Ліниві голубці без капусти

Господині дуже люблять рецепти лінивих голубців, тому що час на їхнє приготування значно скорочується, ніж на приготування традиційних голубців. Основним інгредієнтом для будь-яких голубців є капуста. А чи знали ви, що ліниві голубці можна приготувати без капусти?

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Почнемо готувати ліниві голубці без капусти. Рис заздалегідь відваріть до напівготовності у підсоленій воді. Воду злийте через друшляк. Овочі добре помийте. Помідор поріжте дрібним кубиком, викладіть у миску. Стебло селери очистіть від волокон, наріжте і додайте в миску. Половину цибулі та часнику очистіть і подрібніть гострим ножем, викладіть у миску. Додайте в миску фарш, куряче яйце та рис.
  • Посоліть і поперчіть фарш. Все ретельно перемішайте.
  • Молоді кабачки ретельно вимийте під проточною водою. Обріжте кінчики, за допомогою овочечистки, кухонного комбайна або гострого ножа наріжте тонкими слайсами.
  • З фаршу приготуйте котлети невеликого розміру.
  • Підготуйте форму для запікання або деко. Змастіть невеликою кількістю олії. Котлети оберніть скибочками кабачків і покладіть у форму для запікання.
  • Приготуйте соус для лінивих голубців. У невеликій ємності з’єднайте сметану з томатною пастою або кетчупом. Соус можна трохи розбавити водою.
  • Моркву добре помийте, очистіть і натріть на тертці. Сковороду добре розігрійте, налийте невелику кількість олії. Викладіть дрібно нарізаний помідор, цибулину, половину подрібненого часнику та натерту моркву. Обсмажити до розм’якшення протягом п’яти хвилин.
  • Соус з’єднайте з піджаркою, добре перемішайте і залийте масою ледачі голубці. Форму для запікання поставте в духовку, що добре розігріта. Запікайте протягом 45 хвилин за температури 180 градусів.

Ледачі голубці без капусти подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь