Нові страви на Новий рік 2021

Символ прийдешнього року – всеїдна тварина і віддає перевагу різноманітної їжі. Тому святковий стіл на Новий 2021 рік повинен буквально ломиться від нових і цікавих страв. Прості і смачні страви, приготовані за поданим рецептами з фото, точно сподобаються символу майбутнього року.

Новорічні закуски з сиром і грибами

Така незвичайна закуска буде дуже святково виглядати на столі. Начинка для волованов може бути самою різною, але поєднання вершкового сиру і лісових грибів просто чудово.

Інгредієнти:

  • 300 грам листкового дріжджового тіста;
  • 1 свіжий жовток (для змащування);
  • 120 грам твердого сиру;
  • 1 червона цибулина;
  • мариновані опеньки – за смаком;
  • 3 столові ложки майонезу;
  • свіжа зелень – за смаком.

Приготування:

  • Заздалегідь дріжджове листкове тісто розморозити при кімнатній температурі. Звільнити тісто від упаковки, викласти на стіл і розкачати в тонкий пласт, товщиною не більше 7 міліметрів.
  • Вирізати кружечки скляною склянкою, відповідним за розміром, або ж можна використовувати чарку. Акуратно вирізати кільця з половини кружечків трохи меншого діаметру.

  • З’єднати воєдино всі залишки тіста, знову розкачати в пласт і вирізати склянкою ще кілька заготовок. Скласти одну на іншу, перекласти на деко, застелений пергаментним папером. Збовтати жовток виделкою і за допомогою кулінарної кисті змастити заготовки.

  • Помістити в розігріту духовку і випікати протягом 10 -12 хвилин при температурі 180 °С.

  • Для приготування начинки натерти на тертці твердий сир, додати майонез і пропущений через прес часник. Всі інгредієнти перемішати до однорідності.

  • Охолоджені воловани наповнити підготовленою сирною начинкою.

  • Зверху закуски викласти мариновані опеньки, прикрасити свіжою зеленню і подати до столу.

Салат «Річард» з яловичиною і гранатом

Ще одне нове блюдо, яке варто обов’язково приготувати на Новий 2021 рік. Салат викладається шарами, і всі інгредієнти в ньому чудово поєднуються між собою. А щоб під час приготування не виникло заминок, варто заздалегідь відварити овочі і м’ясо.

Інгредієнти:

  • 200 грам відварного м’яса;
  • 4 столові ложки консервованої кукурудзи;
  • 2 яйця;
  • 3 столові ложки зерен граната;
  • 2 бульби картоплі;
  • 40 грам волоських горіхів;
  • 1 морква;
  • майонез (для заправки);
  • сіль – за смаком.

Приготування:

  • Відповідний глибокий салатник застелити харчовою плівкою або змастити соняшниковою олією. Відварену моркву натерти на середній тертці, викласти першим шаром в салатник і змастити майонезом.

  • Очищені волоські горіхи порубати ножем, викласти поверх моркви.

  • З консервованої кукурудзи злити всю рідину, викласти наступним шаром і рівномірно розподілити, промазати соусом.

  • Відварені яйця очистити від шкаралупи. Натерти на середній тертці і викласти наступним шаром, трохи утрамбувати ложкою і змастити майонезом.

  • Порізати дрібними кубиками варене м’ясо і також промазати соусом, посипати дрібкою солі за смаком.

  • Відварені бульби картоплі натерти на тертці, викласти поверх м’яса і акуратно притиснути долонею.

  • На салатник покласти плоску тарілку і акуратно перевернути. Зробити сітку з майонезу на поверхні салату.

Посипати очищеними зернами граната і консервованою кукурудзою. Готовий салат помістити в холодильник на 2 години, щоб всі верстви добре просочилися, після чого подати до столу.

Салат «Рукавичка Діда Мороза»

Салат, оформлений у вигляді рукавички, стане родзинкою святкового столу. У ньому чудово поєднуються відварене куряче м’ясо і свіжий огірок. Приготувати таке просте і смачне блюдо зможе навіть початківець кулінар.

Інгредієнти:

  • 250 грам відвареного курячого м’яса;
  • 3 яйця;
  • 3 моркви;
  • 3 бульби картоплі;
  • 200 грам майонезу;
  • 2 свіжих огірка;
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

  • До готовності відварити куряче філе з додаванням щіпки солі. Охолодити м’ясо і порізати дрібними кубиками.

  • Відварену в мундирі картоплю очистити, натерти на середній тертці.

  • Відварену і очищену моркву також натерти на тертці з середніми отворами.

  • Таким же чином подрібнити промитий огірок разом з шкіркою.

  • Очистити від шкаралупи попередньо відварені яйця. Розділити одне яйце на білок і жовток. Яйця, що залишилися, цілком подрібнити за допомогою дрібної терки.

  • Окремо натерти на дрібній тертці білок.

  • Тепер можна приступити до складання салату. На велике плоске блюдо викласти порізане м’ясо першим шаром, сформувати за допомогою ложки форму рукавички. Посипати сіллю і змастити майонезом.

  • Далі йде шар натертих бульб картоплі, трохи утрамбувати його руками.

  • Після викласти терті огірки і розрівняти ложкою не виходячи за краї.

  • Подрібнені яйця викласти поверх огіркового шару. Зробити сіточку з майонезу.

  • На останньому етапі необхідно викласти терту моркву, потрібно покрити нею верх і боки майбутньої рукавиці.

  • Кожен викладений шар салату потрібно трохи утрамбовувати ложкою або силіконовою лопаткою.
  • Узлісся рукавиці сформувати з тертого яєчного білка, за допомогою майонезу намалювати сніжинку посередині, як на фото. Таке нове і незвичайне блюдо готове, подайте його до святкового столу на Новий 2021 рік.

Риба, запечена з сиром і грибами

Дуже проста і в той же час смачне блюдо ідеально підійде для будь-якого застілля. Додатково можна додати інші свіжі овочі за смаком, наприклад, солодкий перець і цукіні.

Інгредієнти:

  • 600 г філе червоної риби;
  • 200 грам грибів;
  • 170 грам сиру моцарелла;
  • 1 цибулина;
  • 1 столова ложка соку лимона;
  • 1 стиглий помідор;
  • 1,5 столові ложки майонезу;
  • 1 чайна ложка сушеного часнику;
  • олія оливкова;
  • ¼ Чайної ложки майорану;
  • ½ Чайної ложки сушеної гірчиці;
  • сіль, перець мелений – за смаком;
  • 1 чайна ложка меленого коріандру.

Приготування:

  • Червону рибу промити під проточною водою, порізати на філе середнього розміру. Порізані шматочки риби викласти в окрему глибоку ємність. З лимона вичавити сік і полити зверху рибу. Додати спеції за смаком: сіль, майоран, перець мелений, коріандр, сушену гірчицю. Перемішати вміст руками.

  • Розжарити сковороду на середньому вогні, додати оливкову олію.
  • Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, нарубати ножем середніми кубиками. Викласти в розігріту олію, обсмажити до рум’яного кольору.
  • Дрібними кубиками порізати підготовлені гриби і викласти в сковороду до цибулі. Обсмажити до готовності, посолити і поперчити за смаком.

  • У томата вирізати серцевину, порізати середніми кубиками.
  • Деко застелити пергаментним папером, полити оливковою олією. Викласти зверху мариновану рибу в один шар.
  • Поверх риби викласти шар обсмажених з цибулею грибів. Полити невеликою кількістю майонезу.

  • Рівномірно викласти зверху порізані кубиками томати, знову полити майонезом.

  • Останнім шаром викласти терту моцарелу. Помістити в розігріту духовку і запекти в протягом 15 хвилин при температурі 180 °С.

Свинячі ребра в вишневому соку, запечені в духовці

Не знаєте, яке нове блюдо з м’яса краще приготувати на Новий 2021 рік? Тоді обов’язково приготуйте свинячі ребра, запечені в духовці у вишневому соусі. Соковиті і ніжні свинячі реберця буквально тануть у роті.

Інгредієнти:

  • 600 грам свинячих ребер;
  • 100 мл томатного соку;
  • 300 мл вишневого соку;
  • 30 мл соєвого соусу;
  • 1 велике яблуко;
  • половинка лимона;
  • 2 щіпки меленої кориці;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 3 щіпки сушеного часнику;
  • 2 щіпки меленого червоного гострого перцю;
  • 3 щіпки меленої паприки;
  • сіль, перець чорний – за смаком.

Приготування:

  • На дві половинки розрізати яблуко, вирізати серцевину з насінням. Загорнути у фольгу, помістити в духовку і запікати протягом 20 хвилин при температурі 200 °С.

  • Промити під проточною водою свинячі ребра, зачистити від жил і плівок, порізати на порційні шматочки.

  • Перекласти свинячі ребра в глибокий сотейник, додати вишневий сік і поставити на середній вогонь. Гасити м’ясо в соку протягом 40 хвилин.

  • Охолодити при кімнатній температурі запечене яблуко, перетерти через сито з дрібними отворами.
  • До подрібненого яблука додати томатний сік і соєвий соус, влити сік половинки лимона. Перемішати до однорідної суміші.

  • Свинячі реберця разом з соусом, викласти у ємність з яблучним маринадом. Залишити маринуватися протягом 20 хвилин.

  • В підготовлену форму для запікання викласти свинячі реберця разом з маринадом.

Помістити в духовку, розігріту до температури 180 °С. Запікати протягом 20 хвилин до рум’яної скоринки. Подавати свинячі ребра, приготовані за цим рецептом, можна з будь-яким гарніром або свіжими овочами.

Овочі по-італійськи

Ще одна нова страва з овочів, яке можна подати до столу на Новий 2021 рік в якості гарніру. Хрусткі овочі, запечені з італійськими травами, – прекрасний гарнір до м’ясних або рибних страв.

Інгредієнти:

  • 3 стиглих томатів;
  • 4 бульби картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 1 огірок;
  • 1 пучок свіжої петрушки;
  • 2 столові ложки соняшникової олії;
  • суміш італійських трав – за смаком;
  • сіль, мелений перець – за смаком;
  • 100 грам твердого сиру.

Приготування:

  • Бульби картоплі очистити від шкірки, промити під проточною водою, порізати середніми кубиками.
  • Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, нашаткувати дрібними кубиками.

  • Свіжий огірок і помідор промити під проточною водою, порізати не дуже крупно.
  • Будь-яку свіжу зелень за смаком дрібно порізати.
  • На середньому вогні розігріти сковороду, додати олію, викласти порізану цибулю і обсмажити до рум’яності.

  • Викласти картоплю, перемішати, смажити протягом 5 хвилин.
  • Додати огірки, помідори і зелень, мелений перець, сіль, прованські трави і перемішати. Тушкувати овочі на повільному вогні протягом 15 хвилин.
  • Твердий сир подрібнити за допомогою терки з великими отворами.
  • Відповідну форму для запікання змастити маслом, викласти всі овочі, посипати зверху шаром тертого сиру.

Розігріти духову шафу, помістити форму з овочами всередину і запікати до отримання хрусткої скоринки. Таке просте і смачне блюдо, як на фото, краще подавати до столу в гарячому вигляді.

Желе «Новорічний мандарин»

Так як мандарини – один з головних атрибутів новорічних свят, то цей фрукт можна використовувати і для приготування десертів. Такий незвичайний десерт з приємним кисло-солодким присмаком не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей за святковим столом.

Інгредієнти:

  • 4 мандарина;
  • 1 щіпка шафрану;
  • 1 апельсин;
  • 2 пластини желатину;
  • 4 столові ложки коричневого цукру.

Приготування:

  • Промити мандарини і апельсин під проточною водою, розрізати навпіл і видавити сік в окрему ємність. Шкірку від мандаринів скласти в окрему тарілку, зверху посипати коричневим цукром і гарненько пом’яти виделкою, щоб почав виділятися сік.

  • Листи желатину замочити в теплій воді і відставити для набухання.
  • Шкірки від мандаринів викинути, а залишився цукровий сироп додати в сік цитрусових. Вилити в глибокий сотейник і поставити на середній вогонь, додати щіпку шафрану і довести до кипіння. Головне — не кип’ятити, це дуже важливо.

  • Віджати руками пластини желатину і ввести в сік, перемішати за допомогою силіконової лопатки до повного розчинення.

  • Готову суміш розлити по склянках, охолодити до кімнатної температури і помістити в холодильник. Готове желе прикрасити шафраном або тертим шоколадом і можна подавати до столу.

Ось такі нові і незвичайні страви можна приготувати на Новий 2021 рік. Представлені рецепти з фото святкових страв не залишать байдужим жодного гурмана. Головне — запастися необхідними рецептами і приготувати прості і смачні страви для всієї родини.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь