Смачний, яскравий, ароматний, вітамінний салатик, який дуже легко готується. Свіжі соковиті овочі, заправлені оригінальним соусом, підійдуть як гарнір практично до будь-якого основного блюда.
Основна принадність цього салату в заправці. Це не банальна рослинна олія або сметана. Ароматна гірчиця в зернах, яка дуже цікаво лопається на зубах, кисло-солодкий соєвий соус і трохи терпка рослинна олія. Поєднання настільки вдале, що навіть найпростіший салат стає твором гастрономічного мистецтва. Не соліть салат з капусти з огірком додатково, так як соєвий соус солоний. Спочатку спробуйте і при необхідності вже регулюйте цей момент.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 500 гр.
- Морква 1 шт.
- Огірок 1 шт.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Гірчиця в зернах 2 ч. л.
- Кріп 1 пучок
- Цибуля зелена 1 пучок
- Сіль за смаком
Кроки
- Овочі помийте і обсушіть. У огірка видаліть кінчики. Моркву очистіть і видаліть хвостики.
- Капусту дрібно пошинкуйте, покладіть в салатник, трохи присоліть, памніть руками. Це потрібно, щоб вона дала сік і стала трохи м’якшою.
- Моркву натріть на тертці з великими отворами, огірочок поріжте на соломку.
- Дрібно наріжте кріп і зелену цибулю. Все з’єднайте в салатник.
- Заправте гірчицею в зернах, соєвим соусом і оливковою олією. При необхідності досолити. Все добре перемішайте.