Господині дуже люблять рецепти лінивих голубців, тому що час на їхнє приготування значно скорочується, ніж на приготування традиційних голубців. Основним інгредієнтом для будь-яких голубців є капуста. А чи знали ви, що ліниві голубці можна приготувати без капусти?
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 4 шт.
- Фарш м’ясний 700 гр.
- Рис білий 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Часник 6 зуб.
- Помідор 2 шт.
- Селера 1 шт.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сметана 20% 100 гр.
- Томатна паста 100 гр.
- Морква 1 шт.
- Вода ½ ст.
- Рослинна олія для змазування
Кроки
- Почнемо готувати ліниві голубці без капусти. Рис заздалегідь відваріть до напівготовності у підсоленій воді. Воду злийте через друшляк. Овочі добре помийте. Помідор поріжте дрібним кубиком, викладіть у миску. Стебло селери очистіть від волокон, наріжте і додайте в миску. Половину цибулі та часнику очистіть і подрібніть гострим ножем, викладіть у миску. Додайте в миску фарш, куряче яйце та рис.
- Посоліть і поперчіть фарш. Все ретельно перемішайте.
- Молоді кабачки ретельно вимийте під проточною водою. Обріжте кінчики, за допомогою овочечистки, кухонного комбайна або гострого ножа наріжте тонкими слайсами.
- З фаршу приготуйте котлети невеликого розміру.
- Підготуйте форму для запікання або деко. Змастіть невеликою кількістю олії. Котлети оберніть скибочками кабачків і покладіть у форму для запікання.
- Приготуйте соус для лінивих голубців. У невеликій ємності з’єднайте сметану з томатною пастою або кетчупом. Соус можна трохи розбавити водою.
- Моркву добре помийте, очистіть і натріть на тертці. Сковороду добре розігрійте, налийте невелику кількість олії. Викладіть дрібно нарізаний помідор, цибулину, половину подрібненого часнику та натерту моркву. Обсмажити до розм’якшення протягом п’яти хвилин.
- Соус з’єднайте з піджаркою, добре перемішайте і залийте масою ледачі голубці. Форму для запікання поставте в духовку, що добре розігріта. Запікайте протягом 45 хвилин за температури 180 градусів.
Ледачі голубці без капусти подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню.
Смачного!