Новорічні рецепти 2021 року

На новорічний стіл з нагоди зустрічі 2021 року можна приготувати дуже багато смачних страв у красивої подачі, приготованих за кращими простим рецептами з покроковими фото.

Реберця в пряному соусі

По одному з кращих простих рецептів можна приготувати на святковий стіл дуже смачне м’ясне блюдо і подати в якості гарячого.

Інгредієнти:

  • ребра свинячі або баранячі – 1 кг;
  • цибуля – 1 шт.;
  • кетчуп – 1 ст. л.;
  • соєвий соус – ½ ст.;
  • яблучний оцет – 1 ст. л.;
  • гірчиця діжонська – 1 ч. л.;
  • часник – 3 зубчики;
  • сіль, перець за смаком;
  • приправа до м’яса (на вибір), пряні трави;
  • мелений імбир за смаком.

Приготування:

  • Краще придбати для приготування страви не заморожене, а свіже охолоджене м’ясо. Реберця промиваємо, розрізаємо по одному, укладаємо в підходящу ємність.
  • Посипаємо тонкими півкільцями цибулі, солимо, перчимо, залишаємо маринуватися.

  • В окремій ємності готуємо пряний соус, виклавши в неї роздавлений часник, мелений (або свіжий) імбир, приправи, пряні трави і гірчицю, все перемішуємо до однорідності.

  • Додаємо в суміш до м’яса соєвий соус, кетчуп і яблучний оцет, все ще раз перемішуємо і виливаємо в ємність до реберець.
  • Грунтовно втираємо пряний соус м’ясо, перемішуємо не менше 5 хвилин, відправляємо в холодильник на 4-5 годин або на ніч, укривши фольгою або кришкою. Протягом зазначеного часу ємність з реберцями кілька разів витягаємо і перемішуємо.

  • Укладаємо реберця в форму для запікання, ставимо в духовку, розігріту до 180 °С, на 40 хвилин.

  • Подаємо рум’яні і дуже смачні реберця до новорічного столу з овочами та зеленню, ефектно прикрасивши по своєму смаку.

Червона риба, запечена з грибами, помідорами і сиром

По одному з кращих новорічних рецептів приготуємо дуже смачну рибну страву і подамо в якості гарячого на новорічний стіл у 2021 році.

Інгредієнти:

  • філе червоної риби – 600 г;
  • сир моцарелла – 150 г;
  • гриби свіжі (наприклад, шампіньйони) – 200 г;
  • сік лимона або лайма – 1 ст. л.;
  • цибуля – 1 головка;
  • помідори м’ясисті – 1-2 шт.;
  • олія оливкова для змазування;
  • майонез за смаком.

Спеції до риби:

  • часник сушений – 1 ч. л.;
  • коріандр – 1 ч. л.;
  • гірчиця сушена – ½ ч. л.;
  • майоран – ½ ч. л.;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Філе промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками і нарізаємо пластинами по сантиметру в товщину. Викладаємо рибну нарізку в підходящу ємність, поливаємо лимонним соком, посипаємо сумішшю спецій і солі.

  • Перемішавши рибу зі спеціями, залишаємо маринуватися при кімнатній температурі.
  • Дрібну нарізку кубики цибулі і грибів обсмажуємо на сильному вогні до золотистого кольору.

  • Також готуємо і помідори, нарізаючи їх невеликими кубиками.
  • Викладаємо рибне філе попарно (шкіркою один до одного на деко з папером для випікання, змащену оливковою олією.
  • На здвоєні рибні порційні шматки розкладаємо грибну обжарку, злегка змащуємо майонезом.

  • Поверх грибів укладаємо помідори, знову наносимо майонезну сітку і рясно посипаємо сиром.
  • Запікаємо рибу в духовці при 200 °С протягом 15-20 хвилин.

Красиву гарячу рибну страву подаємо до новорічного столу, прикрасивши по своєму смаку.

Святкова закуска з крабових паличок

Скориставшись оригінальним рецептом, приготуємо до святкового столу на Новий 2021 рік смачну закуску з крабових паличок.

Інгредієнти:

  • крабові палички – 220 г;
  • сир ковбасний – 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • часник – за смаком;
  • майонез;
  • кріп для прикраси;
  • сіль, перець.

Приготування:

  1. Моркву відварюємо до напівготовності, яйця – яйця натираємо інгредієнти на дрібній тертці.
  2. Також злегка натираємо підморожений сир (для зручності) і збираємо всі підготовлені продукти для начинки в одній ємності.
  3. Додаємо в блюдо роздавлений часник, майонез і перець, перемішуємо і пробуємо на смак (при бажанні коригуємо кількість солі).
  4. Крабові палички розгортаємо на робочій поверхні, промазуємо начинкою і знову звертаємо.

Викладаємо приготовану закуску будиночком, зверху промазуємо майонезом і розкладаємо гілочки кропу, домагаючись подібності з казковою лісовою хатинкою.

Салат «Морська зірка» з простих продуктів

Дуже смачний салат на святковий новорічний стіл можна приготувати зі звичайних продуктів по простому рецептом.

Інгредієнти:

  • сир твердих сортів – 150 г;
  • яблука – 2 шт.;
  • рис – 150 г;
  • йогурт натуральний без добавок (або майонез) – 200 г;
  • каррі – ½ ч. л.;
  • сіль, перець за смаком;
  • крабові палички – 240 г;
  • зелень.

Приготування:

  • Заздалегідь в підсоленій воді відварюємо рис до готовності, щоб він вийшов розсипчастим.
  • Очищаємо зварені круто яйця і нарізаємо невеликими кубиками. Укладаємо в загальну посуд для перемішування підготовлених інгредієнтів салату.

  • До яєць додаємо натертий на крупній тертці сир і яблука, нарізані невеликими кубиками.
  • Сюди ж кладемо рис, подрібнений кріп.

  • Готуємо соус на основі йогурту, змішавши його з каррі і сіллю.
  • Салат перемішуємо до однорідного розподілу інгредієнтів, викладаємо на тарілку у формі зірки.

  • Всю поверхню салату «Морська зірка» обкладаємо нарізаними під кутом 45° крабовими паличками.

Додатково прикрасивши частування зеленню, подаємо до новорічного столу.

Смачний салат в азіатському стилі і оригінальній подачі

По одному з найкращих і найоригінальніших новорічних рецептів можна приготувати дуже смачну легку закуску на новорічний стіл.

Інгредієнти:

  • листя салату – 100 г;
  • креветки – 200 г;
  • огірки – 130 г;
  • морква – 40 г;
  • цибуля ріпчаста – 30 г;
  • цибулю зелений – 30 р;
  • м’ята – 5 гілочок;
  • кінза – пучок;
  • горіхи кешью – 25 г;
  • перець чилі – 1 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • імбир свіжий – 10 г;
  • соєвий соус – 2 ст. л.;
  • сік лайма – 2 ст. л.;
  • цукор – 1 ст. л.

Приготування:

  • У киплячій підсоленій воді відварюємо очищені креветки з хвостиками протягом 2-3 хвилин. Витягаємо і залишаємо остигати.
  • У ступці готуємо кисло-солодку гостру заправку (в азіатському стилі) для салату, поклавши туди очищені зубчики часнику і половину імбиру.
  • Іншу половину нарізаємо дуже тонкою соломкою і кладемо в ємність, у якій будемо збирати підготовлені інгредієнти для салату.

  • Також у ступку викладаємо нарізаний чилі (разом з насінням) і кілька листочків м’яти, розтираємо в майже однорідну масу. Частина нарізаного перцю без насіння залишаємо в салат.
  • Додаємо в гостру заправку соєвий соус, лимонний сік і цукор (краще тростинний), все перемішуємо.

  • Додаємо в заправку подрібнену зелень (частину зеленої цибулі і трохи кінзи), ще раз розтираємо.
  • У салатниці змішати нарізані соломкою огірки, тонкі півкільця цибулі і подрібнений зелений лук.
  • Додаємо в салат моркву, нарізану соломкою або за допомогою спеціального пристосування для корейської моркви.

  • Листя салату розкладаємо на тарілці, залишивши невелику кількість, яке рвемо руками в ємність. В центрі тарілки встановлюємо піалу з заправкою.

  • Додаємо у частування листя м’яти, перець чилі і імбир, перемішуємо. Розкладаємо на зелене листя салату, зверху кладемо по одній креветці на порцію.

Подаємо страву до новорічного столу, поливаємо заправкою безпосередньо перед вживанням.

Смачний і ніжний салат «Компанія Дідів Морозів»

Дуже смачний, дійсно ніжний, салат можна приготувати на новорічний стіл 2021 року по одному з рецептів з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • куряче копчене філе – 300 г;
  • печериці – 200 г;
  • морква – 2 шт.;
  • яйця – 5 шт.;
  • сир – 150 г;
  • чорнослив – 150 г;
  • горіхи волоські – 50-100 г;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • майонез за смаком;
  • сіль, перець за смаком;
  • масло рослинне для обсмажування.

Для прикраси:

  • яйця – 3 шт.;
  • перець болгарський червоний – 2 шт.;
  • ікра чорна для очей;
  • майонез;
  • зелень.

Приготування:

  • Гриби промиваємо та нарізаємо тонкими пластинками, обсмажуємо до м’якості, солимо, перчимо.

  • Горіхи подрібнюємо в блендері, чорнослив нарізаємо соломкою або невеликими довільними шматочками.
  • Сир, відварену моркву і розділених на білки і жовтки відварені яйця натираємо на тертці.

  • Кулінарне кільце встановлюємо на тарілку для подачі, викладаємо гриби першим шаром, змащуємо майонезом або наносимо майонезну сітку. Всі наступні шари також змащуємо соусом.
  • На гриби розподіляємо нарізане кубиками куряче філе, половину чорносливу, який посипаємо половиною горіхів. Тільки потім змащуємо майонезом.
  • Укладаємо по черзі: моркву з часником, жовтки, чорнослив з горіхами, сир.

  • Промазанний шар сиру покриваємо натертими яєчними білками, змащуємо майонезом.

  • Відварені круто яйця для прикраси нарізаємо тонкими кружальцями, рівномірно розкладаємо на поверхні зібраного салату.
  • На основу Дідів Морозів розкладаємо трикутники з перців – шапочки, по місцях розставляємо оченята і носики (з перцю), оформляємо майонезом борідки.

Гарний смачний салат в тематичній ефектної подачі презентуємо до новорічного столу.

Шоколадна панна котта в фужерах

На святковий новорічний стіл приготуємо популярний десерт по простому рецептом.

Інгредієнти:

  • вершки 20 % жирності (і вище) – 500 мл;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • желатин – 1 пакет;
  • гіркий шоколад – 1 плитка;
  • цукор – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Половину вершків виливаємо в сотейник, нагріваємо до гарячого стану. Розводимо в гарячих вершках столову ложку цукру, половину ванільного цукру і половину желатину.
  2. Розливаємо отриману заготовку по трьом однаковим фужерам в рівних кількостях. Ставимо ємності в холодильник на годину.
  3. Після закінчення зазначеного часу проробляємо всі ще раз з рештою вершками, цукром і ванільним цукром, додавши половину плитки шоколаду. Після того, як шоколад розтане, а температура вершків трохи знизиться, додаємо желатин, розмішуємо до розчинення.
  4. Виливаємо другим шаром у фужери на застиглий перший світлий шар. Знову ставимо десерт на холод мінімум на півгодини.

Перед подачею рясно посипаємо натертим шоколадом.

Торт «Небесний»

На Новий 2021 рік обов’язково спечіть ніжний, повітряний торт своїми руками по одному з кращих рецептів німецької кухні (назва торта – дослівний переклад з німецької).

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.;
  • масло вершкове – 100 г;
  • борошно – 125 г;
  • цукор – 300 г;
  • молоко – 30 мл;
  • ванільний цукор – 8 г;
  • розпушувач – ½ ч. л;
  • мигдаль – 80-100 р.

Для крему:

  • ягоди (смородина червона або малина) – 300 г;
  • цукор – 50 г;
  • крохмаль – 30 г;
  • вершки 35 % – 500 мл;
  • цукрова пудра – 50 г;
  • ванільний екстракт – ½ ч. л.

Приготування:

  1. Поділяємо охолоджені яйця на білки і жовтки, білки відправляємо в холодильник.
  2. Розм’якшене масло збиваємо з цукром і ванільним цукром, додаємо по черзі по одному жовтку, продовжуючи процес.
  3. В пишну однорідну основу для тіста порціями всипаємо просіяне двічі борошно з розпушувачем, розмішуємо ложкою, потім кілька секунд міксером.
  4. Ділимо тісто не густої консистенції навпіл, по черзі викладаємо в роз’ємну форму для запікання, змастити маслом (якщо є дві однакові форми, то розкладаємо відразу в обидві).
  5. Зверху посипаємо тісто нарізаним пластинами мигдалем, відправляємо в духовку при 170-180 °С на 20 хвилин.
  6. Один корж нарізаємо на дванадцять частин у гарячому вигляді, залишаємо остигати, як і цілий корж.
  7. З розморожених ягід відбираємо 3 столові ложки і невелика кількість наявного соку, решта ставимо кип’ятити. Соком крохмаль розводимо, виливаємо в киплячі ягоди, безперервно перемішуючи, варимо до загустіння.
  8. Остиглу ягідну масу викладаємо на цілий корж, викладений на тарілку.
  9. Вершки збиваємо з цукровою пудрою, додаємо ванільний екстракт. Збитий вершковий крем викладаємо на ягідний наповнювач торта.
  10. Закриваємо нарізаним коржем, охолоджуємо і подаємо до новорічного столу.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь