Салат з яловичою печінкою і овочами виходить дуже смачним і ніжним. Його незвичайне оформлення у вигляді тигра обов’язково сподобається всім присутнім за святковим столом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловича печінка 700 гр.
- Гливи 300 гр.
- Морква 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Огірок солоний 5-7 шт.
- Горошок зелений консервований 200 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Майонез столовий молочний 2-3 ст. л.
- Рослинна олія
- Сіль за смаком
- Солона соломка
- Кріп 1 пучок
- Апельсин 1 шт.
- Мандарин 2 шт.
- Гранат 2 ст. л.
- Зелень
Кроки
- Яловичу печінку очищаємо від плівки, ріжемо не дуже дрібними шматочками і на рослинній олії смажимо до повної готовності. Як тільки охолоне, нарізаємо тонкою соломкою.
- Гливи промиваємо, ріжемо невеликими шматочками, солимо і також смажимо до готовності в невеликій кількості олії.
- Тонкими чвертькільцями нарізаємо ріпчасту цибулю.
- За допомогою терки подрібнюємо моркву. Пасеруємо овочі, тільки цибулю окремо від моркви.
- Солоні огірки ріжемо соломкою або кубиками і разом з усіма інгредієнтами відправляємо в загальну миску, не забуваємо про зелений горошок. Салат солимо за смаком і заправляємо майонезом.
- На блюдо для подачі кладемо будь-яку зелень, зверху розкладаємо солону соломку.
- Викладаємо салат і надаємо йому форму мордочки.
- Голову тигра робимо з апельсина, лапки – з шкірки мандарина. З маслин – очі і кігтики, а щічки – з яєчного білка. Прикрашаємо салат зернами граната, а на соломку нанизуємо цілі маслини.
Яловичу печінку обов’язково очищаємо від всіх проток, жилок і судин, інакше вона вийде гіркою. Також важливо не перетримати її на вогні, через довгу теплову обробку печінка стане сухою і жорсткою.