Рецепт рататую з помідорами, перцем, кабачками (без баклажанів)

рататуй без баклажанів

Спочатку рататуй був їжею французьких селян з півдня країни. Жінки додавали в нього будь-які овочі, вирощені на своєму городі, а також прянощі, які в достатку росли на місцевих луках. Купити суміш таких трав можна тепер майже в будь-якому великому магазині, продаються вони під назвою «Французькі трави» або «прованські трави».

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
1 год 45 хвДрук
  • Перець болгарський і цибулю очистіть, і наріжте кубиками, потім обсмажте в невеликій кількості оливкової олії на сковороді за 5 хвилин.
  • Додайте до цих овочів 2-3 помідори, нарізані також кубиками. Шкірку з них можна видаляти, а можна і залишити, як є.
  • Присипте овочі сіллю, введіть трохи цукру і пряних трав, тушкуйте овочі під кришкою, щоб розм’якшилися.
  • У форму для запікання викладіть тушковані овочі. Їх можна попередньо подрібнити блендером до однорідності, якщо такий соус вам більше подобається, ніж овочеві шматочки.
  • Кабачок, що залишився помідори і одну цибулину потрібно нарізати кільцями.
  • Через часникодавилку роздавіть часничок, а свіжий базилік і петрушку наріжте дрібно.
  • До оливковій олії додайте свіжу зелень, часник, щіпку пряних трав і сіль, розмішайте.
  • На соус викладіть кільця овочів, чергуючи їх по колу. Зверху залийте блюдо олією з прянощами.
  • Запікайте рататуй під фольгою, температура – 190 градусів або трохи менше. Час – 1 година (якщо потрібно, температуру зменшіть або збільште). Готуйте овочі під фольгою, поки вони зовсім не утушатся.

Подавайте рататуй на стіл гарячим зі свіжим пшеничним хлібом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь