Варіант заготовки помідорів часточками з цибулею і рослинною олією на зиму дуже зручний, коли у господині залишаються великі томати, які не вміщаються через шийку в стандартні банки. Приготований часточками, особливо з м’ясистих міцних плодів, вони виходять навіть смачніше замаринованих цілих томатів, та й зовнішній вигляд закуски красивий. Готуємо помідори способом дворазової заливки і без стерилізації.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 500 гр.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Часник 3 зубці
- Кріп 1 гілочка
- Перець чорний горошок 3 шт.
- Рослинна олія ½ ст. л.
- Цукор-пісок ½ ст. л.
- Сіль ½ ст. л.
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
- Насіння коріандру ¼ ч. л.
- Лавровий лист 1 шт.
Кроки
- Насамперед підготувати згідно з рецептом і обсягом заготовки овочі і банки. Помідори промити під проточною водою. Очистити часник і цибулю. Простерилізувати сухим способом банки і прокип’ятити кришки.
- У підготовлені банки покласти по гілочці промитого кропу.
- Цибулю нарізати кільцями. Покласти його в банку разом з цілими очищеними зубками часнику.
- Помідори нарізати великими часточками, видалити підстави плодоніжок і укласти часточки в банки, заповнюючи їх до верху.
- Потім помідори залити окропом, прикрити банки кришками і залишити на 15 хвилин.
- Після закінчення цього часу воду з банок через спеціальну кришку перелити в каструлю. Потім в воду насипати розраховану згідно з рецептом кількість солі з цукром, налити рослинну олію, додати всі спеції і зварити маринад. Після закипання маринаду налити до нього оцет і вимкнути вогонь.
- Гарячим маринадом залити помідори в банках і відразу герметично закупорити. Банки остудити в перевернутому вигляді і під теплим покривалом.
Зберігати мариновані помідори з цибулею і рослинною олією краще в темному прохолодному місці. Смачних і вдалих заготовок!