Болгарський перець — самий ароматний представник роду пасльонових. У помірному кліматі грунтові перці ростуть влітку, а ось на ринку «заморські» продають цілий рік.
Що приготувати з болгарським перцем
“Наші” овочі ми використовуємо для приготування салатів, зажарок для гарячого першого (супів, борщів, щі, юшок), кладемо в рагу, ікру і лечо, фаршируємо, запікаємо. Товстостінні, величезні, різнокольорові красені йдуть, як правило, в салати або для свят.
У закуски і салатні рецепти болгарський перець кладуть сирим – очищають від плодоніжки і насіння і нарізають (кубиком або соломкою, простіше з внутрішньо боку, так ніж не їде з гладкою шкірки). Буває, що його в’ялять і зберігають в маслі, або запікають в духовій шафі, знімають шкірку, а в рецепті використовують ніжну м’якоть. По-домашньому смачно і при цьому різноманітно.
Фарширований — особливе домашнє блюдо в кожній родині. Готується він довго, а смак – приголомшливий. Для начинки за класичним рецептом береться свинина, яловичина, рис і цибулюя (і спеції). Такий овоч гаситься в томатному соусі (буває, що в сметанному). Сучасні варіанти цієї страви змушують очі розбігатися, а шлунок – хотіти все і відразу. Наповнені куркою і грибами, кіноа, сиром, пряною корейської локшиною, рисом з яйцем, часником і зеленню – це тільки перші ідеї, що приходять на розум. А скільки таких способів знають вегетаріанці!
Заготовки на зиму — окрема тема. лечо, заморозка, асорті, смажені, мариновані – на будь-який смак!
30 хв3
Ця класична італійська страва готується з усього, що залишилося в холодильнику. Як наповнення можуть використовуватися макарони, картопля, помідори, сосиски. Ми вам розповімо про класичний
40 хв4
Макарони беремо із твердих сортів пшениці. З овочів – болгарський перець, огірок, помідори та зелений горошок. Тунець потрібний у своєму соку. Поки вариться паста, ви підготуєте решту інгредієнтів.
1 год 20 хв5
Популярний іспанський холодний суп гаспачо іноді називають «рідким салатом». Така назва цілком обґрунтована, адже гаспачо готують виключно із свіжих овочів. Причому існує безліч рецептів
2 год 20 хв4
Пісто манчего – це ситне іспанське рагу з багатим смаком сезонних овочів, у тому числі помідорів, болгарського перцю, цибулі та цукіні. Пісто, широко відоме як пісто манчего, є традиційною.
30 хв2
Шакшука – страва з яєць, смажених в соусі з помідорів, гострого перцю, цибулі і приправ, входить до кухні Ізраїлю та більшості арабських країн. Подається на сніданок із хлібом...
1 год 40 хв4
Салат “Дракон” з яєць, плавленого сиру та болгарського перцю готується легко. Знадобиться лише виявити трохи фантазії та терпіння при оформленні страви.
2 год 30 хв6
Вже зовсім небагато часу залишилося до Нового року. За східним календарем це буде рік Зеленого Дракона. Бажаючи створити за столом казкову атмосферу, в якій хочеться загадувати бажання та.
1 год 20 хв3
Залишилося зовсім небагато часу до Нового року. Наступний рік буде за східним календарем роком Дракона. Тому пропоную до святкового столу подати салат, оформлений у вигляді симпатичного дракона.
60 хв4
До смаку печінки всі ставляться по-різному. Але в одному всі сходяться, салати з печінкою виходять дуже ситними і можуть легко зійти за повноцінну вечерю.
30 хв2
Чушка бюрек – це дуже популярна у Болгарії традиційна закуска з перців та бринзи. Страва має турецьке коріння, проте сьогодні по-справжньому популярна лише у Болгарії.
2 год 55 хв5
Перед вами рецепт смачного та корисного салату – салат з язиком – це відмінний делікатес, тому що язик за смаковими якостями не зрівняється з будь-яким іншим видом м’яса....
1 год 25 хв6
Як приготувати болгарський суп “Таратор”? Елементарно. При приготуванні можна використовувати не лише зелену цибулю, а й іншу зелень: кінза, петрушка. З приправ до цибулі
2 год 10 хв2
Язик – дієтичний делікатес, з якого готують різні цікаві та незвичайні закуски. Рекомендую приготувати салат з язиком, грибами та болгарським перцем. Процес приготування язика є досить тривалим, тому.
60 хв9
Ліниві голубці без м’яса готуються дійсно нескладно, їх можна потушкувати як окремі котлети або ж у вигляді загальної маси, що зробити ще простіше. Найважча частина приготування лінивих голубців.
3 год 0 хв4
Для різноманітності можна приготувати на вечерю дуже смачний і ситний салат з язиком та маринованими грибами. Головний інгредієнт салату, язик – делікатесний продукт, який легко засвоюється організмом.
60 хв4
Фергес (Fërges) – одна з національних страв албанської кухні. Фергес є запечені з сиром фета овочі або м’ясо. Виділяють два основні різновиди фергес: фергеса тиране (Fergesë e Tiranës),.
20 хв6
Грецький салат, незважаючи на місце свого походження, дуже популярний і в Україні. Можливо, весь секрет у тому, що головні компоненти цього салату, огірки та помідори, такі улюблені нашими.
30 хв4
Салат “Вітрило” з чіпсами – це страва, яка складається з комбінації інгредієнтів, таких як обсмажене куряче філе, свіжі овочі (огірки, помідори, болгарський перець
30 хв4
Грецький салат із соєвим соусом зазвичай дуже подобається всім, хто стежить, щоб харчуватися смачно, але при цьому з великою користю для свого здоров’я. Особливо апетитним цей салат виходить,.
35 хв1
Якщо ви любите гостреньке – цей рецепт для вас. Аджика з болгарського та гострого перцю з додаванням часнику – це найкраща приправа до різноманітних страв. Аджику ми готуватимемо...