Оптимальне співвідношення запропонованих в рецептурі продуктів допомагає зробити блюдо не тільки смачним, але і дивно яскравим. Всі овочі подрібнюйте приблизно на однакові за розміром шматочки. В цьому випадку заготівля вийде більш привабливою і апетитною по виду.
Із зазначеного обсягу продуктів отримаєте дві півлітрові банки корисної зимової заготовки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Перець солодкий 1 кг.
- Оцет столовий 9% 50 мл.
- Сіль
- Помідор 500 гр.
- Петрушка 50 гр.
- Цибуля ріпчаста 360 гр.
- Мелене насіння кропу 5 гр.
- Олія соняшникова 100 мл.
- Перець чорний мелений 5 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Часник 5 зубців
Кроки
- Промийте перець. Видаліть насіння і наріжте соломкою. Краще використовуйте червоний більш м’ясистий перець.
- Часник наріжте кубиками середніми за розміром, а цибулю – півкільцями.
- Налийте в каструлю олію. Злегка прогрійте. Засипте цибулю. Увімкніть середній режим конфорки і готуйте поки овоч не стане м’яким.
- Промиті томати пропустіть через м’ясорубку і перелийте до цибулі. Доведіть до кипіння і поваріть 20 хвилин.
- Засипте соломку перцю. Скип’ятивши. Після цього моменту варіть чверть години. В процесі не забувайте перемішувати.
- Насипте насіння кропу, мелений перець. Підсолодіть і посоліть. Додайте порубаний часник. Перемішавши. Доведіть до кипіння.
- Потомите чверть години. Влийте оцет і помістіть посічену петрушку. Готуйте ще чверть години.
- Перекладіть в підготовлені банки заготовку. Заповнюйте ємність до самого краю. Щільно укупорьте. Залиште до повного охолодження в перевернутому вигляді під пледом.