Єдине, що я всім кажу: працювати з тістом за цим рецептом — суцільне задоволення. Воно виходить завжди м’яким і податливим, а з начинкою так проблем взагалі ніяких. Експериментую буквально з усім, що виявилося в холодильнику. Капуста, м’ясо, сир з яйцем, будь-яке варення або джем — тут вже вам вибирати.
Мій же фаворит — це осінні дари саду. Гріх не накрутити рогаликів з яблуком і гарбузом, коли якраз сезон цієї смакоти. Готове тісто виходить тонким і хрустким, а начинка — просто диво. Загалом, рекомендація від душі: готуйте відразу 2 дека, адже трубочки розлітаються зі швидкістю світла.
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Вода 130 мл.
- Олія соняшникова 80 мл.
- Масло вершкове 40 гр.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Яблуко 3 шт.
- Гарбуз 200 гр.
- Манна крупа 1 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Кориця 1 ч. л.
- Кунжут за смаком
- Цукрова пудра 1 ст. л.
- Спочатку приступайте до начинки. Очистіть яблука і гарбуз від шкірки і насіння. Наріжте все кубиками.
- Тушкуйте яблука з двома ложками цукру на вершковому маслі близько 5 хвилин. В кінці додайте корицю. Якщо ж плоди занадто соковиті, додайте манної крупи. Перемішайте.
- В окремому посуді тушкуйте гарбуз з однією ложкою цукру до прозорості.
- Змішайте все в одній мисці і поставте в прохолодне місце.
- Замісити тісто. Додайте у воду сіль, цукор, що залишився і рослинну олію, все добре перемішайте.
- Просійте борошно і замісіть тісто.
- Накрийте тісто плівкою і дайте відлежатися 20 хвилин. Потім розділіть заготовку на 20 однакових шматочків.
- Візьміть кожен шматочок і тонко розкачайте.
- Покладіть на край кожного начинку і акуратно загорніть в трубочку.
- Розкладіть рогалики на деко і змастіть яйцем. Зверху посипте кунжутом.
- Випікайте в духовці 30 хвилин до золотистого відтінку при 180 градусах. Приємного апетиту!
Готові рогалики можете прикрасити на свій смак. Підходить все, адже це універсальне блюдо. Найпростіший спосіб – це пудра. Також можна полити розтопленим шоколадом, посипати рубаними горішками або кокосовою стружкою. Такий варіант виглядає більш святково.