Рецепт заготовки пряної молодої моркви в банках

пряної молода морква в банках

У цьому рецепті рекомендують брати маленьку молоденьку морквину, яка дуже хрустка, соковита і з максимальною кількістю вітамінів. Її можна чистити або просто добре промити, щоб вона вийшла особливо вдалою – молода м’яка шкірка додасть хрусткості овочу.

Маринована морква виходить дуже ароматною завдяки кропу з легким пряним смаком, який дає гвоздика. А горошки чорного перцю зроблять закуску ще більш ароматною. Із зазначеного числа інгредієнтів вийде одна баночка в 600 мілілітрів.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
60 хвДрук
  • Промийте моркву і очистіть морквину, відріжте кінчики. Наріжте кільцями або брусочками.
  • У заздалегідь підготовлену простерилізовану баночку викладіть гвоздику, лавровий лист, чорний перчик, кріп.
  • Потім в банку покладіть моркву. Залийте все це окропом, накрийте кришечкою і залиште на 10 хвилин.
  • У каструлю насипте сіль з цукром, вилийте воду з банки і, помішуючи, уварюйте, щоб вода закипіла.
  • Залийте маринадом, який закипів, моркву, закрийте кришкою і залиште ще на 10 хвилинок.
  • Потім знову вилийте воду в каструлю і знову готуйте до закипання.
  • Залийте маринадом моркву і додайте оцет. Закрийте кришкою і залиште до повного охолодження, а потім відправте в холодильник.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь