Салат з капусти, перцю, помідорів і огірків на зиму

Салат на зиму з капусти з додаванням огірка, солодкого перцю і помідорів виходить дуже смачним, адже смак його визначається складом овочів. Його відносять до добірки так званих кубанських салатів. У холодну пору він поповнить ваш стіл вітамінами, адже готується без попереднього тушкування овочів.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
2 год 20 хвДрук
  • Насамперед підготуйте в зазначеній рецептурі кількість овочі для приготування цього салату. Відразу відміряйте розрахований обсяг солі, цукру, олії і оцту, щоб все було під рукою, тоді нічого не забудете. Всі овочі ретельно промийте під проточною водою і почистіть.
  • Потім приступайте до нарізки овочів. Зручно для цього використовувати кухонні гаджети: комбайн або овочерізку. Капусту і солодкий перець наріжте тонкою соломкою, цибулю –півкільцями, моркву подрібніть на крупній тертці, а помідори наріжте невеликими часточками. Овочеву нарізку перекладіть в глибокий посуд.
  • Потім до цієї нарізки насипте відміряну кількість цукру і солі, налийте олію з оцтом і додайте для аромату лаврушку. Руками овочі акуратно перемішайте, щоб вони дали свій сік. Посуд прикрийте серветкою і залиште на 20 хвилин для маринування.
  • Через цей проміжок часу салат розфасуйте в чисті банки і перелийте в них весь овочевий сік. Банки прикрийте чистими кришками і простерилизуйте у великій каструлі протягом 30 хвилин від початку кипіння води.
  • Потім салат щільно закупорьте і залиште на кухні до повного охолодження і в перевернутому вигляді.

Такий салат добре зберігається в темному і прохолодному місці протягом року.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь