Рогалики з яблуком і гарбузом

Рогалики з яблуком і гарбузом

Єдине, що я всім кажу: працювати з тістом за цим рецептом — суцільне задоволення. Воно виходить завжди м’яким і податливим, а з начинкою так проблем взагалі ніяких. Експериментую буквально з усім, що виявилося в холодильнику. Капуста, м’ясо, сир з яйцем, будь-яке варення або джем — тут вже вам вибирати.

Мій же фаворит — це осінні дари саду. Гріх не накрутити рогаликів з яблуком і гарбузом, коли якраз сезон цієї смакоти. Готове тісто виходить тонким і хрустким, а начинка — просто диво. Загалом, рекомендація від душі: готуйте відразу 2 дека, адже трубочки розлітаються зі швидкістю світла.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
60 хвДрук
  • Спочатку приступайте до начинки. Очистіть яблука і гарбуз від шкірки і насіння. Наріжте все кубиками.
  • Тушкуйте яблука з двома ложками цукру на вершковому маслі близько 5 хвилин. В кінці додайте корицю. Якщо ж плоди занадто соковиті, додайте манної крупи. Перемішайте.
  • В окремому посуді тушкуйте гарбуз з однією ложкою цукру до прозорості.
  • Змішайте все в одній мисці і поставте в прохолодне місце.
  • Замісити тісто. Додайте у воду сіль, цукор, що залишився і рослинну олію, все добре перемішайте.
  • Просійте борошно і замісіть тісто.
  • Накрийте тісто плівкою і дайте відлежатися 20 хвилин. Потім розділіть заготовку на 20 однакових шматочків.
  • Візьміть кожен шматочок і тонко розкачайте.
  • Покладіть на край кожного начинку і акуратно загорніть в трубочку.
  • Розкладіть рогалики на деко і змастіть яйцем. Зверху посипте кунжутом.
  • Випікайте в духовці 30 хвилин до золотистого відтінку при 180 градусах. Приємного апетиту!

Готові рогалики можете прикрасити на свій смак. Підходить все, адже це універсальне блюдо. Найпростіший спосіб – це пудра. Також можна полити розтопленим шоколадом, посипати рубаними горішками або кокосовою стружкою. Такий варіант виглядає більш святково.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь