Огірки у власному соку на зиму «Пальчики оближеш» готуються нескладно, і цей варіант заготовки передбачає нарізку огірків четвертинками, звану «дамськими пальчиками». Огірки кілька годин настоюють з сіллю, і отриманий при цьому їх власний сік буде маринадом. У маринад додається цукор з оцтом і рослинною олією, що робить огірки хрусткими і ароматними. Готуємо зі стерилізацією.
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 3 кг.
- Рослинна олія 100 мл.
- Оцет столовий 9% ½ ст.
- Сіль 3 ст. л.
- Цукор-пісок 300 гр.
- Часник 10 зубців
- Гірчиця французька 2 ст. л.
- Петрушка 1 пучок
- Кріп 1 пучок
Кроки
- Вибрані для заготовки середні огірки однакового розміру добре промиваються під проточною водою і розрізають на 8 поздовжніх шматочків. Огіркова нарізка перекладається в окрему глибокий посуд, до неї додаються подрібнені будь-яким способом очищені зубки часнику.
- Зелені петрушка з кропом промиваються і дрібно шаткуються.
- До нарізки огірків додаються, згідно з рецептом, всі інгредієнти для маринаду і нарізана зелень. Потім огірки добре перемішуються і залишаються на 6 годин, щоб дали достатньо свого соку. За час настоювання огірки кілька разів перемішуються.
- Банки для заготовки промиваються з содою і стерилізуються разом з кришками будь-яким способом.
- Після закінчення часу настоювання, огірки красиво розкладаються по підготовленим банкам, тільки не дуже щільно, щоб вони збереглися хрусткими.
- Потім заливаються маринадом разом із зеленню. Стерилізуються банки з огірками протягом 20-25 хвилин, як і всі консервації.
- Потім банки герметично закупорюються, ставляться на кришки і залишаються до повного охолодження без укутування «шубою».
Огірки у власному соку «Пальчики оближеш» добре зберігаються в темному прохолодному місці і їх можна їсти тільки через місяць. Смачних і вдалих заготовок!