Чи пробували ви коли-небудь салат з помідорами, кабачками та скумбрією? Соковитий, ніжний, кисло-солодкий на смак і в міру солоний, пікантний і дуже смачний, він стане для вас несподіваним відкриттям серед консервації холодної закуски. Поєднання великої кількості овочів і невеликої кількості рослинної олії роблять салат легким, водночас ситним. Він з легкістю замінить вам обід чи вечерю, варто лише доповнити її відвареною картоплею чи рисом, або шматочком свіжого хліба.
Що ж потрібно для приготування салату з кабачків зі скумбрією та помідорами на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1 кг.
- Морква 500 гр.
- Помідор 450 гр.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Скумбрія 1 банка
- Перець червоний мелений ½ ч. л.
- Лавровий лист 3 шт.
- Рослинна олія 120 мл.
- Оцет столовий 9% 50 мл.
- Цукор-пісок 50 гр.
- Сіль 2 ст. л.
Кроки
- Помідори та кабачки промиваємо під проточною водою та викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохли. Цибулю чистимо і замочуємо в холодній воді на 10-15 хвилин, моркву чистимо і промиваємо.
- Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і викладаємо в глибоку емальовану каструлю.
- Моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи.
- Помідори розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і нарізаємо невеликими часточками, потім подрібнюємо пюре за допомогою кухонного комбайна.
- У каструлі з’єднуємо цибулю, моркву, томатне пюре та пасту, додаємо олію і ставимо каструлю на середній вогонь. Овочі доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо близько 20-25 хвилин. Не забуваємо їх періодично перемішувати.
- У кабачків видаляємо плодоніжки та нарізаємо їх тонкою соломкою. Кабачки ми використовуємо молоді, тож шкірку не знімаємо.
- Після закінчення часу до овочів додаємо нашатковані кабачки, очищені від кісточок шматочки консервованої скумбрії разом з олією, сіль, цукор та спеції, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні ще 50-60 хвилин, періодично помішуючи салат. За 5-7 хвилин до закінчення приготування салат додаємо оцет.
- Банки для консервів промиваємо питною содою, добре споліскуємо проточною водою і ставимо в холодну духовку на ґрати шийкою вниз. Включаємо духовку на 100 градусів і стерилізуємо банки протягом 5-7 хвилин. Потім за допомогою прихватів виймаємо їх із духової шафи і залишаємо, щоб вони охолонули.
- Каструлю з готовим салатом знімаємо з вогню і розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо кришками, що прокип’ятили. Перевертаємо банки вгору дном і обгортаємо теплим пледом для того, щоб салат повільно остигав і ще трохи пропарився.
- Потім салат, що повністю охолонув до кімнатної температури, прибираємо в темне прохолодне місце на зберігання.