Символ прийдешнього року – всеїдна тварина і віддає перевагу різноманітної їжі. Тому святковий стіл на Новий 2021 рік повинен буквально ломиться від нових і цікавих страв. Прості і смачні страви, приготовані за поданим рецептами з фото, точно сподобаються символу майбутнього року.
Новорічні закуски з сиром і грибами
Така незвичайна закуска буде дуже святково виглядати на столі. Начинка для волованов може бути самою різною, але поєднання вершкового сиру і лісових грибів просто чудово.
Інгредієнти:
- 300 грам листкового дріжджового тіста;
- 1 свіжий жовток (для змащування);
- 120 грам твердого сиру;
- 1 червона цибулина;
- мариновані опеньки – за смаком;
- 3 столові ложки майонезу;
- свіжа зелень – за смаком.
Приготування:
- Заздалегідь дріжджове листкове тісто розморозити при кімнатній температурі. Звільнити тісто від упаковки, викласти на стіл і розкачати в тонкий пласт, товщиною не більше 7 міліметрів.
- Вирізати кружечки скляною склянкою, відповідним за розміром, або ж можна використовувати чарку. Акуратно вирізати кільця з половини кружечків трохи меншого діаметру.
- З’єднати воєдино всі залишки тіста, знову розкачати в пласт і вирізати склянкою ще кілька заготовок. Скласти одну на іншу, перекласти на деко, застелений пергаментним папером. Збовтати жовток виделкою і за допомогою кулінарної кисті змастити заготовки.
- Помістити в розігріту духовку і випікати протягом 10 -12 хвилин при температурі 180 °С.
- Для приготування начинки натерти на тертці твердий сир, додати майонез і пропущений через прес часник. Всі інгредієнти перемішати до однорідності.
- Охолоджені воловани наповнити підготовленою сирною начинкою.
- Зверху закуски викласти мариновані опеньки, прикрасити свіжою зеленню і подати до столу.
Салат «Річард» з яловичиною і гранатом
Ще одне нове блюдо, яке варто обов’язково приготувати на Новий 2021 рік. Салат викладається шарами, і всі інгредієнти в ньому чудово поєднуються між собою. А щоб під час приготування не виникло заминок, варто заздалегідь відварити овочі і м’ясо.
Інгредієнти:
- 200 грам відварного м’яса;
- 4 столові ложки консервованої кукурудзи;
- 2 яйця;
- 3 столові ложки зерен граната;
- 2 бульби картоплі;
- 40 грам волоських горіхів;
- 1 морква;
- майонез (для заправки);
- сіль – за смаком.
Приготування:
- Відповідний глибокий салатник застелити харчовою плівкою або змастити соняшниковою олією. Відварену моркву натерти на середній тертці, викласти першим шаром в салатник і змастити майонезом.
- Очищені волоські горіхи порубати ножем, викласти поверх моркви.
- З консервованої кукурудзи злити всю рідину, викласти наступним шаром і рівномірно розподілити, промазати соусом.
- Відварені яйця очистити від шкаралупи. Натерти на середній тертці і викласти наступним шаром, трохи утрамбувати ложкою і змастити майонезом.
- Порізати дрібними кубиками варене м’ясо і також промазати соусом, посипати дрібкою солі за смаком.
- Відварені бульби картоплі натерти на тертці, викласти поверх м’яса і акуратно притиснути долонею.
- На салатник покласти плоску тарілку і акуратно перевернути. Зробити сітку з майонезу на поверхні салату.
Посипати очищеними зернами граната і консервованою кукурудзою. Готовий салат помістити в холодильник на 2 години, щоб всі верстви добре просочилися, після чого подати до столу.
Салат «Рукавичка Діда Мороза»
Салат, оформлений у вигляді рукавички, стане родзинкою святкового столу. У ньому чудово поєднуються відварене куряче м’ясо і свіжий огірок. Приготувати таке просте і смачне блюдо зможе навіть початківець кулінар.
Інгредієнти:
- 250 грам відвареного курячого м’яса;
- 3 яйця;
- 3 моркви;
- 3 бульби картоплі;
- 200 грам майонезу;
- 2 свіжих огірка;
- сіль, мелений чорний перець – за смаком.
Приготування:
- До готовності відварити куряче філе з додаванням щіпки солі. Охолодити м’ясо і порізати дрібними кубиками.
- Відварену в мундирі картоплю очистити, натерти на середній тертці.
- Відварену і очищену моркву також натерти на тертці з середніми отворами.
- Таким же чином подрібнити промитий огірок разом з шкіркою.
- Очистити від шкаралупи попередньо відварені яйця. Розділити одне яйце на білок і жовток. Яйця, що залишилися, цілком подрібнити за допомогою дрібної терки.
- Окремо натерти на дрібній тертці білок.
- Тепер можна приступити до складання салату. На велике плоске блюдо викласти порізане м’ясо першим шаром, сформувати за допомогою ложки форму рукавички. Посипати сіллю і змастити майонезом.
- Далі йде шар натертих бульб картоплі, трохи утрамбувати його руками.
- Після викласти терті огірки і розрівняти ложкою не виходячи за краї.
- Подрібнені яйця викласти поверх огіркового шару. Зробити сіточку з майонезу.
- На останньому етапі необхідно викласти терту моркву, потрібно покрити нею верх і боки майбутньої рукавиці.
- Кожен викладений шар салату потрібно трохи утрамбовувати ложкою або силіконовою лопаткою.
- Узлісся рукавиці сформувати з тертого яєчного білка, за допомогою майонезу намалювати сніжинку посередині, як на фото. Таке нове і незвичайне блюдо готове, подайте його до святкового столу на Новий 2021 рік.
Риба, запечена з сиром і грибами
Дуже проста і в той же час смачне блюдо ідеально підійде для будь-якого застілля. Додатково можна додати інші свіжі овочі за смаком, наприклад, солодкий перець і цукіні.
Інгредієнти:
- 600 г філе червоної риби;
- 200 грам грибів;
- 170 грам сиру моцарелла;
- 1 цибулина;
- 1 столова ложка соку лимона;
- 1 стиглий помідор;
- 1,5 столові ложки майонезу;
- 1 чайна ложка сушеного часнику;
- олія оливкова;
- ¼ Чайної ложки майорану;
- ½ Чайної ложки сушеної гірчиці;
- сіль, перець мелений – за смаком;
- 1 чайна ложка меленого коріандру.
Приготування:
- Червону рибу промити під проточною водою, порізати на філе середнього розміру. Порізані шматочки риби викласти в окрему глибоку ємність. З лимона вичавити сік і полити зверху рибу. Додати спеції за смаком: сіль, майоран, перець мелений, коріандр, сушену гірчицю. Перемішати вміст руками.
- Розжарити сковороду на середньому вогні, додати оливкову олію.
- Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, нарубати ножем середніми кубиками. Викласти в розігріту олію, обсмажити до рум’яного кольору.
- Дрібними кубиками порізати підготовлені гриби і викласти в сковороду до цибулі. Обсмажити до готовності, посолити і поперчити за смаком.
- У томата вирізати серцевину, порізати середніми кубиками.
- Деко застелити пергаментним папером, полити оливковою олією. Викласти зверху мариновану рибу в один шар.
- Поверх риби викласти шар обсмажених з цибулею грибів. Полити невеликою кількістю майонезу.
- Рівномірно викласти зверху порізані кубиками томати, знову полити майонезом.
- Останнім шаром викласти терту моцарелу. Помістити в розігріту духовку і запекти в протягом 15 хвилин при температурі 180 °С.
Свинячі ребра в вишневому соку, запечені в духовці
Не знаєте, яке нове блюдо з м’яса краще приготувати на Новий 2021 рік? Тоді обов’язково приготуйте свинячі ребра, запечені в духовці у вишневому соусі. Соковиті і ніжні свинячі реберця буквально тануть у роті.
Інгредієнти:
- 600 грам свинячих ребер;
- 100 мл томатного соку;
- 300 мл вишневого соку;
- 30 мл соєвого соусу;
- 1 велике яблуко;
- половинка лимона;
- 2 щіпки меленої кориці;
- 1 чайна ложка цукру;
- 3 щіпки сушеного часнику;
- 2 щіпки меленого червоного гострого перцю;
- 3 щіпки меленої паприки;
- сіль, перець чорний – за смаком.
Приготування:
- На дві половинки розрізати яблуко, вирізати серцевину з насінням. Загорнути у фольгу, помістити в духовку і запікати протягом 20 хвилин при температурі 200 °С.
- Промити під проточною водою свинячі ребра, зачистити від жил і плівок, порізати на порційні шматочки.
- Перекласти свинячі ребра в глибокий сотейник, додати вишневий сік і поставити на середній вогонь. Гасити м’ясо в соку протягом 40 хвилин.
- Охолодити при кімнатній температурі запечене яблуко, перетерти через сито з дрібними отворами.
- До подрібненого яблука додати томатний сік і соєвий соус, влити сік половинки лимона. Перемішати до однорідної суміші.
- Свинячі реберця разом з соусом, викласти у ємність з яблучним маринадом. Залишити маринуватися протягом 20 хвилин.
- В підготовлену форму для запікання викласти свинячі реберця разом з маринадом.
Помістити в духовку, розігріту до температури 180 °С. Запікати протягом 20 хвилин до рум’яної скоринки. Подавати свинячі ребра, приготовані за цим рецептом, можна з будь-яким гарніром або свіжими овочами.
Овочі по-італійськи
Ще одна нова страва з овочів, яке можна подати до столу на Новий 2021 рік в якості гарніру. Хрусткі овочі, запечені з італійськими травами, – прекрасний гарнір до м’ясних або рибних страв.
Інгредієнти:
- 3 стиглих томатів;
- 4 бульби картоплі;
- 1 цибулина;
- 1 огірок;
- 1 пучок свіжої петрушки;
- 2 столові ложки соняшникової олії;
- суміш італійських трав – за смаком;
- сіль, мелений перець – за смаком;
- 100 грам твердого сиру.
Приготування:
- Бульби картоплі очистити від шкірки, промити під проточною водою, порізати середніми кубиками.
- Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, нашаткувати дрібними кубиками.
- Свіжий огірок і помідор промити під проточною водою, порізати не дуже крупно.
- Будь-яку свіжу зелень за смаком дрібно порізати.
- На середньому вогні розігріти сковороду, додати олію, викласти порізану цибулю і обсмажити до рум’яності.
- Викласти картоплю, перемішати, смажити протягом 5 хвилин.
- Додати огірки, помідори і зелень, мелений перець, сіль, прованські трави і перемішати. Тушкувати овочі на повільному вогні протягом 15 хвилин.
- Твердий сир подрібнити за допомогою терки з великими отворами.
- Відповідну форму для запікання змастити маслом, викласти всі овочі, посипати зверху шаром тертого сиру.
Розігріти духову шафу, помістити форму з овочами всередину і запікати до отримання хрусткої скоринки. Таке просте і смачне блюдо, як на фото, краще подавати до столу в гарячому вигляді.
Желе «Новорічний мандарин»
Так як мандарини – один з головних атрибутів новорічних свят, то цей фрукт можна використовувати і для приготування десертів. Такий незвичайний десерт з приємним кисло-солодким присмаком не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей за святковим столом.
Інгредієнти:
- 4 мандарина;
- 1 щіпка шафрану;
- 1 апельсин;
- 2 пластини желатину;
- 4 столові ложки коричневого цукру.
Приготування:
- Промити мандарини і апельсин під проточною водою, розрізати навпіл і видавити сік в окрему ємність. Шкірку від мандаринів скласти в окрему тарілку, зверху посипати коричневим цукром і гарненько пом’яти виделкою, щоб почав виділятися сік.
- Листи желатину замочити в теплій воді і відставити для набухання.
- Шкірки від мандаринів викинути, а залишився цукровий сироп додати в сік цитрусових. Вилити в глибокий сотейник і поставити на середній вогонь, додати щіпку шафрану і довести до кипіння. Головне — не кип’ятити, це дуже важливо.
- Віджати руками пластини желатину і ввести в сік, перемішати за допомогою силіконової лопатки до повного розчинення.
- Готову суміш розлити по склянках, охолодити до кімнатної температури і помістити в холодильник. Готове желе прикрасити шафраном або тертим шоколадом і можна подавати до столу.
Ось такі нові і незвичайні страви можна приготувати на Новий 2021 рік. Представлені рецепти з фото святкових страв не залишать байдужим жодного гурмана. Головне — запастися необхідними рецептами і приготувати прості і смачні страви для всієї родини.