Салат «8 березня»

салат 8 березня
Час приготування: 30 хв

У зв’язку з весною і наступаючим святом 8 березня на мене накотила жага творчості, яку я реалізувала в незвичайному оформленні листкового салату. В принципі, я не дуже люблю багатошарові салати, тому що часто там занадто багато шарів, і смак втрачається, тому за основу я взяла досить просте поєднання, всього з 4 шарів, але вийшло просто чудово, не перевантажено і дуже смачно! За бажанням, Ви можете взяти за основу будь-який свій улюблений салат – з крабовими паличками, з рибними консервами, з печінкою, з картоплею-морквою тощо. І просто оформити його ось так оригінально, як у мене, тим самим можна здорово прикрасити свій святковий стіл або просто порадувати своїх близьких!

Кроки
30 хвДрук
  • Куряче філе покласти в підсолений окріп, швидко довести до кипіння, варити 15 хвилин. Остудити, порізати дрібними кубиками.
  • На сковороді розігріти рослинну олію і вершкове масло. Викласти дрібно порізану цибулю, смажити до легкої золотистості.
  • Додати дрібно порізані гриби, смажити поки не випарується вся рідина, що виділяється. Посолити, поперчити.
  • Сир натерти на дрібній тертці. Яйця зварити, білки і жовтки натерти на дрібній тертці окремо. Збираємо салат. На велику тарілку поставити дві склянки, не дуже великого діаметру. Верхній стакан можна взяти ще трохи меншого діаметру. Викласти курку у вигляді вісімки.
  • У майонезу відрізати маленький куточок і полити майонезом (кількість за смаком).
  • Викласти гриби з цибулею, полити майонезом.
  • Викласти кукурудзу, полити майонезом.
  • Викласти сир, полити майонезом.
  • Викласти білки (я використовувала не всі білки).
  • Боки прикрасити жовтком (брати в долоню і прикладати). Потім акуратно вийняти склянки, і покрити жовтком внутрішні частини. Жовтки мені знадобилися всі.
  • Прикрасити за смаком. Я прикрасила з боків кропом і кукурудзою, що має символізувати собою мімозу)) Тюльпани я вирізала ножем з солодкого перцю, стебла «тюльпанів» теж з кропу.

В цілому, мені дуже сподобалося моя творчість)) Салат у нас з чоловіком і донькою “полетів” за одну вечерю)) Салат «8 березня» не тільки дуже смачний, але і дуже ошатний вийшов! Спробуйте!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь