Салат з огірка і перцю на зиму: Закарпатський рецепт

Яскравий салат з огірком, солодким перцем і морквою по-корейськи — літо в банку! Закрийте трохи сонячних променів на зиму. З цим рецептом у вас завжди буде можливість поласувати соковитою літньою закускою. Достатньо лише уявити собі хрускіт овочів і легкий часниковий аромат – і можна приступати до приготування!

Закрити такий салат досить просто. Головне – слідувати закарпатському рецепту. Тоді кисло-солодкий смак овочів вас однозначно підкорить! І робити таку заготовку ви будете щорічно. Перевіримо?

Як закрити салат з огірка і перцю на зиму по-закарпатськи

Якщо соку, що виділився з овочів не вистачить, щоб заповнити банки повністю, скористайтеся маленькою хитрістю. Додайте у воду сіль і ретельно розмішайте. Залийте отриманою рідиною салат, щоб при зберіганні він не зіпсувався.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
35 хвДрук
  • Ретельно миємо огірки. Нарізаємо їх кружечками товщиною 3-4 мм.
  • Гарненько миємо болгарський перець. Нарізаємо його соломкою.
  • Очищаємо ріпчасту цибулю. Нарізаємо її чвертькільцями.
  • Очищаємо моркву. Натираємо її на тертці для моркви по-корейськи. Змішуємо всі овочі.
  • Пропускаємо через прес часник. Додаємо його, сіль і цукор.
  • Вливаємо соняшникову олію і оцет 9 %. Додаємо чорний мелений перець. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
  • Ми залишаємо салат при кімнатній температурі на 3-4 години, двічі його перемішуючи за цей час.
  • Розкладаємо овочі по чистим банкам, гарненько утрамбовуючи. Заливаємо їх соком, що виділився. Прикриваємо банки кришками.
  • Застеляємо дно каструлі рушником. Розміщуємо в неї банки і заливаємо їх водою. Після закипання стерилізуємо 30 хвилин.
  • Потім закриваємо банки кришками. Ми залишаємо їх при кімнатній температурі до повного охолодження.

Перевертати догори дном і укутувати банки ковдрою не потрібно. Закарпатський салат з морквою по-корейськи готовий! А ви раніше закривали овочі подібним способом без варіння? Поділіться своїм досвідом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 72 оцінки, середнє 4.23 з 5 )
Залишити відповідь