Раніше з бобових я варила тільки гороховий суп, а для приготування гарнірів використовувала класичні крупи. Але під час торішнього посту подруга дала мені спробувати квасолю в пакеті — смачний, ароматний і простий гарнір. Тоді я і почала купувати суху квасолю і активно включати її в наш раціон.
Цей рецепт мені сподобався і тим, що брудного посуду після нього просто немає. Все, що вам знадобиться, — простий рукав для запікання. Квасоля в томатному соусі може бути як гарніром, так і закускою. Блюдо виглядає дуже привабливо і відразу ж звертає на себе увагу тих, хто сидить за столом. Ділюся рецептом!
- Квасоля біла 400 гр.
- Часник 3 зуб.
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Томатна паста 3 ст. л.
- Вода 500 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Паприка за смаком
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Петрушка за смаком
- Залийте квасолю теплою водою і залиште мінімум на кілька годин, а краще — на ніч.
- Злийте воду, промийте квасолю і перекладіть її в рукав для запікання.
- Змішайте томатну пасту з цукром, сіллю, перцем і паприкою. Додайте пропущений через прес або натертий на дрібній тертці часник, воду і оливкову олію, перемішайте.
- Приготовленої сумішшю залийте квасолю, зав’яжіть рукав. Випікайте 1,5-2 години в духовці, розігрітій до 170-180 °С.
- Перед подачею посипте блюдо рубаною петрушкою.
Рекомендую поставити квасолю замочуватися вже сьогодні, щоб скоріше спробувати нове блюдо! Найкраще підійде біла квасоля, яка забарвиться в томатний колір. Але якщо у вас є темні бобові, можна використовувати їх. Приємного апетиту!