок використовуємо шпажки або гілочки розмарину.

Замість тортильї можна взяти лаваш, але, якщо закуски будуть довго лежати в готовому вигляді, то він стане вологим, а ось тортилья буде добре тримати структуру. При бажанні в вершковий сир можна додати сушений часник або гострий соус.

Закуски з червоною рибою на новий рік 2022

Новорічний стіл не обходиться без червоної ікри або червоної риби. Тим, кому не хочеться робити банальні бутерброди, пропонуємо кілька цікавих варіантів закусок, які можна приготувати просто і швидко.

З оливками:

  • 6 крекерів;
  • 70 г вершкового сиру;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • сушені пряні трави;
  • червона риба;
  • 12 оливок;
  • листочки петрушки (базиліка).

З яєчною намазкою:

  • 1 варене яйце;
  • 0,5 ч. л. гірчиці;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • сушений часник за смаком;
  • сіль і перець за смаком;
  • хлібець;
  • червона риба;
  • часточки лимона;
  • свіжа зелень.

З авокадо:

  • 6 тарталеток;
  • 1 авокадо;
  • 1 варене яйце;
  • 1-2 ст. л. натурального йогурту;
  • оливка;
  • червона риба;
  • трохи лимонного соку;
  • червона ікра для прикраси.

Зі свіжим огірком:

  • 6 скибочок чорного хліба;
  • 100 г вершковго сиру;
  • червона риба;
  • 1 огірок;
  • зелень для прикраси.

З помідорами:

  • 3 скибочки білого хліба;
  • 3 помідори черрі;
  • червона риба;
  • 3 ст. л. плавленого сиру;
  • зелень для прикраси.

Приготування:

  1. Для першої закуски в мисочці змішуємо вершковий сир, майонез і будь-яку ароматну сушену зелень.
  2. Отриману масу намазуємо на крекери, зверху кладемо скибочки риби, оливки для пікантності і прикрашаємо закуску свіжою зеленню.
  1. Для другого варіанту на дрібній тертці подрібнюємо варене яйце.
  2. Додаємо до яйця майонез, гірчицю і все добре розмішуємо.
  3. Яєчною намазкою покриваємо хлібці, зверху кладемо тонкі скибочки червоної риби і часточки лимона. При бажанні прикрашаємо закуску зеленню.
  1. Для третьої закуски м’якоть авокадо нарізаємо дрібними кубиками, скроплюємо лимонним соком, щоб він не потемнів, посипаємо перцем.
  1. Варене яйце також дрібно кришимо.
  2. Невеликими шматочками ріжемо червону рибу.
  3. Оливки нарізаємо кільцями.
  4. З’єднуємо всі інгредієнти в загальній мисці, додаємо натуральний йогурт, солимо за смаком і перемішуємо.
  1. Отриману начинку розкладаємо по тарталеткам і прикрашаємо червоною ікрою.
  1. Для четвертого варіанту скибочки чорного багета намазуємо вершковим сиром.
  1. За допомогою овочечистки свіжий огірок нарізаємо тонкими слайсами.
  2. Красиво викладаємо на хліб огірок і тонкі скибочки червоної риби, прикрашаємо свіжою зеленню.
  1. Для останньої закуски з скибочок білого хліба вирізаємо кружечки і змащуємо їх плавленим сиром.
  1. Зверху кладемо кружечок помідора черрі і червону рибу, прикрашаємо закуску свіжою зеленню.

Для закусок необов’язково використовувати дорогу сьомгу або форель, можна взяти горбушу. Тільки скибочки риби бажано змастити тонким шаром рослинної олії, так як м’ясо горбуші пісне.

Смачна м’ясна закуска для новорічного столу

Пропонуємо спробувати рецепт дуже смачної м’ясної закуски, яка обов’язково сподобається всім за святковим столом. Готується закуска дуже просто, швидко, а за смаком нагадує холодний шашлик.

Інгредієнти:

  • 500 г свинячої вирізки;
  • 3 цибулини;
  • болгарський перець;
  • перець чилі;
  • пучок петрушки.

Для маринаду:

  • 50 мл води;
  • 90 мл лимонного соку;
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту;
  • 45 г цукру;
  • 1,5 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. перцю;
  • 0,5 ч. л. орегано;
  • 1 ч. л. петрушки;
  • 4 ст. л. рослинної олії.

Приготування:

  1. Свинячу вирізку опускаємо в киплячу воду, слідом кладемо цибулину, спеції і варимо м’ясо 40 хвилин, в кінці варіння солимо.
  2. Для маринаду в миску вливаємо воду разом з соком лимона, бальзамічним оцтом і олією.
  3. Всипаємо цукор з сіллю, перцем і сушеними травами, все ретельно розмішуємо.
  4. Цибулю нарізаємо тонкими кільцями, розбираємо на окремі колечка.
  5. Смужками ріжемо солодкий перець.
  6. Остигнувше м’ясо нарізаємо кружечками.
  7. У глибоку миску викладаємо кільця цибулі, потім м’ясо і солодкий перець, так чергуємо всі верстви.
  8. М’ясо з овочами заливаємо маринадом, накриваємо кришкою і прибираємо в прохолодне місце мінімум на 4 години.
  9. Дістаємо, додаємо подрібнену петрушку і перець чилі, перемішуємо.
  10. Готову закуску викладаємо на блюдо і подаємо до столу.

Свинину важливо не переварити, інакше при нарізці м’ясо буде просто розвалюватися на дрібні шматочки.

Такі холодні закуски можна приготувати на новий 2022 рік. Запропоновані рецепти з фото прості, а інгредієнти доступні. Але при бажанні завжди можна поекспериментувати зі смаками і придумати свої варіанти святкових страв.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь