Помідори часточками з цибулею і рослинною олією на зиму

Варіант заготовки помідорів часточками з цибулею і рослинною олією на зиму дуже зручний, коли у господині залишаються великі томати, які не вміщаються через шийку в стандартні банки. Приготований часточками, особливо з м’ясистих міцних плодів, вони виходять навіть смачніше замаринованих цілих томатів, та й зовнішній вигляд закуски красивий. Готуємо помідори способом дворазової заливки і без стерилізації.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
55 хвДрук
  • Насамперед підготувати згідно з рецептом і обсягом заготовки овочі і банки. Помідори промити під проточною водою. Очистити часник і цибулю. Простерилізувати сухим способом банки і прокип’ятити кришки.
  • У підготовлені банки покласти по гілочці промитого кропу.
  • Цибулю нарізати кільцями. Покласти його в банку разом з цілими очищеними зубками часнику.
  • Помідори нарізати великими часточками, видалити підстави плодоніжок і укласти часточки в банки, заповнюючи їх до верху.
  • Потім помідори залити окропом, прикрити банки кришками і залишити на 15 хвилин.
  • Після закінчення цього часу воду з банок через спеціальну кришку перелити в каструлю. Потім в воду насипати розраховану згідно з рецептом кількість солі з цукром, налити рослинну олію, додати всі спеції і зварити маринад. Після закипання маринаду налити до нього оцет і вимкнути вогонь.
  • Гарячим маринадом залити помідори в банках і відразу герметично закупорити. Банки остудити в перевернутому вигляді і під теплим покривалом.

Зберігати мариновані помідори з цибулею і рослинною олією краще в темному прохолодному місці. Смачних і вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь