Від звичайних помідорів чері відрізняються не тільки своїми розмірами, але і смаком, адже вони набагато солодше. При цьому помідорчики апетитно виглядають на будь-якому столі.
Інгредієнти
Порції: –+
- На півлітрову банку
- Черрі 350 гр.
- Лавровий лист 1-2 шт.
- Перець чорний горошок 2-3 шт.
- Гірчиця насіння
- Часник 2 зуб.
- Кріп 1 парасолька
- Для маринаду:
- Вода 3 л.
- Сіль 3 ст. л.
- Цукор-пісок 8 ст. л.
- Оцет столовий 9% 50 мл.
- Кріп
- Смородина листя за бажанням
- Перець чорний горошок 5-10 шт.
- Лавровий лист 3-4 шт.
- Гірчиця насіння
Кроки
- Попередньо стерилізуємо банки і на дно кладемо парасольки кропу, зубчики часнику, лаврові листочки, зерна гірчиці і горошинки перцю, при бажанні листя смородини.
- Заповнюємо ємності попередньо промитими помідорами черрі.
- Вміст банок заливаємо окропом і залишаємо на 10-15 хвилин.
- В цей час підготуємо маринад. Тут все просто: в каструлі з водою розмішуємо цукор і сіль, кладемо кропові парасольки, лаврові листочки, горошини перцю і насіння гірчиці.
- Кип’ятимо маринад 15 хвилин, в кінці вводимо оцет і знімаємо з вогню.
- З черрі зливаємо воду, заливаємо маринад, закочуємо.
Для консервації вибираємо щільні і зрілі плоди. Перезрілі не збережуть свою цілісність, а недостиглі не вийдуть такими пряними і солодкими на смак.