Яскравий салат з огірком, солодким перцем і морквою по-корейськи — літо в банку! Закрийте трохи сонячних променів на зиму. З цим рецептом у вас завжди буде можливість поласувати соковитою літньою закускою. Достатньо лише уявити собі хрускіт овочів і легкий часниковий аромат – і можна приступати до приготування!
Закрити такий салат досить просто. Головне – слідувати закарпатському рецепту. Тоді кисло-солодкий смак овочів вас однозначно підкорить! І робити таку заготовку ви будете щорічно. Перевіримо?
Як закрити салат з огірка і перцю на зиму по-закарпатськи
Якщо соку, що виділився з овочів не вистачить, щоб заповнити банки повністю, скористайтеся маленькою хитрістю. Додайте у воду сіль і ретельно розмішайте. Залийте отриманою рідиною салат, щоб при зберіганні він не зіпсувався.
- Огірок 500 гр.
- Перець болгарський 250 гр.
- Морква 250 гр.
- Цибуля ріпчаста 250 гр.
- Часник 3 зубці
- Сіль 30 гр.
- Цукор-пісок 50 гр.
- Олія соняшникова 50 мл.
- Оцет столовий 9% 50 мл.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Ретельно миємо огірки. Нарізаємо їх кружечками товщиною 3-4 мм.
- Гарненько миємо болгарський перець. Нарізаємо його соломкою.
- Очищаємо ріпчасту цибулю. Нарізаємо її чвертькільцями.
- Очищаємо моркву. Натираємо її на тертці для моркви по-корейськи. Змішуємо всі овочі.
- Пропускаємо через прес часник. Додаємо його, сіль і цукор.
- Вливаємо соняшникову олію і оцет 9 %. Додаємо чорний мелений перець. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
- Ми залишаємо салат при кімнатній температурі на 3-4 години, двічі його перемішуючи за цей час.
- Розкладаємо овочі по чистим банкам, гарненько утрамбовуючи. Заливаємо їх соком, що виділився. Прикриваємо банки кришками.
- Застеляємо дно каструлі рушником. Розміщуємо в неї банки і заливаємо їх водою. Після закипання стерилізуємо 30 хвилин.
- Потім закриваємо банки кришками. Ми залишаємо їх при кімнатній температурі до повного охолодження.
Перевертати догори дном і укутувати банки ковдрою не потрібно. Закарпатський салат з морквою по-корейськи готовий! А ви раніше закривали овочі подібним способом без варіння? Поділіться своїм досвідом.