Досвідчені господині знають, що купувати фарш в магазині не варто. Якість у нього досить сумнівна. Краще піти на ринок в кінці дня і сторгувати пристойний шматок м’яса. І самому зробити відповідну суміш, щоб приготувати апетитні котлети з капустою в духовці.
Цей рецепт став одним з улюблених, після того як у мене залишилося кілька капустяних листів від голубців. Викидати було шкода, ось і вирішила додати в котлетний фарш. Заправила соусом і запекла під сиром. Справжнє святкове блюдо вийшло!
- Свинячий фарш 300 г.
- Капуста білокачанна 100 г.
- Часник 3 зуб.
- Борошно пшеничне 100 г.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Фарш із яловичини 300 г.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Куряче яйце 1 шт.
- Кріп ½ пуч.
- Вода 300 мл.
- Твердий сир 100 г.
- Перець чорний мелений за смаком
- Дрібно наріжте капусту, подрібніть часник і 5 гілочок кропу, натріть цибулю на крупній тертці. З’єднайте все з фаршем, 2 ст.л. борошна і яйцем, додайте сіль і перець. Добре перемішайте.
- Зробіть котлети, обваляйте їх у борошні з усіх боків. Розігрійте сковороду з соняшниковою олією і обсмажте котлети на помірному вогні.
- Перекладіть котлети в жаростійку форму. Змішайте томатну пасту з водою, злегка посоліть і вилийте отриману суміш у форму. Накрийте фольгою і запікайте при 200 градусах протягом 15 хвилин.
- Натріть сир на крупній тертці. Посипте їм котлети і поверніть форму в духовку ще на 10-15 хвилин, не накриваючи фольгою.
Капустяні котлети виходять дуже соковитими і ароматними. Як гарнір підійде картопля, будь-яка каша або просто овочевий салат. Обов’язково спробуйте приготувати такі м’ясні биточки з молодою капустою. З нею вони в рази смачніше!