У цьому рецепті рекомендують брати маленьку молоденьку морквину, яка дуже хрустка, соковита і з максимальною кількістю вітамінів. Її можна чистити або просто добре промити, щоб вона вийшла особливо вдалою – молода м’яка шкірка додасть хрусткості овочу.
Маринована морква виходить дуже ароматною завдяки кропу з легким пряним смаком, який дає гвоздика. А горошки чорного перцю зроблять закуску ще більш ароматною. Із зазначеного числа інгредієнтів вийде одна баночка в 600 мілілітрів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Морква 300 гр.
- Перець чорний горошок 5-7 шт.
- Гвоздика 5 шт.
- Лавровй лист 2 шт.
- Кріп сушений 2 парасольки
- Часник 2-3 зубці
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Цукор-пісок 1.5 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
Кроки
- Промийте моркву і очистіть морквину, відріжте кінчики. Наріжте кільцями або брусочками.
- У заздалегідь підготовлену простерилізовану баночку викладіть гвоздику, лавровий лист, чорний перчик, кріп.
- Потім в банку покладіть моркву. Залийте все це окропом, накрийте кришечкою і залиште на 10 хвилин.
- У каструлю насипте сіль з цукром, вилийте воду з банки і, помішуючи, уварюйте, щоб вода закипіла.
- Залийте маринадом, який закипів, моркву, закрийте кришкою і залиште ще на 10 хвилинок.
- Потім знову вилийте воду в каструлю і знову готуйте до закипання.
- Залийте маринадом моркву і додайте оцет. Закрийте кришкою і залиште до повного охолодження, а потім відправте в холодильник.