Додавання до кабачкової аджики яблук робить цю приправу не гостро-пекучою, а кисло-солодким соусом, який добре підійде і до шашлику, і до будь-яких м’ясних або рибних страв. Часник і перець до такої аджики кожна господиня може додати на свій смак. Таку аджику часто доповнюють болгарським перцем і морквою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 кг.
- Перець болгарський ½ кг.
- Морква ½ кг.
- Яблуко ½ кг.
- Часник 100 гр.
- Томатна паста 250 гр.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Оцет столовий 9% 100 мл.
- Рослинна олія 250 мл.
- Паприка 1.5 ч. л.
Кроки
- Насамперед підготуйте овочі для варіння аджики. Їх добре промийте. Потім кабачок, солодкий перець, моркву і яблука очистіть від шкірки. У яблук і овочів видаліть насіння. Відразу очистіть від лушпиння часник.
- Підготовлені овочі та яблука по черзі перекрутіть на м’ясорубці з середньою або великою решіткою і в окремий посуд.
- У спеціальний посуд для тушкування налийте склянку рослинної олії і першим перекладіть подрібнений кабачок. Посуд поставте на плиту і на середньому вогні доведіть кабачкову масу до кипіння.
- Після закипання перекладіть до кабачка подрібнений солодкий перець, потім моркву і яблуко. Насипте до цієї маси вказану в рецепті кількість цукру, солі, паприки, додайте склянку томатної пасти і лопаткою все добре перемішайте.
- Варіть аджику на невеликому вогні 50-60 хвилин, не забуваючи її перемішувати, щоб не підгоріла.
- За 5-10 хвилин до закінчення варіння перекладіть в аджику подрібнений часник, налийте столовий оцет і ще раз перемішайте. Зніміть пробу і відкоригуйте на свій розсуд.
- Через годину варіння ваша аджика з кабачків з яблуком буде готова. Її гарячої розфасуйте по заздалегідь простерилізованим банкам і герметично закупорьте прокип’яченими кришками.
Після повного охолодження банок переставте аджику на зберігання в прохолодне місце, де ви зберігаєте свої консервації.