Шаурму робить смачною саме начинка. Можна приготувати страву з куркою і корейською морквою, яка відтінить смак м’яса. Рецепт простий, моркву по-корейськи можна купити, але краще зробити її в домашніх умовах.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча грудка 2 шт.
- Сметана 15% 9 ст. л.
- Капуста білокачанна 300 гр.
- Огірок 1 шт.
- Морква по-корейськи 50 гр.
- Часник 1 зубець
- Лаваш 1 шт.
- Кетчуп 6 ст. л.
- Рослинна олія 5 ст. л.
- Часник сушений 1 ч. л.
- Мускатний горіх 1 ч. л.
- Кориця ½ ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Сіль за смаком
Кроки
- Для початку приготуємо маринад для курки. У миску наливаємо рослинну олію, слідом всипаємо корицю, мускатний горіх, чорний перець з сушеним часником, розмішуємо до однорідності.
- У миску з маринадом кладемо курячі грудки і перемішуємо.
- Поки м’ясо маринується, підготуємо інші інгредієнти для шаурми. Шаткуємо смужками свіжу капусту.
- Дрібними смужками нарізаємо огірок.
- Рубаємо зелень петрушки і кропу.
- Для соусу в сметану натираємо часник, додаємо трохи рубаної зелені і добре все розмішуємо.
- У розігріту сковороду кладемо курячі грудки, солимо і смажимо буквально 2 хвилини.
- Потім м’ясо перевертаємо, поливаємо залишками маринаду і смажимо ще пару хвилин.
- Після доводимо м’ясо до готовності в духовці, ставимо на 10 хвилин (температура 100°С).
- Готові курячі грудки трохи охолоджуємо і нарізаємо тонкими скибочками.
- Лаваш розрізаємо на порційні відрізки, одну половину змащуємо соусом.
- Поливаємо кетчупом, посипаємо зеленню і загортаємо лаваш з начинкою в рулет, підвернувши краї.
- Шаурму відправляємо на гриль або на звичайну суху сковороду, підрум’янюємо з двох сторін.
Якщо м’ясо сухувате, то в процесі приготування його можна скропити соком апельсина або додати курдючного сала.