Просте меню на Новий рік 2021

Новорічний стіл – завжди великі витрати, які не кожна сім’я може собі дозволити. Але економно – не означає, що повинно бути нудно, несмачно і прісно. Якщо проявити кулінарну кмітливість, але на Новий рік 2021 можна скласти меню з простих, але смачних і цікавих рецептів з фото.

Закуски на Новий 2021 рік — легко, смачно і дешево

Закуски – відмінний і простий варіант, щоб зробити святковий стіл яскравим, смачним і різноманітним. І для цього необов’язково купувати червону ікру та інші дорогі делікатеси. Є більш прості і бюджетні, але цікаві рецепти з фото, які можна включити в меню на Новий 2021 рік.

Сирна закуска

  • 6 яєць;
  • 100 мл сметани;
  • 1-2 моркви;
  • сіль і перець за смаком.

Для начинки:

  • 200 г адигейського сиру;
  • пучок кропу;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • У миску вбиваємо яйця і збиваємо міксером до однорідності.
  • В яєчну масу кладемо сметану, яку можна замінити йогуртом або майонезом, додаємо сіль з перцем, розмішуємо.
  • З допомогою великої терки подрібнюємо моркву і викладаємо в яєчну суміш, перемішуємо.
  • Підготовлену масу виливаємо на деко з пергаментом, рівномірно розподіляємо по всій поверхні і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин (температура 180°С).

  • На дрібній тертці натираємо адигейський сир. Для начинки також можна взяти плавлений сирок або фету.
  • У мисці з’єднуємо тертий сир з дрібно порубаним кропом, сіллю, перцем, сметаною і гірчицею, все добре перемішуємо. За бажанням також можна покласти за смаком часник і солодкий перець, теж буде дуже смачно.

  • З яєчної основи акуратно знімаємо пергамент, викладаємо начинку рівномірно по всьому периметру.

Звертаємо пласт з начинкою в рулет, який загортаємо в пергамент і прибираємо в холодильник на 20-30 хвилин. Охолоджений рулет нарізаємо порційно і подаємо як закуску.

З плавленим сиром

  • 160 г плавленого сиру;
  • 3 яйця;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • сіль і перець за смаком.

Для заправки:

  • 3 ст. л. сметани;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Яйця відварюємо і натираємо саме на дрібній тертці, тоді смак закуски буде просто чудовим. Перекладаємо в миску.
  • Також з допомогою терки з дрібними осередками подрібнюємо плавлений сирок і перекладаємо в ємність до яєць.

  • Для пікантності кладемо пропущені через прес зубчики часнику.
  • Тепер додаємо сметану, гірчицю, перемішуємо, солимо і перчимо за смаком.

Подавати таку закуску можна різними способами. Для першого на тарілку викладаємо нарізаний тонкими слайсами помідор, зверху розподіляємо сирну масу і прикрашаємо гілочками кропу. Для другого способу тонкими скибочками нарізаємо багет і обсмажуємо в невеликій кількості олії. На хрусткий хліб викладаємо начинку і прикрашаємо зеленню.

З буряком і квасолею

  • 1 буряк;
  • 200 г червоної квасолі (консервованої);
  • 1 цибулина;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 0,5 ч. л. лимонного соку;
  • 1 ст. л. рослинної олії;
  • часник за смаком;
  • чорний перець за смаком.

Приготування:

  • Буряк добре промиваємо від бруду і пилу. Загортаємо у фольгу і запікаємо протягом 1-1,5 години при температурі 180°С.
  • Готову буряк очищаємо, ріжемо довільними шматочками і відправляємо в блендер.

  • Досить дрібно шаткуємо цибулю і пасеруємо в невеликій кількості олії до легкого золотистого кольору.
  • Дрібно рубаємо часник і разом з квасолею і обсмаженою цибулею відправляємо в блендер до буряка.

  • Для заправки змішуємо соєвий соус з маслом, соком лимона і додаємо за смаком чорний перець.
  • Заправку вливаємо в чашу блендера до решти інгредієнтів, подрібнюємо до отримання гладкого, однорідного пюре.

Паштет подаємо на скибочках свіжого хліба, грінках або крекерах, прикрасивши гілочками петрушки або будь-якою іншою зеленню.

Салати на Новий 2021 рік — топ 5 бюджетних рецептів для святкового столу

Жоден святковий стіл не обходиться без салатів і, щоб заощадити, можна подати просте традиційне олів’є, чи оселедця під шубою. Але ми хочемо запропонувати інші бюджетні і прості, але більш цікаві та смачні рецепти з фото меню на Новий 2021 рік.

З буряком і плавленим сиром

  • 2 буряків;
  • 2 картоплі;
  • 3 яйця;
  • 2 плавлених сирка;
  • сіль і суміш перців за смаком;
  • майонез.

Приготування:

  1. Для салату вибираємо буряк з насиченим червоним кольором і солодким смаком, відварюємо і натираємо на дрібній тертці, щоб блюдо вийшло ніжним на смак.
  2. Тепер беремо варену картоплю і також подрібнюємо його на тертці з дрібними отворами.
  3. Яйця спочатку ділимо на білки і жовтки, а потім пропускаємо через дрібну тертку. Робимо це в різні тарілочки.
  4. Підготуємо останній інгредієнт – плавлений сир, його також дрібно натираємо на тертці. Сир вибирайте хорошої якості, з приємним вершковим смаком.
  5. Щоб салат вийшов святковим, збираємо його з допомогою роз’ємного кільця, яке ставимо на широке блюдо.

Тепер в кільце шарами викладаємо підготовлені інгредієнти, при цьому кожен шар покриваємо тонким шаром майонезу. Спочатку йде картопля, який можна поперчити, потім сир, жовтки, білки і буряк. Готову страву прикрашаємо маринованими огірками та зеленню (за бажанням).

З пекінською капустою

  • 350 г пекінської капусти;
  • 150 г копченої ковбаси;
  • 200 г консервованого горошку;
  • 50 г зеленої цибулі;
  • 50 г кропу;
  • 4 ст. л. сметани;
  • 0,5 ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. гірчиці в зернах;
  • сіль і суміш перців за смаком.

Приготування:

  • Нарізаємо Тоненькими смужками пекінську капусту і перекладаємо в салатник.

  • Копчену ковбасу також ріжемо тонкою соломкою. При бажанні такий м’ясний продукт можна замінити шинкою або курячою грудкою.

  • Тепер дрібно шаткуємо кріп і зелену цибулю.
  • Відправляємо всі інгредієнти до капусти разом із зеленим горошком.
  • Для заправки сметану з’єднайте з гірчицею в зернах, потім додаємо цукор, сіль і суміш перців за смаком. Всі добре розмішуємо.

Сметанним соусом заправляємо салат, який виходить дуже смачним і апетитним.

З картоплею і огірком

  • 3 картоплі;
  • 3 яйця;
  • 1 маринований огірок;
  • 2 зубчики часнику;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • зелену цибулю і кріп;
  • суміш перців за смаком.

Приготування:

  1. Відварну картоплю ріжемо невеликими кубиками.
  2. Так само подрібнюємо варені яйця і маринований огірок.
  3. Перекладаємо всі інгредієнти в салатник разом з нашаткованої зеленню кропу і цибулі.
  4. Тепер для заправки кладемо сметану, а для пікантності обов’язково часник, трохи меленого перцю. Все перемішуємо — ще один смачний салатик готовий.

З капустою і шинкою

  • 400 г капусти;
  • 150 г шинки;
  • 0,5 цибулини;
  • 0,5 банки кукурудзи;
  • 1 ч. л. оцту;
  • 0,5 ч. л. цукру;
  • 80 г кропу;
  • 4 ст. л. майонезу;
  • суміш перців за смаком;
  • сухарики для прикраси.

Приготування:

  • Для початку замаринуєм цибулю, щоб він не гірчив. Для цього в невеликій мисочці змішуємо сіль з цукром, додаємо яблучний оцет і воду.
  • Ріпчастий овоч кришимо кубиками, додаємо в маринад і залишаємо на 10 хвилин.

  • Білокачанну капусту дрібно шаткуємо, перекладаємо в глибоку миску.
  • Середніми ріжемо брусочками шинку, а щоб заощадити, її можна замінити вареною грудкою.

  • Подрібнюємо зелень кропу і разом з шинкою, солодкою кукурудзою і маринованою цибулею відправляємо до капусти.

Інгредієнти перчимо за смаком і заправляємо салат майонезом, який після викладаємо на тарілку і прикрашаємо сухариками.

З крабовими паличками

  • 1 пекінська капуста;
  • 240 г крабових паличок;
  • 1 банка солодкої кукурудзи;
  • 4 яйця;
  • сіль за смаком;
  • майонез за смаком;
  • зелень для прикраси.

Приготування:

  • Соломкою нарізаємо пекінську капусту і перекладаємо у великий салатник.
  • Слідом відправляємо крабові палички і варені яйця, які ріжемо довільними шматочками.

  • Тепер кладемо солодку кукурудзу.

  • Салат солимо, для заправки використовуємо майонез, перекладаємо в красивий салатник і прикрашаємо гілочками петрушки.

Смачні та бюджетні гарячі страви на Новий 2021 рік

Гарячі страви дозволять ситно нагодувати гостей. Бюджетних і простих рецептів з фото дуже багато. Щоб заощадити і скласти просте, але святкове меню на Новий 2021 рік, краще віддати перевагу курячому м’ясу, недорогих видів риби та м’ясних субпродуктів.

Запечений короп

  • свіжий короп;
  • 1 кг картоплі;
  • 2 цибулини;
  • 1 морква;
  • 30 г вершкового масла;
  • 1,5 ч. л. солі.

Для соусу:

  • 3 ст. л. сметани (15-20%);
  • 1 зубчик часнику;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • чорний перець за смаком.

Приготування:

  • Картоплю чистимо, кладемо в каструлю, солимо і ставимо на вогонь. Після закипання варимо 5 хвилин, а потім зливаємо відвар і картоплю залишаємо остигати.

  • Готуємо начинку. Починаємо з цибулі, яку шаткуємо дрібними кубиками, а потім моркву, її натираємо на крупній тертці.
  • Дрібно шаткуємо невеликий пучок кропу.

  • У невеликій кількості олії пасеруємо цибулю до легкого рум’яного кольору, потім додаємо до нього моркву і обсмажуємо до м’якості.
  • До овочів додаємо зелень, сіль і перець за смаком, все перемішуємо.
  • Пластинами нарізаємо остиглу картоплю.

  • Короп чистимо від луски, нутрощів і зябер. Промиваємо під проточною водою і з двох сторін робимо поперечні глибокі розрізи на відстані в 2 див.
  • Потім рибу обсушуємо паперовими рушниками, солимо як зовні, так і всередині.
  • Фольгу складаємо в два шари, кладемо на деко і середину щедро змащуємо вершковим маслом.
  • На масло викладаємо кружечки картоплі, а на картопляну подушку кладемо тушку карпа. Фаршируємо рибу начинкою.

  • Для соусу прямо в сметану видавлюємо часник, розмішуємо, соус перчимо і солимо.
  • Сметанним соусом рибу зверху змащуємо і в надрізах. Зверху на тушку кладемо смужку з кружечків картоплі, щоб карпо не приклеївся до фольги. Решту картоплі викладаємо з боків риби, посипаємо рубаним кропом.

Накриваємо карпа з картоплею фольгою, яку також змащуємо маслом. Запікаємо в розігрітій до 180°С духовці 30 хвилин, потім верхній шар фольги розрізаємо і готуємо ще 30 хвилин.

Запечена курка з прованськими травами і лимоном

  • 1 велика курка;
  • 2 лимона;
  • 100 г вершкового масла;
  • 2,5 головки часнику;
  • 1 кг молодого картоплі;
  • 250 г бекону (по можливості);
  • 5 цибулин;
  • 50 мл рослинної олії;
  • 1 ч. л. розмарину;
  • 1 ч. л. чебрецю;
  • 1 ч. л. орегано;
  • 1 ч. л. солодкої паприки;
  • 1 ч. л. приправи для курки;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Підготовлену тушку птиці солимо зовні і всередині, а також з усіх боків присмачую соком одного лимона. Відставляємо птицю поки в сторону, нехай маринується.

  • У невелику мисочку всипаємо всі пряні трави разом з паприкою і приправою для курки. Все перемішуємо.
  • У миску з м’яким вершковим маслом додаємо товчений часник, суміш пряних трав, цедру одного лимона, а також сіль і перець, все ретельно вимішуємо.

  • Великою соломкою товщиною в 5 мм нарізаємо червону і білу цибулю.
  • Головки часнику розрізаємо упоперек на 2-3 пластини.
  • Лимон ріжемо уздовж на чотири частини.
  • З курки зливаємо залишки лимонного соку, перекладаємо у форму і акуратно відокремлюємо шкіру від м’якоті. Потім під шкірку викладаємо ароматне масло, рівномірно його розподіляємо.
  • Залишками масла змащуємо тушку зовні і всередині.
  • Заправляємо крильця за спинку курки, щоб вони не підгоріли. Ніжки пов’язуємо кулінарною ниткою, а в черевце закладаємо четвертинки лимона.
  • Навколо курки розкладаємо цибулю, часник і при бажанні картопля, який обертаємо смужками бекону. Потім курку і картоплю, змащуємо маслом і ставимо в духовку на 1 годину 20 хвилин (температура 180°С).

Котлети з картоплею

  • 400 г курячого фаршу;
  • 750 г картоплі;
  • 100 г сиру;
  • 80 мл сметани;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 яйце;
  • 1 помідор;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. прованських трав;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  1. Очищену картоплю нарізаємо максимально тонко. Можна постаратися це зробити звичайним ножем, але краще скористатися овочечисткою.
  2. До картоплі додаємо сіль, прованські трави, все перемішуємо і відразу перекладаємо в змащену маслом форму.
  3. Маленькими кубиками нарізаємо помідор, овоч підсолюємо і змішуємо зі сметаною.
  4. За допомогою дрібної терки подрібнюємо моркву, а з допомогою великої — сир.
  5. У фарш додаємо яйце, додаємо сіль з перцем, додаємо часник і цибуля, які перекручуємо в блендері. Вимішуємо.
  6. З фаршу формуємо кульки і викладаємо на картоплю, а потім робимо в них поглиблення.
  7. Начиняємо м’ясні вироби помідорами зі сметаною, зверху кладемо терту моркву і накриваємо фольгою.

Відправляємо блюдо в духовку на 30-40 хвилин (температура 200°С). Потім фольгу прибираємо, посипаємо тертим сиром і запікаємо ще 10 хвилин.

Ось таке просте меню на Новий 2021 рік з бюджетних, але смачних рецептів з фото можна приготувати. При бажанні його можна доповнити будь десертом, адже варіантів простої домашньої випічки без зайвих витрат також дуже багато.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь