Помідори з цибулею і часником на зиму в банках

Хорошим варіантом заготовки помідорів часточками з цибулею буде доповнення їх часником. Ці два пряних овоча в тандемі, як помідори, так і маринад роблять більш ароматними і смачними. Сіль і цукор додамо в співвідношенні 1:2, а набір спецій залишається як для звичайних маринованих томатів. Готуємо зі стерилізацією для надійного зберігання заготовки, адже овочі у нас нарізані.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Спочатку потрібно підготувати овочі. Помідори добре промити під проточною водою. Очистити від лушпиння часник і цибулини. Часникові зубки нарізати слайсами.
  • Цибулю нарізати кільцями середньої товщини.
  • Помідори нарізати великими часточками, а якщо томати невеликі, то половинками. Підстава плодоніжок видалити.
  • У чисті банки покласти парасольки кропу з петрушкою і упереміш компактно укласти часточки помідорів з нарізкою цибулі і часнику.
  • Поверх овочів покласти шматочки гострого перцю.
  • Потім в банки насипати горошки будь-якого перцю і налити рослинну олію.
  • У каструлі зварити маринад із зазначеної в рецепті кількості води, солі і цукру. У маринад додати лаврові листи і після закипання налити столовий оцет. Вогонь через 30 секунд вимкнути.
  • Гарячим маринадом залити овочі в банках, заповнюючи їх до самого верху.
  • Потім банки з заготівлею накрити кришками і простерилізувати у великій каструлі протягом 15 хвилин від початку кипіння.
  • Після закінчення стерилізації банки герметично закупорити, щільно прикрити теплим покривалом і після повного охолодження перенести на зберігання в будь-яке темне місце.

Смачних і вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь