Що має бути на новорічному столі 2021 року в рік Бика

Новий 2021 рік пройде під знаком рішучого і наполегливої Білого Бика, який любить своїх близьких і цінує домашній затишок. Тому, замислюючись над тим, що має бути на новорічному столі в рік Бика, варто врахувати, що страви повинні бути різноманітними, але простими.

Як задобрити Білого Бика

Бик – травоїдна тварина, яка любить зелень, а також овочі і фрукти. Тому при приготуванні новорічних страв варто використовувати саме такі інгредієнти. Не відмовиться бик від злакових культур, які можна подати як гарнір. Можна, наприклад, запекти качку з гречкою.

Бик не надає значення, як буде готуватися блюдо, тому м’ясо або рибу можна запікати, тушкувати, коптити, смажити на плиті або відкритому вогні. Це тварина невибагливий, тому господиням не варто шукати вишукані рецепти. Бик воліє все просте, а значить, на стіл можна подати улюблені родинні страви.

Для свята можна приготувати різноманітні закуски, салати, поставити тарілки з рибною, м’ясною і сирною нарізками. Не варто забувати про десерти, від яких Бик ніколи не відмовиться, йому сподобається буквально все: будь-яка випічка, кекси, тістечка і торти. З напоїв варто віддати перевагу домашнім компотам, морсам і чаю на травах.

При складанні святкового меню також варто знати і те, що не повинно бути на новорічному столі 2021 року. Бик не потерпить страви з яловичини і телятини. Варто бути уважним при виборі ковбас, які можуть містити саме таке м’ясо.

Також в деяких рецептах використовується желатин, від нього теж варто відмовитися, так як його роблять з кісток великої рогатої худоби. Не любить Бик і людей, які вживають міцний алкоголь, тому варто віддати перевагу легким винам і коктейлів.

І так як Бик дуже любить поїсти, в його рік на новорічному столі має бути те, що подобається йому найбільше. Але ніякої телятини і яловичини в Новий 2021 рік.

Закусочні тістечка з червоною рибою

Закуски роблять будь-який святковий стіл багатим та різноманітним, тому рецепт закусочних тістечок з червоною рибою буде вельми до речі. Готується закуска дуже просто, а виходить надзвичайно смачною і красивою.

Інгредієнти для тіста:

  • 120 г борошна;
  • 200 г моркви;
  • 4 яйця;
  • 60 мл сметани;
  • 70 мл рослинної олії;
  • 6 г розпушувача;
  • щіпка солі.

Для начинки:

  • 200 г кисломолочного сиру;
  • 200 г червоної риби.

Приготування:

  • На дрібній тертці трьом моркву і буквально пару хвилин обсмажуємо на рослинній олії, щоб вона стала м’якою.
  • Перекладаємо в миску для замішування тіста і залишаємо до повного охолодження.
  • До моркви додаємо поки тільки жовтки, а також вливаємо олію і кладемо сметану. Добре розмішуємо.

  • До моркви просіваємо борошно разом з розпушувачем, ретельно вимішуємо.

  • Білки з додаванням солі збиваємо до стійких піків, після порційно вмішуємо в морквяне тісто.
  • Перекладаємо тісто в форму, застелену пергаментом, і ставимо в духовку на 15 хвилин при температурі 180 °С.

  • Готовий бісквіт остуджуємо і ріжемо на дві рівні частини.
  • На одну частину викладаємо сирний сир, розрівнюємо по всій поверхні.
  • Тепер накриваємо другою частиною бісквіта, розрізаємо на порційні шматочки.

Зверху тістечок викладаємо тонкі скибочки червоної риби і прикрашаємо зеленню. Закуска готова, можна подавати до столу.

Закуска з буряком і оселедцем

На новорічному столі 2021 року має бути те, що найбільше подобається вашій родині. І якщо ви любите оселедець під шубою, то запропонований рецепт закуски точно сподобається.

Інгредієнти:

  • 400 г листкового тіста;
  • філе оселедця;
  • 1 буряк;
  • 1 жовток;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • зелень.

Приготування:

  • Листкове тісто розгортаємо в пласт товщиною 5 мм З допомогою формочки вирізаємо кружечки, а потім у половини формочкою меншого діаметру вирізаємо серединку.

  • Цілі заготовки з тіста перекладаємо на деко з пергаментом, змащуємо збитим жовтком і зверху кладемо колечка з тіста.

  • Відправляємо воловани в духовку на 15-20 хвилин (температура 200 °С).
  • Від філе оселедця відрізаємо кілька тонких скибочок для прикраси, решту рибу ріжемо дрібними кубиками.
  • Варений буряк натираємо на дрібній тертці і віджимаємо від соку, що виділив.
  • До тертого буряка додаємо оселедець і майонез. Все перемішуємо.

Готові воловани остуджуємо, потім наповнюємо начинкою, зверху прикрашаємо оселедцем і зеленню. Ставимо на красиве блюдо і подаємо до столу.

Салат «Сніговик»

Це просте блюдо, яке особливо сподобається тим, хто любить готувати рибні закуски. Салат «Сніговик» готується зі шпротами, але не варто дивуватися, так як блюдо виходить дуже смачним, а завдяки його оформлення ще й оригінальним.

Інгредієнти:

  • 3 бульби картоплі;
  • 2 моркви;
  • 1 банка шпротів;
  • 7 яєць;
  • майонез;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Зі шпротів зливаємо олію, перекладаємо в миску і розминаємо рибу виделкою.

  • Тепер до рибки додаємо натертий на крупній тертці варену картоплю.
  • Відварену моркву також подрібнюємо на крупній тертці, трохи овоча відкладаємо для прикраси, решту відправляємо до інших інгредієнтів.

  • Варені яйця ділимо на жовтки і білки, які натираємо на тертці в окремий посуд, а жовтки також пропускаємо через тертку і перекладаємо в загальну миску.

  • Закуску заправляємо майонезом, додаємо за смаком сіль.
  • Викладаємо салат на пласке блюдо і надаємо форму сніговика.

  • Зверху салат покриваємо тертими білками.

Решта білки додаємо трохи солі і майонезу, формуємо сніговикові ручки і шапочку, яку прикрашаємо тертою морквою. Оченята і гудзички сніговичку робимо з чорних оливок, а ніс, посмішку і шарфик із сирої моркви.

Салат на новорічний стіл «Дід Мороз»

Зверніть увагу на ще один рецепт святкового салату, який стане справжньою прикрасою новорічного столу. При цьому закуска «Дід Мороз» виходить дуже смачною і ситною, так що жоден гість не піде з-за столу голодним.

Інгредієнти:

  • 300 г свинини;
  • 100 г чорносливу;
  • 150 г сиру;
  • 400 г печериць;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 2 болгарського перцю;
  • 4-5 яєць;
  • рослинна олія;
  • сіль за смаком;
  • майонез.

Приготування:

  • Відварну свинину (або можна взяти курку) нарізаємо невеликими шматочками.

  • Чорнослив дрібно нарізаємо. Якщо сухофрукти попалися дуже жорсткі, то попередньо запарюємо їх на 10 хвилин в окропі.
  • На великій тертці натираємо сир і моркву.
  • Малими кубиками шаткуємо цибулю і тонкими пластинами нарізаємо печериці.

  • На рослинній олії злегка обсмажуємо цибулю, потім додаємо моркву. Як тільки морква трохи підрум’яниться, закладаємо гриби. Інгредієнти солимо і смажимо до готовності печериць.
  • У миску кладемо м’ясо, чорнослив, сир і остиглі гриби з овочами, майонез, все перемішуємо.

  • Для прикраси відокремлюємо білки від жовтків і окремо натираємо на дрібній тертці.
  • Невеликими кубиками нарізаємо солодкий червоний перець.

Викладаємо салат на тарілку, формуємо голову Діда Мороза. Бороду робимо з білка, особа викладаємо жовтком, а шапку білком і болгарським перцем. Тепер робимо очі з чорносливу і ніс з помідора.

Індичка на новорічний стіл

На новорічному столі 2021 року необов’язково повинні бути страви з великою кількістю інгредієнтів. Досить запекти м’ясо та подати його з будь-яким гарніром. Наприклад, можна приготувати дуже смачну індичку з апельсиновим соусом.

Інгредієнти:

  • індичка вагою 5,5 кг

Для маринаду:

  • 125 г вершкового масла;
  • 25 г зеленої цибулі;
  • 2 цибулі-шалот;
  • 60 г часнику;
  • 1 ч. л. сушеного часнику;
  • сіль і перець за смаком;
  • 1 ч. л. сушеного лука;
  • 1 ч. л. сушеного коріандру;
  • 1 ч. л. паприки;
  • ¼ Ч. л. чилі;
  • 1 апельсин;
  • 1 лайм (лимон);
  • 3-4 гілочки свіжого чебрецю;
  • 3 зірочки анісу;
  • петрушка.

Для соусу:

  • 5 г перцю чилі;
  • 15 г часнику;
  • 10 г імбиру;
  • 30 г тростинного цукру;
  • 100 мл апельсинового соку;
  • 1 ч. л. цедри апельсина;
  • 35 мл соєвого соусу;
  • 30 мл лимонного соку;
  • 5 г крохмалю;
  • 40 мл води.

Приготування:

  • Індичку добре промиваємо і просушуємо паперовими рушниками.

  • Для маринаду в чашу блендера відправляємо м’яке масло, подрібнений зелений лук, 6 зубчиків часнику, цибуля-шалот, листочки свіжого чебрецю або 1 ч. ложку сушеного.
  • Також в чашу додаємо паприку, коріандр, чілі, сушений часник і цибулю, перець чорний і, якщо масло несолоне, то і сіль. Все добре подрібнюємо.

  • Отриманим маринадом ретельно обмазуємо індичку, причому не тільки всередині і зовні, але і під шкіркою.

  • Деко застеляємо фольгою, зверху кладемо решітку і перекладаємо на неї індичку.
  • Тепер всередину тушки кладемо нарізану на шматочки часник, розрізані на часточки апельсин, лайм або лимон. Зірочки анісу, гілочки чебрецю і невеликий пучок петрушки.

  • Ніжки птиці пов’язуємо шпагатом і залишаємо на столі на 2 години. Можна прибрати індичку в холодильник на всю ніч, але перед запіканням її потрібно буде попередньо дістати, щоб вона зігрілася до кімнатної температури.

  • У деко вливаємо воду і соєвий соус, відправляємо індичку в розігріту до 180 °С духовку на 3 години 15 хвилин.
  • Для соусу в сковороду вливаємо трохи олії, розігріваємо і відправляємо тертий часник, свіжий імбир і дрібно нарізаний перець чилі. Обсмажуємо протягом 20 секунд.
  • Тепер вливаємо апельсиновий і лимонний сік, соєвий соус, всипаємо цукор, цедру апельсина і крохмаль, який попередньо розводимо водою. Доводимо соус до кипіння і трохи його проварюємо на повільному вогні.

Готову індичку дістаємо з духовки, накриваємо фольгою і залишаємо на 30 хвилин. Після подаємо до столу з овочами, приготованими на грилі, і апельсиновим соусом.

Сирний штоллен

На новорічному столі обов’язково повинні бути десерти, що дуже сподобається символу 2021 року і гостям. Якщо на приготування солодощів не вистачає часу, то пропонуємо новий рецепт штоллен, який потрібно готувати за 3-4 тижні до свята.

Інгредієнти:

  • 200 г сиру;
  • 150 г вершкового масла (+50 г);
  • 2 яйця;
  • 1 лимон;
  • 500 г борошна;
  • 100 г горіхів;
  • 300 г сухофруктів;
  • 100 мл коньяку (рома, бренді);
  • 18 г розпушувача;
  • щіпка солі;
  • цукрова пудра.

Приготування:

  1. Почнемо з сухофруктів, які заливаємо будь ароматним алкогольним напоєм, а потім прогріваємо в мікрохвильовці 20 секунд. Після залишаємо остигати. За цей час кілька разів їх перемішуємо.
  2. У борошно додаємо сіль і розпушувач, розмішуємо і пропускаємо через сито.
  3. Невеликими шматочками, подрібнюємо будь-які на вибір горіхи. Змішуємо їх з борошном.
  4. З лимона на дрібній тертці зчищаємо цедру, намагаємося не зачепити білу частину, яка додасть випічці гіркоту.
  5. Лимон розрізаємо навпіл, вичавлюємо сік і змішуємо з лимонною цедрою.
  6. У миску відправляємо 150 г розм’якшеного вершкового масла, разом з цукром збиваємо до отримання ніжної білої маси.
  7. Тепер по одному додаємо яйця і кожен раз розмішуємо до однорідності.
  8. Після додаємо сир і ще раз збиваємо.
  9. Вливаємо лимонний сік з цедрою і останній раз розмішуємо міксером.
  10. У сирну масу висипаємо борошняну суміш з горіхами і перемішуємо, але тільки не руками, а ложкою або лопаткою. Від тепла рук масло почне танути, тісто стане м’яким і захочеться додати більше борошна. В результаті випічка вийде занадто щільною.
  11. Викладаємо тісто на присипаний борошном стіл, трохи його розподіляємо. Зверху розкладаємо сухофрукти і швидкими рухами вмішуємо їх у тісто.
  12. Збираємо основу в кулю, присипаємо з усіх боків борошном і ділимо навпіл.
  13. Кожну частину тіста розплющуємо в довгастий пласт товщиною 3 див.
  14. Приблизно на третину відступаємо від краю і ребром долоні робимо поглиблення. Меншу частину акуратно підгинаємо на велику бік і злегка округляємо.
  15. Перекладаємо штоллени на деко з пергаментом і відправляємо в духовку на 70-80 хвилин (температура 160 °С).

Готові штоллени відразу змащуємо розтопленим вершковим маслом і щедро присипаємо цукровою пудрою. Після охолодження загортаємо в пергамент, потім у фольгу і кладемо в пакет. Витримуємо штоллени в прохолодному місці від 3 до 4 тижнів.

Сподіваємося, тепер ви знаєте, що повинно бути на новорічному столі, і які страви можна готувати в рік Бика. Але головне, варто пам’ятати, що бик – домашня тварина, а значить, 2021 рік потрібно зустрічати вдома в оточенні близьких і рідних.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь