Хорошим варіантом заготовки помідорів часточками з цибулею буде доповнення їх часником. Ці два пряних овоча в тандемі, як помідори, так і маринад роблять більш ароматними і смачними. Сіль і цукор додамо в співвідношенні 1:2, а набір спецій залишається як для звичайних маринованих томатів. Готуємо зі стерилізацією для надійного зберігання заготовки, адже овочі у нас нарізані.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 1.7 кг.
- Цибуля ріпчаста 300 гр.
- Часник 60 гр.
- Кріп парасольки 3 шт.
- Петрушка за смаком
- Перець чорний горошок за смаком
- Перець гострий 1 шт.
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Для маринаду:
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% 3 ст. л.
- Лавровий лист 3 шт.
- Вода 1.5 л.
Кроки
- Спочатку потрібно підготувати овочі. Помідори добре промити під проточною водою. Очистити від лушпиння часник і цибулини. Часникові зубки нарізати слайсами.
- Цибулю нарізати кільцями середньої товщини.
- Помідори нарізати великими часточками, а якщо томати невеликі, то половинками. Підстава плодоніжок видалити.
- У чисті банки покласти парасольки кропу з петрушкою і упереміш компактно укласти часточки помідорів з нарізкою цибулі і часнику.
- Поверх овочів покласти шматочки гострого перцю.
- Потім в банки насипати горошки будь-якого перцю і налити рослинну олію.
- У каструлі зварити маринад із зазначеної в рецепті кількості води, солі і цукру. У маринад додати лаврові листи і після закипання налити столовий оцет. Вогонь через 30 секунд вимкнути.
- Гарячим маринадом залити овочі в банках, заповнюючи їх до самого верху.
- Потім банки з заготівлею накрити кришками і простерилізувати у великій каструлі протягом 15 хвилин від початку кипіння.
- Після закінчення стерилізації банки герметично закупорити, щільно прикрити теплим покривалом і після повного охолодження перенести на зберігання в будь-яке темне місце.
Смачних і вдалих заготовок!