- Салат «Улюблений» у святковій подачі
- Святковий салат «Захват»
- Салат «Мандариновий» з сиром і часником
- Ефектний святковий салат з пекінської капусти зі скумбрією і сиром
- Легкий салат «Дивовижний» з черрі, свіжими огірками і пекінською капустою
- Салат «Міністерський» на новорічний стіл
- Святковий салат без майонезу з моцарелою, авокадо і курячим філе
- Салат «Королівський» з куркою, виноградом і фісташками
- Салат «Новорічний»
- Фантастично смачний гранатовий салат з горіхами і курячим філе
По кожному із запропонованих нижче кращих рецептів з покроковими фото можна приготувати дуже смачний салат на Новий 2021 рік, який зметуть зі столу першим.
Салат «Улюблений» у святковій подачі
Дуже смачний салат, який першим змітають зі столу, можна легко і швидко приготувати за простим рецептом з простих доступних продуктів.
Інгредієнти:
- буряк – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- чорнослив – 50 г;
- родзинки – 50 г;
- сирок плавлений – 1 шт.;
- яйця – 2 шт.;
- горіхи волоські – 50 г;
- часник – 2 зубчики;
- майонез – за смаком.
Приготування:
- Буряк відварюємо і натираємо на крупній тертці, змішуємо з промитим і нарізаним соломкою чорносливом. Додаємо в отриману бурякову масу майонез, перемішуємо і викладаємо в креманки або фужери першим шаром.
- Злегка підморожений сирок натираємо на крупній тертці, змішуємо з натертими яйцями. Додаємо роздавлений часник і майонез, перемішуємо, розкладаємо другим шаром (при бажанні додаємо мелений чорний перець).
- Третій шар салату являє собою натерту на дрібній тертці сиру обчищену моркву, змішану з промитим і обсушеними родзинками і майонезом.
- Для прикраси салату і надання йому додаткової пікантною смакової нотки посипаємо частування подрібненими горіхами.
- Дуже смачний і простий салат подаємо до новорічного столу.
Святковий салат «Захват»
На Новий 2021 рік приготуємо дуже смачний ефектний салат, який напевно першим зметуть зі столу.
Інгредієнти:
- огірки довгоплідні – 3 шт.;
- куряче філе запечене або копчене – 350 г;
- морква по-корейськи – 200 г;
- окріп – 1 ст.;
- помідори – 1 шт.;
- цибуля – 1 головка;
- майонез – 100 г;
- кріп – 1 пучок;
- оцет – 2 ст. л.;
- цукор – 1 ч. л.;
- сіль – ½ ч. л.
Приготування:
- Заздалегідь маринуємо нарізану цибулю чвертькільцями, заливши її окропом, додавши сіль, цукор і оцет.
- Овочечисткою нарізаємо на тонкі слайсы огірки, розкладаємо злегка внахлест на тарілці для салату. Пластини огірка розкладаємо так, щоб половина довжини опинилася за кордоном тарілки.
- У центр встановлюємо склянку, навколо якого гіркою викладаємо всі інгредієнти салату. Першим шаром — нарізане кубиками куряче філе, змащуємо майонезом і посипаємо маринованою цибулею, слив маринад.
- Далі викладаємо корейську моркву. Також змащуємо майонезом, витягаємо склянку і обертаємо салат пластинами огірка.
- В центральне поглиблення кладемо нарізану кубиками м’якоть помідора, звільнивши від шкірки і насіння.
Прикрашаємо салат трояндочкою з шкірки помідори, посипаємо невеликою кількістю подрібненого кропу і подаємо до новорічного столу.
Салат «Мандариновий» з сиром і часником
Смачний салат з пікантною смаковою ноткою можна приготувати на святковий новорічний стіл дуже швидко, що важливо в передсвятковій метушні.
Інгредієнти:
- мандарини – 3 шт.;
- сир – 200 г;
- яйця – 3 шт.;
- часник – 3 зуб.;
- майонез – 50 г;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Сир і яйця, зварені круто, нарізаємо кубиками, викладаємо в підходящу ємність для перемішування інгредієнтів салату.
- Мандарини очистити, поділяємо на часточки і нарізаємо кубиками, додаємо до вже зібраних продуктів, додавши роздавлений часник.
- Салат солимо, заправляємо майонезом, перемішуємо.
- Розкладаємо страву по красивим салатницям або креманках, прикрашаємо часточками або гуртками мандаринів, подаємо до новорічного столу.
Ефектний святковий салат з пекінської капусти зі скумбрією і сиром
По простому новим і оригінальним рецептом можна приготувати на Новий 2021 рік дуже смачний, гарний салат, який точно зметуть зі столу першим.
Інгредієнти:
- пекінська капуста – 1 качан;
- скумбрія гарячого копчення – 1 шт.;
- перець болгарський червоний – 1 шт.;
- перець болгарський жовтий – 1 шт.;
- сирний вершковий сир – 200 г;
- бринза – 200 г;
- сметана – 40 г;
- оливки – 60 г;
- маслини б/к – 40 р.
Приготування:
- В приготовленої ємності змішуємо бринзу з сирним сиром і сметаною, додаємо тонкі кільця оливок і маслин, ретельно вимішуємо.
- До отриманої основи начинки додаємо підготовлені овочі, очищені і нарізані невеликими кубиками.
- Також додаємо в начинку очищену скумбрію, розібравши її на невеликі шматочки.
- Всі зібрані інгредієнти начинки перемішуємо до однорідності, залишаємо в готовності.
- Капусту розрізаємо на дві половинки (нам знадобиться одна). Дрібні жовті листи з середини прибираємо.
- Інші відгинаємо і промазуємо кожен з них приготовленої начинкою тонким шаром.
- Звертаємо промазані листя капусти рулетом, надаючи форму цілого качана. Загортаємо фаршировану капусту в харчову плівку, витримуємо в холодильнику не менше 3-4 годин.
При нарізці для подачі зрізаємо підстава капусти, воно нам не знадобиться. Решту капусту нарізаємо тонкими кружальцями, розкладаємо на великому блюді, прикрашаємо часточками лимона і зеленню.
Легкий салат «Дивовижний» з черрі, свіжими огірками і пекінською капустою
Дуже смачний легкий салат завжди користується особливою популярністю за святковим столом.
Інгредієнти:
- капуста пекінська – 500 г;
- огірки свіжі – 2 шт.;
- перець солодкий – 1 шт.;
- помідори черрі (червоні, жовті, зелені) – 15 шт.;
- кінза або петрушка – невеликий пучок;
- сметана – 1 ст. л.;
- майонез – 1 ст. л.;
- в’ялена журавлина – 50 г;
- цибуля – 1 головка;
- сіль;
- цукор – 1 ч. л.;
- сік лимона (оцет) – 1 ст. л.;
- духмяний перець – ½ ч. л.
Приготування:
- Тонко нарізаємо цибулю, солимо, додаємо цукор, сік лимона і трохи розминаємо, залишаємо маринуватися на 15 хвилин.
- Дуже тонко шаткуємо пекінську капусту, викладаємо до цибулі. Туди ж відправляємо нарізані тонкою соломкою огірки і перець (для яскравості можна взяти різних кольорів).
- Викладаємо на салат заздалегідь підготовлені половинки чері різних кольорів, солимо, перчимо, заправляємо майонезом і сметаною.
- Салат перемішуємо, перекладаємо в красиву ємність або тарілку для подачі до новорічного столу, посипаємо в’яленої журавлиною.
Салат «Міністерський» на новорічний стіл
На Новий 2021 рік можна приготувати дуже смачний салат з яловичиною, який зметуть зі столу першим.
Інгредієнти:
- яловичина – 400 г;
- огірки солоні (або мариновані) – 150 г;
- цибуля – 1 головка;
- яйця – 4 шт.;
- майонез за смаком;
- олія рослинна для смаження;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
- Яйця розбиваємо в приготовлену ємність, підсолюємо до смаку, перемішуємо. З усієї кількості яєць випікаємо два-три (в залежності від розміру сковороди) тонких млинця.
- Готові яєчні млинці нарізаємо соломкою і викладаємо в підходящу ємність, в якій будемо збирати всі інші інгредієнти салату по мірі їх підготовки.
- Обсмаживши млинці, на тій же сковороді пасеруємо нарізану цибулю чвертькільцями.
- Огірки і відварену в підсоленій воді зі спеціями яловичину нарізаємо тонкою соломкою, додаємо в ємність до соломки з млинців. Підсолюємо, перчимо, заправляємо майонезом і перемішуємо.
- Викладаємо салат для подачі до новорічного столу, прикрашаємо на свій розсуд.
Святковий салат без майонезу з моцарелою, авокадо і курячим філе
На святковий новорічний стіл обов’язково приготуємо хоч один салат без майонезу, з дотриманням усіх сучасних кулінарних тенденцій. Його точно зметуть зі столу першим.
Інгредієнти:
- куряче філе – 200 г;
- авокадо – 2 шт.;
- черрі – 250 г;
- огірки свіжі – 1 шт.;
- листя салату рукола, айсберг;
- петрушка, кінза, кріп;
- моцарелла – 150 г;
- сир фета – 100 г;
- цибуля фіолетова – 1 шт.;
- олія рослинна (оливкова) – 4 ст. л.;
- оцет бальзамічний – 2 ст. л.;
- мед рідкий – 2 ст. л.;
- бальзамічний крем;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
- Тонкічвертькільця цибулі поливаємо лимонним соком, залишаємо маринуватися.
- Салатну суміш нарізаємо крупно, додаємо рукколу, викладаємо в підходящу ємність.
- У салат додаємо нарізані четвертинками огірки і половину помідорів чері, розрізаних навпіл.
- Додаємо в салат подрібнену зелень і, полив все заправкою, перемішуємо. Викладаємо на широке блюдо.
- Для заправки змішуємо оливкова олія, бальзамічний оцет і мед.
- Готуємо авокадо і охолоджене, попередньо запечений зі спеціями куряче філе, нарізаючи обидва інгредієнта крупною соломкою.
- Поверх покладеного на тарілку салату рівномірно розкладаємо залишилися половинки чері, скибочки авокадо і курки, обидва види сиру (фету попередньо нарізаємо кубиками).
Зверху поливаємо все невеликою кількістю бальзамічного крему і подаємо до новорічного столу.
Салат «Королівський» з куркою, виноградом і фісташками
По одному з кращих вишуканих рецептів приготуємо на Новий 2021 рік дуже смачний, легкий і одночасно ситний салат, який традиційно першим зметуть зі столу.
Інгредієнти:
- куряче філе – 350 г;
- фісташки – 200-300 р;
- виноград без кісточок – 250 г;
- цибулю зелений – невеликий пучок;
- сметана – 3 ст. л.;
- сіль, перець, куркума.
Приготування:
- Промите куряче філе нарізаємо під кутом на тонкі пластини і злегка відбиваємо. Всі скибочки посипаємо сіллю, перцем, куркумою, злегка втираємо і залишаємо на 10-15 хвилин.
- Укладаємо кожну відбивну на конверт з пергаменту, обсмажуємо на сковороді з двох сторін по 3-4 хвилини, охолоджуємо.
- Обсмажені пряні курячі пластини нарізаємо невеликими кубиками, викладаємо в ємність для перемішування салату.
- Додаємо до курки попередньо підготовлений виноград (промиті, нарізані на половинки).
- Також викладаємо на салат дрібно нарізаний під кутом цибулю і половину подрібнених фісташок.
- Заправляємо салат сметаною, перемішуємо і викладаємо в кулінарне кільце, встановлене на тарілці для подачі, злегка ущільнюємо.
Знімаємо кулінарне кільце, прикрашаємо салат залишилися фісташками і подаємо до столу.
Салат «Новорічний»
Більш святковий салат для новорічного столу важко собі уявити, готується він просто, а виходить красивим і апетитним.
Інгредієнти:
- сирокопчена шия (в тонкої нарізки) – 1 упаковка (10 пластин);
- сирний сир – 150 г;
- черрі різнокольорові – 7-10 шт.;
- салатний мікс будь;
- маслини (або оливки) – за смаком;
- насіння кунжуту (кешью або кедрові горішки) за смаком;
- бальзамічний оцет.
Для заправки:
- олія оливкова – 1 ст. л.;
- лимонний сік – 1 ст. л.;
- часник – 2 зубчики;
- сіль – ½ ч. л.;
- цукор – 1 ч. л.;
- гірчиця діжонська – 1 ч. л.;
- перець, чорний мелений за смаком.
Приготування:
- На кожну тонку м’ясну пластину укладаємо по одній чайній ложці сиру, звертаємо кожну рулетом, залишаємо в готовності.
- На широку тарілку або блюдо для подачі розкладаємо промитий салатний мікс і половинки чері.
- Зверху рівномірно по всій поверхні розкладаємо рулетики з начинкою.
- Змішавши всі інгредієнти для заправки салату, зазначені в рецепті (попередньо роздавивши часник), поливаємо салат, але не перемішуємо.
- Посипаємо частування насінням кунжуту (попередньо можна злегка обсмажити) і збризкуємо бальзамічним оцтом.
- Подаємо самий красивий салат до новорічного столу.
Фантастично смачний гранатовий салат з горіхами і курячим філе
Приготуємо на Новий 2021 рік фантастично смачний салат з зернами граната, курячим філе і горіхами, який зметуть зі столу першим.
Інгредієнти:
- гранат – 1 шт.;
- куряче філе – 2 шт.;
- цибуля червоний – 1 шт.;
- горіхи волоські – 100 г;
- сіль, перець за смаком;
- олія рослинна;
- оцет 9% – 1 ст. л.;
- цукор – 2 ст. л.
Приготування:
- Гранат розрізаємо прямо з шкіркою за секторами, опускаємо в ємність з водою і там звільняємо зерна. Ситечком прибираємо спливли білі частинки, зливаємо воду.
- Півкільця цибулі маринуємо 20 хвилин в окропі з сіллю, цукром і оцтом.
- Збираємо салат, змішуючи зерна граната, цибуля, куряче філе (розібране на волокна) і половину подрібнених горіхів.
- Всі зібрані інгредієнти солимо, перчимо, добре перемішуємо і викладаємо на блюдо для подачі.
- Прикрашаємо салат подрібненими горіхами, подаємо до столу.
З описаних салатів будь-який користуватися неодмінним успіхом за новорічним столом, його гарантовано першим зметуть зі столу.