Салат на зиму з капусти з додаванням огірка, солодкого перцю і помідорів виходить дуже смачним, адже смак його визначається складом овочів. Його відносять до добірки так званих кубанських салатів. У холодну пору він поповнить ваш стіл вітамінами, адже готується без попереднього тушкування овочів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна ½ кг.
- Перець болгарський ½ кг.
- Помідор ½ кг.
- Огірок ½ кг.
- Цибуля ріпчаста ¼ кг.
- Морква ¼ кг.
- Рослинна олія 50 мл.
- Сіль 60 гр.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% 50 мл.
- Лавровий лист 5 шт.
Кроки
- Насамперед підготуйте в зазначеній рецептурі кількість овочі для приготування цього салату. Відразу відміряйте розрахований обсяг солі, цукру, олії і оцту, щоб все було під рукою, тоді нічого не забудете. Всі овочі ретельно промийте під проточною водою і почистіть.
- Потім приступайте до нарізки овочів. Зручно для цього використовувати кухонні гаджети: комбайн або овочерізку. Капусту і солодкий перець наріжте тонкою соломкою, цибулю –півкільцями, моркву подрібніть на крупній тертці, а помідори наріжте невеликими часточками. Овочеву нарізку перекладіть в глибокий посуд.
- Потім до цієї нарізки насипте відміряну кількість цукру і солі, налийте олію з оцтом і додайте для аромату лаврушку. Руками овочі акуратно перемішайте, щоб вони дали свій сік. Посуд прикрийте серветкою і залиште на 20 хвилин для маринування.
- Через цей проміжок часу салат розфасуйте в чисті банки і перелийте в них весь овочевий сік. Банки прикрийте чистими кришками і простерилизуйте у великій каструлі протягом 30 хвилин від початку кипіння води.
- Потім салат щільно закупорьте і залиште на кухні до повного охолодження і в перевернутому вигляді.
Такий салат добре зберігається в темному і прохолодному місці протягом року.