Ще один варіант найніжніших булочок, де крім стандартних цукру і кориці, додаються родзинки. Він робить смак ласощів ще більш цікавим, а булочки ще більш ніжними і соковитими.
Незважаючи на великий список інгредієнтів, готувати за цим рецептом дуже легко – вам навіть не будуть потрібні міксер або блендер. Крем для булочок також замішується вручну. Не варто турбуватися, що він виходить рідким – від цього він не стане менш смачним, зате булочки просочить відмінно.
Інгредієнти
- Для тіста
- Борошно пшеничне 450-500 гр.
- Масло вершкове 70 гр.
- Цукор-пісок 50 гр.
- Сухі дріжджі 7 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Молоко коров’яче 250 мл.
- Сіль ½ ч. л.
- Ванільний цукор
- Для начинки
- Цукор-пісок 150 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Кориця 3-4 ч. л.
- Родзинки
- Для крему
- Сметана 20% 200 гр.
- Цукрова пудра 70 гр.
- Ванілін
Кроки
- Тепле молоко перелийте в миску достатньої глибини. Додайте до нього цукор, дріжджі і все змішайте. Залиште настоюватися в теплому місці хвилин на 20.
- Після того як опара піднялася, додайте до неї дрібку солі і акуратно перемішайте.
- В окремій мисці перемішайте яйця і цукор, насипте ванільний цукор.
- У глибоку тару просійте невелику кількість борошна. Туди ж додайте опару і вершкове масло, попередньо розтопивши його. Потім влийте яєчну суміш. Добре змішайте всі компоненти.
- Тепер в масу невеликими порціями просівайте борошно і замішуйте м’яке еластичне тісто. Спочатку можна працювати ложкою, потім вже доведеться руками.
- Миску, де буде знаходитися тісто, змастіть рослинною олією. Покладіть туди тісто і чим-небудь накрийте. Залиште в теплому місці на 60 хвилин – воно підніметься і збільшиться вдвічі.
- Для приготування начинки змішайте корицю і цукор. Ізюм залийте окропом.
- Підготовлене тісто помніть руками, а потім розкачайте в прямокутник товщиною 1 сантиметр.
- Щедро змастіть тісто вершковим маслом, яке потрібно попередньо розтопити. А потім посипте цукром з корицею.
- Ізюм обваляйте в борошні і теж розподіліть по тісту.
- Тісто поверніть в рулетик і наріжте частинами товщиною близько 5 сантиметрів.
- Викладіть заготовки булочок на застелене пергаментом деко зрізом вгору. Накрийте чим-небудь і залиште в теплі хвилин на 30.
- Випікати потрібно при температурі 180 приблизно з півгодинки.
- Поки сіннабони в духовці, можна зайнятися кремом. З’єднайте цукрову пудру, сметану і ванілін. Гарненько перемішайте.
- Гарячі булочки Сіннабон з корицею і родзинками полийте кремом, як тільки дістанете їх з духовки.