Найвдалішою заготівлею з кабачків багато господинь визнають салат з назвою «Тещин язик». Для нього та кабачки нарізаються у формі язика. Готується салат із томатною пастою та спеціями. Кількість гострого перцю виберіть на свій смак і з ним працюйте в рукавичках.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 кг.
- Морква 3 шт.
- Перець болгарський 600 гр.
- Перець чилі 2 шт.
- Часник 3 головки
- Томатна паста 500 гр.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 5 ст. л.
- Рослинна олія 250 мл.
- Вода 250 мл.
- Оцет столовий 9% 100 мл.
- Приправа (на вибір) до смаку
Кроки
- Приступимо до готування салату з кабачків Тещин язик з томатною пастою. Кабачки помийте і зніміть з них шкірку. Потім наріжте кабачки слайсами довгастої форми. Нарізані кабачки перекладіть у посуд для тушкування салату.
- Солодкий перець очистіть від плодоніжок та насіння, промийте його та наріжте тонкою соломкою. Перець також перекладіть до кабачків.
- Очистіть часник, подрібніть його в блендері і покладіть до кабачків.
- У гострого перцю видаліть насіння. Потім перець дрібно наріжте і покладіть у посуд до овочів.
- Додайте до салату вказану в рецепті кількість води, рослинної олії, цукру, солі, томатної пасти і за бажанням додайте ваші улюблені приправи.
- Посуд із салатом поставте на вогонь, доведіть салат до кипіння, перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні протягом 25-30 хвилин від початку кипіння.
- До кінця гасіння налийте в салат оцет, поваріть ще 5 хвилин і вимкніть вогонь.
- Перекладіть приготовлений салат у заздалегідь простерилізовані баночки і закатайте кип’яченими кришками.
- Баночки з салатом переверніть, накрийте теплим пледом і після остигання перенесіть у місце зберігання.
Вдалих заготовок!