Дуже соковита, ніжна, з яскравим смаком грибів, який вигідно підкреслюється томатом і болгарським перцем. Ця ікра готується трохи складніше, ніж попередні, але вона того варта. Кожен овоч обсмажується окремо, завдяки чому смак у них змінюється – він стає більш цікавим.
Якщо у вас немає груздів, можна використовувати будь-які пластинчасті гриби. Якщо в наявності тільки губчасті гриби, то беріть одні ніжки – капелюшки для цього рецепта не підходять. Коли будете пропускати овочі через м’ясорубку, використовуйте насадку з великими отворами.
Інгредієнти
Порції: –+
- Грузді свіжі 3 кг..
 - Цибуля ріпчаста 750 гр.
 - Морква 750 гр.
 - Помідор 750 гр.
 - Перець болгарський 750 гр.
 - Часник 2-3 головки
 - Рослинна олія 600-700 мл.
 - Сіль за смаком
 - Перець чорний мелений за смаком
 - Лавровий лист за смаком
 - Кінза 1 пучок
 
Кроки
- Гриби промийте, очистіть, наріжте шматками і відправте варитися на плиту. Коли вода закипить, готуйте їх 10 хвилин, постійно знімаючи пінку.
 - Злийте воду, промийте гриби, залийте водою і знову відправте варитися. Після закипання води, готуйте гриби ще 10 хвилин.
 - Цибулю, часник, моркву очистіть, помідори промийте і витріть, у перців відріжте держак і витягніть насіння. Після цього також їх промийте і витріть.
 - Цибулю і перець наріжте невеликими шматочками, моркву натріть на тертці, а томати розріжте на 4 частини.
 - Всі овочі обсмажте окремо. Також потрібно обсмажити гриби. При смаженні обов’язково додавайте рослинну олію.
 - Овочі та гриби прокрутіть через м’ясорубку.
 - Отриману масу відправте в алюмінієву каструлю з додаванням рослинної олії і тушкуйте 1.5 години під кришкою, не забуваючи періодично перемішувати.
 - За 20 хвилин до закінчення варіння потрібно додати лавровий лист, перчик горошком, сіль і зелень, а також видавити часник.
 - Розкладіть по стерилізованим банкам гарячу ікру, утрамбуйте, залийте гарячою олією і закатати кришками.
 - Дайте грибний ікрі охолонути, закутавши банки в теплу ковдру і перевернути догори дном.