Простий рецепт лечо з солодкого перцю, помідорів і цибулі

Оптимальне співвідношення запропонованих в рецептурі продуктів допомагає зробити блюдо не тільки смачним, але і дивно яскравим. Всі овочі подрібнюйте приблизно на однакові за розміром шматочки. В цьому випадку заготівля вийде більш привабливою і апетитною по виду.

Із зазначеного обсягу продуктів отримаєте дві півлітрові банки корисної зимової заготовки.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Промийте перець. Видаліть насіння і наріжте соломкою. Краще використовуйте червоний більш м’ясистий перець.
  • Часник наріжте кубиками середніми за розміром, а цибулю – півкільцями.
  • Налийте в каструлю олію. Злегка прогрійте. Засипте цибулю. Увімкніть середній режим конфорки і готуйте поки овоч не стане м’яким.
  • Промиті томати пропустіть через м’ясорубку і перелийте до цибулі. Доведіть до кипіння і поваріть 20 хвилин.
  • Засипте соломку перцю. Скип’ятивши. Після цього моменту варіть чверть години. В процесі не забувайте перемішувати.
  • Насипте насіння кропу, мелений перець. Підсолодіть і посоліть. Додайте порубаний часник. Перемішавши. Доведіть до кипіння.
  • Потомите чверть години. Влийте оцет і помістіть посічену петрушку. Готуйте ще чверть години.
  • Перекладіть в підготовлені банки заготовку. Заповнюйте ємність до самого краю. Щільно укупорьте. Залиште до повного охолодження в перевернутому вигляді під пледом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь