Салат на Новий рік 2021, який зметуть зі столу першим

По кожному із запропонованих нижче кращих рецептів з покроковими фото можна приготувати дуже смачний салат на Новий 2021 рік, який зметуть зі столу першим.

Салат «Улюблений» у святковій подачі

Дуже смачний салат, який першим змітають зі столу, можна легко і швидко приготувати за простим рецептом з простих доступних продуктів.

Інгредієнти:

  • буряк – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • чорнослив – 50 г;
  • родзинки – 50 г;
  • сирок плавлений – 1 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • горіхи волоські – 50 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • майонез – за смаком.

Приготування:

  • Буряк відварюємо і натираємо на крупній тертці, змішуємо з промитим і нарізаним соломкою чорносливом. Додаємо в отриману бурякову масу майонез, перемішуємо і викладаємо в креманки або фужери першим шаром.

  • Злегка підморожений сирок натираємо на крупній тертці, змішуємо з натертими яйцями. Додаємо роздавлений часник і майонез, перемішуємо, розкладаємо другим шаром (при бажанні додаємо мелений чорний перець).

  • Третій шар салату являє собою натерту на дрібній тертці сиру обчищену моркву, змішану з промитим і обсушеними родзинками і майонезом.

  • Для прикраси салату і надання йому додаткової пікантною смакової нотки посипаємо частування подрібненими горіхами.

  • Дуже смачний і простий салат подаємо до новорічного столу.

Святковий салат «Захват»

На Новий 2021 рік приготуємо дуже смачний ефектний салат, який напевно першим зметуть зі столу.

Інгредієнти:

  • огірки довгоплідні – 3 шт.;
  • куряче філе запечене або копчене – 350 г;
  • морква по-корейськи – 200 г;
  • окріп – 1 ст.;
  • помідори – 1 шт.;
  • цибуля – 1 головка;
  • майонез – 100 г;
  • кріп – 1 пучок;
  • оцет – 2 ст. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • сіль – ½ ч. л.

Приготування:

  • Заздалегідь маринуємо нарізану цибулю чвертькільцями, заливши її окропом, додавши сіль, цукор і оцет.

  • Овочечисткою нарізаємо на тонкі слайсы огірки, розкладаємо злегка внахлест на тарілці для салату. Пластини огірка розкладаємо так, щоб половина довжини опинилася за кордоном тарілки.

  • У центр встановлюємо склянку, навколо якого гіркою викладаємо всі інгредієнти салату. Першим шаром — нарізане кубиками куряче філе, змащуємо майонезом і посипаємо маринованою цибулею, слив маринад.

  • Далі викладаємо корейську моркву. Також змащуємо майонезом, витягаємо склянку і обертаємо салат пластинами огірка.

  • В центральне поглиблення кладемо нарізану кубиками м’якоть помідора, звільнивши від шкірки і насіння.

Прикрашаємо салат трояндочкою з шкірки помідори, посипаємо невеликою кількістю подрібненого кропу і подаємо до новорічного столу.

Салат «Мандариновий» з сиром і часником

Смачний салат з пікантною смаковою ноткою можна приготувати на святковий новорічний стіл дуже швидко, що важливо в передсвятковій метушні.

Інгредієнти:

  • мандарини – 3 шт.;
  • сир – 200 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • часник – 3 зуб.;
  • майонез – 50 г;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Сир і яйця, зварені круто, нарізаємо кубиками, викладаємо в підходящу ємність для перемішування інгредієнтів салату.

  • Мандарини очистити, поділяємо на часточки і нарізаємо кубиками, додаємо до вже зібраних продуктів, додавши роздавлений часник.

  • Салат солимо, заправляємо майонезом, перемішуємо.

  • Розкладаємо страву по красивим салатницям або креманках, прикрашаємо часточками або гуртками мандаринів, подаємо до новорічного столу.

Ефектний святковий салат з пекінської капусти зі скумбрією і сиром

По простому новим і оригінальним рецептом можна приготувати на Новий 2021 рік дуже смачний, гарний салат, який точно зметуть зі столу першим.

Інгредієнти:

  • пекінська капуста – 1 качан;
  • скумбрія гарячого копчення – 1 шт.;
  • перець болгарський червоний – 1 шт.;
  • перець болгарський жовтий – 1 шт.;
  • сирний вершковий сир – 200 г;
  • бринза – 200 г;
  • сметана – 40 г;
  • оливки – 60 г;
  • маслини б/к – 40 р.

Приготування:

  • В приготовленої ємності змішуємо бринзу з сирним сиром і сметаною, додаємо тонкі кільця оливок і маслин, ретельно вимішуємо.
  • До отриманої основи начинки додаємо підготовлені овочі, очищені і нарізані невеликими кубиками.
  • Також додаємо в начинку очищену скумбрію, розібравши її на невеликі шматочки.
  • Всі зібрані інгредієнти начинки перемішуємо до однорідності, залишаємо в готовності.

  • Капусту розрізаємо на дві половинки (нам знадобиться одна). Дрібні жовті листи з середини прибираємо.
  • Інші відгинаємо і промазуємо кожен з них приготовленої начинкою тонким шаром.

  • Звертаємо промазані листя капусти рулетом, надаючи форму цілого качана. Загортаємо фаршировану капусту в харчову плівку, витримуємо в холодильнику не менше 3-4 годин.

При нарізці для подачі зрізаємо підстава капусти, воно нам не знадобиться. Решту капусту нарізаємо тонкими кружальцями, розкладаємо на великому блюді, прикрашаємо часточками лимона і зеленню.

Легкий салат «Дивовижний» з черрі, свіжими огірками і пекінською капустою

Дуже смачний легкий салат завжди користується особливою популярністю за святковим столом.

Інгредієнти:

  • капуста пекінська – 500 г;
  • огірки свіжі – 2 шт.;
  • перець солодкий – 1 шт.;
  • помідори черрі (червоні, жовті, зелені) – 15 шт.;
  • кінза або петрушка – невеликий пучок;
  • сметана – 1 ст. л.;
  • майонез – 1 ст. л.;
  • в’ялена журавлина – 50 г;
  • цибуля – 1 головка;
  • сіль;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • сік лимона (оцет) – 1 ст. л.;
  • духмяний перець – ½ ч. л.

Приготування:

  1. Тонко нарізаємо цибулю, солимо, додаємо цукор, сік лимона і трохи розминаємо, залишаємо маринуватися на 15 хвилин.
  2. Дуже тонко шаткуємо пекінську капусту, викладаємо до цибулі. Туди ж відправляємо нарізані тонкою соломкою огірки і перець (для яскравості можна взяти різних кольорів).
  3. Викладаємо на салат заздалегідь підготовлені половинки чері різних кольорів, солимо, перчимо, заправляємо майонезом і сметаною.
  4. Салат перемішуємо, перекладаємо в красиву ємність або тарілку для подачі до новорічного столу, посипаємо в’яленої журавлиною.

Салат «Міністерський» на новорічний стіл

На Новий 2021 рік можна приготувати дуже смачний салат з яловичиною, який зметуть зі столу першим.

Інгредієнти:

  • яловичина – 400 г;
  • огірки солоні (або мариновані) – 150 г;
  • цибуля – 1 головка;
  • яйця – 4 шт.;
  • майонез за смаком;
  • олія рослинна для смаження;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  • Яйця розбиваємо в приготовлену ємність, підсолюємо до смаку, перемішуємо. З усієї кількості яєць випікаємо два-три (в залежності від розміру сковороди) тонких млинця.

  • Готові яєчні млинці нарізаємо соломкою і викладаємо в підходящу ємність, в якій будемо збирати всі інші інгредієнти салату по мірі їх підготовки.
  • Обсмаживши млинці, на тій же сковороді пасеруємо нарізану цибулю чвертькільцями.

  • Огірки і відварену в підсоленій воді зі спеціями яловичину нарізаємо тонкою соломкою, додаємо в ємність до соломки з млинців. Підсолюємо, перчимо, заправляємо майонезом і перемішуємо.

  • Викладаємо салат для подачі до новорічного столу, прикрашаємо на свій розсуд.

Святковий салат без майонезу з моцарелою, авокадо і курячим філе

На святковий новорічний стіл обов’язково приготуємо хоч один салат без майонезу, з дотриманням усіх сучасних кулінарних тенденцій. Його точно зметуть зі столу першим.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 200 г;
  • авокадо – 2 шт.;
  • черрі – 250 г;
  • огірки свіжі – 1 шт.;
  • листя салату рукола, айсберг;
  • петрушка, кінза, кріп;
  • моцарелла – 150 г;
  • сир фета – 100 г;
  • цибуля фіолетова – 1 шт.;
  • олія рослинна (оливкова) – 4 ст. л.;
  • оцет бальзамічний – 2 ст. л.;
  • мед рідкий – 2 ст. л.;
  • бальзамічний крем;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  • Тонкічвертькільця цибулі поливаємо лимонним соком, залишаємо маринуватися.
  • Салатну суміш нарізаємо крупно, додаємо рукколу, викладаємо в підходящу ємність.

  • У салат додаємо нарізані четвертинками огірки і половину помідорів чері, розрізаних навпіл.

  • Додаємо в салат подрібнену зелень і, полив все заправкою, перемішуємо. Викладаємо на широке блюдо.
  • Для заправки змішуємо оливкова олія, бальзамічний оцет і мед.

  • Готуємо авокадо і охолоджене, попередньо запечений зі спеціями куряче філе, нарізаючи обидва інгредієнта крупною соломкою.
  • Поверх покладеного на тарілку салату рівномірно розкладаємо залишилися половинки чері, скибочки авокадо і курки, обидва види сиру (фету попередньо нарізаємо кубиками).

Зверху поливаємо все невеликою кількістю бальзамічного крему і подаємо до новорічного столу.

Салат «Королівський» з куркою, виноградом і фісташками

По одному з кращих вишуканих рецептів приготуємо на Новий 2021 рік дуже смачний, легкий і одночасно ситний салат, який традиційно першим зметуть зі столу.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 350 г;
  • фісташки – 200-300 р;
  • виноград без кісточок – 250 г;
  • цибулю зелений – невеликий пучок;
  • сметана – 3 ст. л.;
  • сіль, перець, куркума.

Приготування:

  • Промите куряче філе нарізаємо під кутом на тонкі пластини і злегка відбиваємо. Всі скибочки посипаємо сіллю, перцем, куркумою, злегка втираємо і залишаємо на 10-15 хвилин.

  • Укладаємо кожну відбивну на конверт з пергаменту, обсмажуємо на сковороді з двох сторін по 3-4 хвилини, охолоджуємо.

  • Обсмажені пряні курячі пластини нарізаємо невеликими кубиками, викладаємо в ємність для перемішування салату.
  • Додаємо до курки попередньо підготовлений виноград (промиті, нарізані на половинки).
  • Також викладаємо на салат дрібно нарізаний під кутом цибулю і половину подрібнених фісташок.

  • Заправляємо салат сметаною, перемішуємо і викладаємо в кулінарне кільце, встановлене на тарілці для подачі, злегка ущільнюємо.

Знімаємо кулінарне кільце, прикрашаємо салат залишилися фісташками і подаємо до столу.

Салат «Новорічний»

Більш святковий салат для новорічного столу важко собі уявити, готується він просто, а виходить красивим і апетитним.

Інгредієнти:

  • сирокопчена шия (в тонкої нарізки) – 1 упаковка (10 пластин);
  • сирний сир – 150 г;
  • черрі різнокольорові – 7-10 шт.;
  • салатний мікс будь;
  • маслини (або оливки) – за смаком;
  • насіння кунжуту (кешью або кедрові горішки) за смаком;
  • бальзамічний оцет.

Для заправки:

  • олія оливкова – 1 ст. л.;
  • лимонний сік – 1 ст. л.;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • гірчиця діжонська – 1 ч. л.;
  • перець, чорний мелений за смаком.

Приготування:

  • На кожну тонку м’ясну пластину укладаємо по одній чайній ложці сиру, звертаємо кожну рулетом, залишаємо в готовності.

  • На широку тарілку або блюдо для подачі розкладаємо промитий салатний мікс і половинки чері.

  • Зверху рівномірно по всій поверхні розкладаємо рулетики з начинкою.

  • Змішавши всі інгредієнти для заправки салату, зазначені в рецепті (попередньо роздавивши часник), поливаємо салат, але не перемішуємо.

  • Посипаємо частування насінням кунжуту (попередньо можна злегка обсмажити) і збризкуємо бальзамічним оцтом.
  • Подаємо самий красивий салат до новорічного столу.

Фантастично смачний гранатовий салат з горіхами і курячим філе

Приготуємо на Новий 2021 рік фантастично смачний салат з зернами граната, курячим філе і горіхами, який зметуть зі столу першим.

Інгредієнти:

  • гранат – 1 шт.;
  • куряче філе – 2 шт.;
  • цибуля червоний – 1 шт.;
  • горіхи волоські – 100 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія рослинна;
  • оцет 9% – 1 ст. л.;
  • цукор – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Гранат розрізаємо прямо з шкіркою за секторами, опускаємо в ємність з водою і там звільняємо зерна. Ситечком прибираємо спливли білі частинки, зливаємо воду.
  2. Півкільця цибулі маринуємо 20 хвилин в окропі з сіллю, цукром і оцтом.
  3. Збираємо салат, змішуючи зерна граната, цибуля, куряче філе (розібране на волокна) і половину подрібнених горіхів.
  4. Всі зібрані інгредієнти солимо, перчимо, добре перемішуємо і викладаємо на блюдо для подачі.
  5. Прикрашаємо салат подрібненими горіхами, подаємо до столу.

З описаних салатів будь-який користуватися неодмінним успіхом за новорічним столом, його гарантовано першим зметуть зі столу.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь