Меню на Новий 2021 рік

Напередодні новорічних свят кожна господиня замислюється над тим, що нового і цікавого готувати на святковий стіл. Так як Новий 2021 рік пройде під знаком Бика, то варто виключити з меню страви з яловичини і телятини. В іншому Бик невибагливий, тому можна вибирати будь сподобалися рецепти з фото святкових частувань.

Що не можна їсти в Новий рік Бика

Перед тим як скласти меню на святковий стіл, варто дізнатися, що можна готувати в рік Бика, а від чого краще відмовитися. Щоб Новий 2021 рік виявився сприятливим, для приготування страв не варто використовувати яловичину або телятину.

Таке м’ясо краще замінити бараниною, куркою, індичкою. Також можна запекти качку, кролика або гусака. З цих видів м’яса завжди можна приготувати щось нове, смачне і цікаве.

На святковий стіл можна подати різні салати, а от для їх прикраси краще використовувати більше зелені, адже свіжу траву Бик дуже любить. В якості холодних закусок також підійдуть різні сирні, рибні і м’ясні нарізки. При виборі ковбас варто вивчити склад, в якому не повинно бути яловичини або телятини.

Ніяких обмежень немає і при виборі гарнірів. Можна навіть приготувати банальне картопляне пюре або придумати щось більш оригінальне.

При складанні меню не варто забувати про десертах, Бик від солодкого ніколи не відмовиться. Також на стіл можна поставити багато фруктів, це тварина дуже любить яблука.

Якщо говорити про напої, то Бик байдужий до газованих лимонадів і соків, тому краще віддати перевагу домашнім компотам. Також можна заварити запашний трав’яний чай. З алкогольних напоїв краще на стіл поставити коктейлі і легкі вина, так як Бик не дуже сильно любить людей напідпитку.

Рецепти для новорічного столу

При складанні меню на Новий 2021 рік кожна господиня намагається вибрати нові і цікаві рецепти. Але не варто забувати про класичні страви, яким гості завжди будуть раді. А тепер дізнайтеся, що готувати в рік Бика, щоб новорічний стіл вийшов самим смачним і оригінальним, як на фото.

Печериці в гострому медовому маринаді

Жодне новорічне меню не обходиться без закусок, адже вони роблять стіл яскравим і різноманітним. З усіх варіантів хочемо запропонувати рецепт маринованих печериць. Готуються грибочки дуже швидко, а виходять дуже смачними.

Інгредієнти:

  • 600 г печериць.

Для маринаду:

  • 5-6 ст. л. рисового (або яблучного) оцту;
  • 3 зубчики часнику (+ 3 зубчики);
  • 4-5 гілочок чебрецю;
  • 30 мл меду;
  • 50 мл оливкової олії;
  • чорний перець за смаком;
  • 1-2 ч. л. солі;
  • 1 перець чілі;
  • 2 перцю чилі сушеного;
  • пучок петрушки.

Приготування:

  • Готуємо маринад. Перець чилі нарізаємо дрібними шматочками. Кількість гострого овоча коректуємо за смаком.

  • Додаємо дрібно нарізаний часник. Слідом відправляємо сушений перець чилі, гілочки чебрецю, 5 ст. ложок олії, оцет, сіль, перець і мед.

  • Все розмішуємо і ставимо маринад на вогонь. Після закипання нагрівання вимикаємо, накриваємо маринад кришкою і знімаємо з плити.

  • Чистимо печериці, промиваємо. Якщо капелюшки великі, то розрізаємо навпіл і кладемо на розігріту з невеликою кількістю масла сковороду.
  • При постійному помішуванні смажимо гриби на сильному вогні протягом 10 хвилин.

  • Гарячі гриби перекладаємо в маринад без грибного соку, щовиділився, все добре перемішуємо.

Накриваємо печериці кришкою, залишаємо до повного охолодження. Але якщо гриби залишити на добу, то вони будуть ще смачніше. Грибочки викладаємо на тарілку, посипаємо рубаним часником і петрушкою, подаємо до столу.

Новий оселедець під шубою

Без цього салату важко уявити новорічний стіл. Але зараз на основі класичного рецепту з’являються й інші варіанти страви. Запропонований далі варіант точно стане справжньою прикрасою святкового застілля.

Інгредієнти:

  • 3 бульби картоплі;
  • 500 г філе оселедця;
  • 1 цибулина;
  • 3 моркви;
  • 4 яйця;
  • 3 буряків;
  • майонез;
  • 10 г желатину;
  • 100 мл води.

Для маринаду:

  • 2 ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 2 ст. л. оцту (9 %).

Приготування:

  • Желатин заливаємо холодною водою, розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин набухати.
  • Цибулю кришимо дрібними кубиками, пересипаємо в миску, додаємо цукор і сіль, вливаємо оцет і холодну воду. Все перемішуємо і маринуємо ріпчастий овоч протягом 10-15 хвилин.

  • Подрібнюємо На крупній тертці відварну картоплю і відразу першим шаром викладаємо в роз’ємну форму.

  • Філе оселедця ріжемо невеликими шматочками, викладаємо поверх картоплі, потім зверху поміщаємо мариновану цибулю і робимо сіточку з майонезу.

  • З допомогою великої терки подрібнюємо варену моркву, робимо з неї наступний шар і також зверху наносимо сіточку з майонезу.
  • Тепер шар з тертих варених яєць і знову майонез.

  • У чашу блендера відправляємо варений буряк, додаємо трохи солі, майонезу і подрібнюємо.
  • У перетертий буряк вливаємо розтоплений желатин, добре все розмішуємо і викладаємо мус буряковий останнім шаром салату.

  • Рівномірно його розподіляємо, накриваємо салат плівкою і прибираємо в холодильник на 2 години.
  • Перед подачею роз’ємну форму прибираємо, а салат прикрашаємо зеленню кропу або петрушки.

Якщо мусу бурякового вийшло багато, то з допомогою формочки вирізаємо кільце з чорного хліба, зверху кладемо шматочки оселедця і заливаємо мусом. У підсумку вийде оригінальна і смачна закуска.

Новорічний салат «Дід Мороз з компанією»

Пропонуємо ще один рецепт з фото святкового салату, який обов’язково сподобається всім гостям своїм смаком і подачею. У ньому чудово поєднується копчена курка з чорносливом і горіхами, а його незвичайне оформлення робить закуску ошатною і красивою.

Інгредієнти:

  • 300 г копченої курки;
  • 200 г печериць;
  • 2 моркви;
  • 5 яєць;
  • 150 г сиру;
  • 100 г чорносливу;
  • 50 г волоських горіхів;
  • 2 зубчики часнику;
  • майонез;
  • сіль і перець за смаком.

Для фігурок Дідів Морозів:

  • 2-3 яйця;
  • болгарський перець;
  • імітація чорної ікри;
  • зелень;
  • майонез.

Приготування:

  • Почнемо з печериць. Гриби промиваємо та нарізаємо невеликими скибочками.
  • На сковороді розігріваємо олію, викладаємо гриби, солимо і смажимо до готовності протягом 7-8 хвилин. Готові гриби знімаємо з плити і повністю охолодити.

  • Волоські горіхи подрібнюємо за допомогою блендера або звичайного ножа.
  • Чорнослив нарізаємо дрібними шматочками. Якщо сухофрукти жорсткі, то заливаємо їх окропом на 10 хвилин, після просушуємо паперовими рушниками.
  • Кубиками нарізаємо копчену курку, яку можна замінити запеченої або вареної.
  • На дрібній тертці натираємо сир.
  • Також через тертку пропускаємо варену моркву.
  • Яйця ділимо на білки і жовтки, натираємо в різні миски.
  • Дрібно рубаємо часник.

  • За допомогою кільця збираємо салат. Першим шаром викладаємо печериці, зверху наносимо майонез.
  • Наступний шар – копчена курка і майонез.

  • Потім половина чорносливу, половина горіхів, потім моркву, часник і майонез.
  • Тепер йдуть жовтки, перчимо і солимо їх за смаком, змащуємо майонезом.
  • Далі залишився чорнослив, горіхи і тертий сир, який змащуємо майонезом.

  • Останній шар робимо з білків, які рівномірно розподіляємо по всій поверхні салату. Зверху посипаємо невеликою кількістю зелені.

Для фігурок Дідів Морозів варені яйця нарізаємо тонкими скибочками. Шапочки і носики вирізаємо з червоного солодкого перцю. Вічками послужить імітація чорної ікри, а бороду робимо з майонезу.

Салат «Червоне море»

Такий святковий салат сподобається всім шанувальникам морепродуктів. Готується він просто, але виходить яскравим, смачним і красивим.

Інгредієнти:

  • 200 г крабових паличок;
  • 1 солодкий червоний перець;
  • 2 помідори;
  • 100 г сиру;
  • 2-3 ст. л. майонезу;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • зелень для прикраси.

Приготування:

  • Крабові палички або м’ясо нарізаємо кубиками і пересипаємо в глибоку миску.

  • Середніми за розмірами ріжемо брусочками очищений від насіння солодкий червоний перець і відправляємо до морепродуктів.

  • У томатів вирізаємо плодоніжки і ріжемо овочі кубиками, перекладаємо до решти інгредієнтів.
  • Тепер у миску кладемо тертий сир і подрібнений за смаком часник.
  • Заправляємо салат майонезом або сметаною, пробуємо на сіль.

Подаємо салат в загальному блюді або порційно, оформивши за допомогою сервіровки кільця. Прикрашаємо закуску шматочками солодкого перцю і зеленню.

Гаряче блюдо на новорічний стіл — м’ясо «Книжка»

Для новорічного столу можна приготувати будь-який на вибір гаряче блюдо, головне, не використовувати яловичину або телятину. Тому запропонований рецепт ідеально підходить для зустрічі Нового 2021 року. М’ясо виходить смачним, соковитим і дуже апетитною, як на фото.

Інгредієнти:

  • 2 кг свинини (корейка, шия);
  • 2 бульби картоплі;
  • 2 помідори;
  • 1 цибулина;
  • 100 г печериць.

Для маринаду:

  • 1 ст. л. гірчиці;
  • 1 ч. л. чорного перцю;
  • 1 ч. л. паприки;
  • 1 ст. л. рослинної олії;
  • 100 г кетчупу;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • У м’ясі робимо розрізи, але не до кінця, щоб вийшли кишеньки.

  • Для маринаду беремо масло, гірчицю, паприку, сіль і перець, все змішуємо.
  • Получившимся маринадом ретельно змащуємо підготовлену свинину і залишаємо мінімум на 30 хвилин.

  • Нарізаємо кружечками картоплю.
  • Пластинами ріжемо гриби (бажано для цього рецепта вибрати великі печериці).
  • Кільцями шаткуємо цибулю.
  • Також кружечками подрібнюємо томати. Овочі та гриби солимо, перчимо за смаком.

  • М’ясо перекладаємо на фольгу. У розрізи укладаємо овочі та печериці.

  • Щільно загорнути свинину фольгою і відправляємо в духовку на 1 годину 40 хвилин, температура 180 °С.

Після закінчення часу м’ясо розгортаємо, змащуємо кетчупом і повертаємо в духовку ще на 15-20 хвилин. Готову страву перекладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

М’ясо на Новий рік по-французьки

Якщо ви не знаєте, що нового і цікавого готувати на Новий 2021 рік, то включіть у святкове меню вже перевірений рецепт м’яса по-французьки. Від такої смачної і апетитної страви не відмовиться жоден гість.

Інгредієнти:

  • 800 г картоплі;
  • 600 г свинини;
  • 1-2 цибулини;
  • 200 г печериць;
  • 250 г сиру моцарелла;
  • 50 г сиру чеддер;
  • 30 г пармезану;
  • 100-250 мл майонезу;
  • 1 ч. л. сушеного часнику;
  • 0,5 ч. л. орегано;
  • щіпка мускатного горіха;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Свинину нарізаємо тонкими пластинами і злегка відбиваємо кухонним молоточком.

  • М’ясо солимо, перчимо і відразу змащуємо майонезом.
  • Тонкими пластинами ріжемо картоплю і добре промиваємо.
  • До промитої картоплю додаємо сіль, перець, сушений часник, орегано і мускатний горіх, а також кладемо 2 ст. ложки майонезу, добре перемішуємо.

  • Невеликими часточками подрібнюємо гриби.
  • У загальній мисці з’єднуємо всі види сирів, які натираємо на тертці.

  • Тонкими кільцями шаткуємо цибулю і викладаємо на дно форми.
  • Зверху на нього кладемо шматочки м’яса.

  • Тепер на м’ясний шар викладаємо картоплю.
  • На картоплю рівним шаром кладемо гриби.

  • Зверху печериці присипаємо сумішшю сирів, але використовуємо не всі, беремо менше половини.

  • Сирний шар злегка промазуємо майонезом і відправляємо блюдо в духовку на 1 годину (температура 190 °С).

Після м’ясо по-французьки дістаємо, зверху викладаємо весь залишився сир і ставимо страву в духовку ще на 10 хвилин.

Ніжний торт з мандаринами

Десерти також займають своє почесне місце у святковому меню, правда, не у всіх господинь залишається час на їх приготування. Але такий торт обов’язково повинен бути на новорічному столі, адже за смаком він виходить ніжним і нагадує морозиво «Пломбір».

Якщо ви не знаєте, що готувати нове і цікаве на Новий 2021 рік, то пропонуємо вам рецепт торта з мандаринами.

Інгредієнти для бісквіта:

  • 6 яєць;
  • 160 г борошна;
  • 140 г цукру;
  • 8 г ванільного цукру.

Для крему:

  • 700 мл сметани (20-25 % жирності);
  • 220 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 6 ст. л. борошна;
  • 250 г вершкового масла.

Для сиропу:

  • 0,5 склянки цукру;
  • 0,5 склянки води.

Додатково:

  • 6 мандарин;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 20 г вершкового масла.

Приготування:

  • Білки відділяємо від жовтків. Починаємо збивати білки з сіллю і ванільним цукром. Поступово підсипаємо звичайний цукор і збиваємо до міцної, стійкої піни.

  • У збиті білки по одному додаємо жовтки, після введення кожного добре розмішуємо міксером.

  • Тепер порційно просіваємо борошно, перемішуємо лопаткою або міксером на низькій швидкості.
  • Перелити тісто у форму і відправляємо в духовку на 40 хвилин (температура 180 °С).

  • Випечений бісквіт дістаємо, перевертаємо на решітку і даємо йому повністю охолонути, але краще залишити на всю ніч.
  • Очищені мандарини розбираємо на часточки і прибираємо з них білі прожилки.

  • На сковороді розтоплюємо масло, викладаємо фрукти, посипаємо цукром, перемішуємо і витримуємо на вогні після повного розчинення цукру 1-2 хвилини. Мандарини перекладаємо на тарілку і охолодити.

  • Частину фруктів відкладаємо для прикраси, інші часточки розрізаємо на три частини.
  • Для просочення готуємо сироп. Для цього в сотейник відправляємо цукор з водою, доводимо до кипіння, варимо 1 хвилину і остуджуємо.
  • Для крему в сотейник висипаємо цукор, борошно, вбиваємо яйця і кладемо сметану некислу. Все розмішуємо і ставимо на вогонь.
  • Варимо крем при постійному помішуванні 10-15 хвилин (він повинен стати густим). Якщо крем вийшов з грудочками, то прямо гарячим пропускаємо його через сито.

  • Дочиста і пишності збиваємо масло з ванільним цукром. Потім по ложці додаємо застиглий крем і кожен раз добре розмішуємо.

  • Остиглий і настоявшийся бісквіт розрізаємо на три частини. З верхнього коржа акуратно зрізаємо шкірку.

  • У роз’ємне кільце кладемо перший корж, просочуємо сиропом і кладемо шар крему. На нього кладемо половину нарізаних мандаринів. Зверху фруктів знову викладаємо крем.

  • Накриваємо другим коржем, також просочуємо сиропом, кладемо крем, що залишилися мандарини і знову крем.
  • Останній корж просочуємо сиропом і кладемо вниз просоченої стороною.
  • Зверху накриваємо торт плівкою і ставимо в холодильник мінімум на 4 години, а краще на всю ніч. Залишився крем також прикривають плівкою і прибираємо разом з тортом, дістаємо його за півгодини до прикраси.

  • Виймаємо торт з холодильника, прибираємо кільце, і з усіх боків покриваємо шаром крему. Залишився крем відсаджуємо з допомогою кондитерського мішка з насадкою «зірочка». Прикрашаємо десерт часточками мандаринів та цукровими намистинами.

Ось таке оригінальне меню на Новий 2021 рік вийшло. І якщо ви ніяк не можете вирішити, що нове готувати на свято, то обов’язково скористайтесь нашими цікавими рецептами. З такими стравами ваш новорічний стіл вийде найапетитнішим і красивим.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь