Ніжну кабачкову ікру на зиму можна приготувати з майонезом, томатною пастою і ароматним часником. Яскрава заготовка доповнить багато домашніх страв. Також частування підходить для подачі з чорним хлібом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 кг.
- Часник 10 зубців
- Майонез столовий молочний 1 ст.
- Томатна паста 1 ст.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Перець червоний мелений 2 щіпки
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
Кроки
- Кабачок очищаємо від насіння і шкірки. Дрібно нарізаємо його і доповнюємо очищеними зубчиками часнику.
- Тушкуємо продукти до утворення м’якої маси, після чого подрібнюємо її занурювальним блендером.
- Викладаємо в заготовку сіль, цукор, червоний перець, майонез і томатну пасту. Акуратно перемішуємо.
- Млоїмо блюдо на слабкому вогні близько 1,2 годин. В кінці готування додаємо сюди столовий оцет.
- Розливаємо частування по підготовленим скляним банкам. Стерилізуємо заготовки в каструлі з водою близько 10-15 хвилин.
- Готову кабачкову ікру з часником перевертаємо, даємо їй охолонути і ставимо на зберігання.