Що приготувати на новорічний стіл 2021 року

На новорічний стіл 2021 року постараємося приготувати велику різноманітність таких смачних страв, що пальчики оближеш. Виберемо тільки найкращі рецепти з покроковими фото.

М’ясо з грибами в беконі

Дуже смачне ефектне блюдо можна без особливих клопот приготувати до святкового новорічного столу в якості гарячого.

Інгредієнти:

  • бекон – 1 упаковка (або сало з м’ясної прожилки – 500 м);
  • м’ясний котлетний фарш – 500 г;
  • печериці – 200 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло рослинне – 2 ст. л.;
  • перець мелений, сіль – за смаком.

Приготування:

  • При купівлі бекону звертайте увагу на те, щоб пакування було не менше 16 смужок, або таку кількість можна було нарізати з наявних у ній.

  • Зі смужок бекону складаємо «плетінку», уклавши 8 штук поруч один з одним в одному напрямку і стільки ж перпендикулярно їм.

  • Нарізку грибів і цибулі обсмажуємо до придбання золотистого кольору. Для додання грибної начинки більш насиченого смаженого, а не вареного смаку, на сковороду без масла викладаємо спочатку нарізку грибів. Після випаровування надлишків вологи, додаємо масло і нарізану цибулю, солимо, перчимо, обсмажуємо.
  • Розкладаємо начинку гіркою на розкладеному на робочій поверхні прямокутнику з фаршу, згортаємо рулетом.

  • Викладаємо рулет на «плетінку» з бекону, також звертаємо і укладаємо на деко швом вниз. Запікаємо гаряче блюдо в духовці при 180 °С протягом години.

Красиву, ефектну і дуже смачну святкову страву подаємо до новорічного столу в гарячому вигляді.

Соковита риба, запечена в лаваші

Просте і смачне рибне блюдо можна приготувати на святковий новорічний стіл і подати в якості гарячого.

Інгредієнти:

  • філе риби – 700 г;
  • лаваш – 2 аркуша;
  • яйця – 2 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • сметана – 3 ст. л.;
  • сир – 60 г;
  • гірчиця – ½ ч. л.;
  • масло рослинне – 3 ст. л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • петрушка свіжа – кілька гілочок;
  • орегано – ½ ч. л.;
  • оцет столовий – 2 ст. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  • Поки рибне філе розморожується, займемося приготуванням соусу. Для цього обсмажуємо на олії цибулю, злегка охолоджуємо і викладаємо в чашу блендера. Туди ж відправляємо петрушку (нарізавши або порвавши на великі шматочки), розбиваємо яйце.

  • Додаємо до інгредієнтів соусу гірчицю, оцет, оливкова олія, солимо, перчимо за смаком, подрібнюємо до однорідного стану.

  • Розморожену повільно (що дуже важливо) рибу нарізаємо порційними шматками, маринуємо в приготованому соусі протягом 20-25 хвилин.

  • На прямокутні відрізки лаваша, попередньо нарізані, викладаємо по одному кружку помідорів. На помідори викладаємо шматки риби в соусі, додаємо ще невелика його кількість. Зверху кладемо половинки гуртків помідорів, загортаємо конвертами.

  • Розкладаємо заготовки для рибного гарячого блюда на деко, прокладений папером для випікання змащуємо соусом. Для його приготування змішати натертий сир зі сметаною і залишилися яйцем.

  • Запікаємо рибне блюдо при 180 °С протягом 25-30 хвилин, подаємо до святкового столу.

Святковий салат «Смарагдова родзинка»

Обдумуючи, що приготувати на новорічний стіл 2021 року, звертаємо увагу на рецепт простого і дуже смачного салату з курячою грудкою і ківі.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 2 шт.;
  • ківі – 4 шт.;
  • яйця – 4 шт.;
  • арахіс смажений – 100 г;
  • майонез за смаком.

Приготування:

  1. Відварене в підсоленій воді зі спеціями куряче філе охолоджуємо і нарізаємо невеликими кубиками.
  2. Викладаємо підготовлене філе на тарілку для подачі першим шаром салату, змащуємо майонезом.
  3. Другим шаром розкладаємо нарізане кубиками ківі, майонезом цей шар не змащуємо, а покриваємо яйцями, нарізаними кубиками.
  4. На шар з яєць наносимо майонезну сітку і рясно посипаємо подрібненими горіхами (будь-якими).
  5. Залишився ківі нарізаємо тонкими пластинами, розкладаємо по всій поверхні салату в якості прикраси.

Після того, як салат просочиться в холодильнику якийсь час, подаємо його до новорічного столу.

Салат з оселедцем і зеленим горошком

На новорічний стіл 2021 року постараємося приготувати те, що здивує гостей і домочадців не тільки смаком, але і ефектним зовнішнім виглядом. Для цього скористаємося одним з кращих простих рецептів салату з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • оселедець с/с;
  • картопля – 3 шт.;
  • морква – ½ шт;
  • цибуля – ½ головки;
  • зелений горошок консервований – 1 б.;
  • цибуля зелена – кілька стрілок;
  • лимон – ½ шт;
  • петрушка, кріп – невеликий пучок;
  • олія соняшникова нерафінована – 3-4 ст. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  • Цибулю нарізаємо тонкими чвертькільцями, поливаємо соком половини лимона, присолюємо за смаком. Перемішуємо овоч і залишаємо в маринаді на 15-20 хвилин.

  • Оселедець очищаємо, нарізаємо великими апетитними шматочками і кладемо в ємність, придатну для перемішування (залишивши кілька шматочків для прикраси).

  • Туди ж відправляємо крупно нарізані відварні овочі. До них викладаємо зелений горошок, звільнений від маринаду, промариновану цибулю і крупно нарізану зелень.

  • Поливаємо салат смачним і корисним нерафінованою соняшниковою олією, перчимо, солимо (за бажанням), перемішуємо.

Викладаємо салат на тарілку або салатницю. По всій поверхні розкладаємо залишилися для прикраси скибочки оселедця, подаємо до святкового столу.

Святковий салат «Оригінальний» з незвичайним поєднанням інгредієнтів

Простий і дуже смачний салат виходить з незвичним (на перший погляд) поєднанням різних інгредієнтів. Готується швидко з доступних продуктів.

Інгредієнти:

  • шинка – 200 г;
  • куряче відварене м’ясо – 200 г;
  • гриби мариновані – 200 г;
  • ананаси консервовані – 200 г;
  • болгарський перець – 2 шт.;
  • родзинки – 30 г;
  • горіхи волоські – ½ ст.;
  • майонез за смаком.

Приготування:

  • Шинку, охолоджене куряче м’ясо і болгарський перець (попередньо очищений) нарізаємо соломкою бажаного розміру. Викладаємо всі підготовлені продукти в загальну ємність.

  • Додаємо до зібраних інгредієнтів нарізаний невеликими шматочками ананаса, підготовлений (промитий і обсушенний) родзинки, подрібнені горіхи. Заправляємо майонезом за смаком, все грунтовно вимішуємо.
  • Підмішуємо в салат, мариновані гриби, розрізані на чотири частини, викладаємо для подачі.

Салат досить яскравий і апетитний, але при бажанні їй можна надати ще більш святкового вигляду, проявивши кулінарну фантазію.

Овочевий салат з сиром і яйцями на свято

Традиційний достаток на новорічному столі ситних калорійних страв (2021 рік — не виняток), підказує, що необхідно присутність на ньому і простих, легких овочевих салатів.

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт.;
  • яйця – 4 шт.;
  • помідори – 4 шт.;
  • сир твердий – 60 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • петрушка, кріп;
  • майонез за смаком;
  • масло рослинне – 1 ст. л.

Приготування:

  • Баклажани очищаємо від шкірки, нарізаємо пластинами, потім невеликими брусочками. Підготовлені овочі складаємо в підходящу ємність, присолюємо і залишаємо на 20-30 хвилин.

  • Злив сік з баклажанів, змащуємо їх невеликою кількістю олії, викладаємо у форму для запікання і готуємо в духовці при 180 °С протягом 15 хвилин, охолоджуємо.

  • Охолоджені овочі з’єднуємо з приготованим із суміші майонезу і роздавленого часнику соусом.
  • Відварені круто яйця натираємо на тертці прямо на тарілку або блюдо для подачі, наносимо сітку з часникового соусу (можна і просто з майонезу).

  • Посипаємо яєчний шар салату подрібненою зеленню, викладаємо баклажани в часниковому соусі.
  • Рівномірно розподіливши овочі, розміщуємо на них нарізані кубиками помідори, наносимо сітку з соусу.

  • Посипаємо подрібненою зеленню, кладемо шар натертого сиру.

Прикрашаємо легкий салат по своєму смаку, подаємо до новорічного столу.

Смачна святкова закуска в сирних стаканчиках

Приготувати таку просту, ефектну й дуже смачну закуску на новорічний стіл можна досить швидко з невеликого набору інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • сир – 200 г;
  • авокадо – 1 шт.;
  • черрі – 5 шт.;
  • цибуля червоний – 1 шт.;
  • креветки – 45 г;
  • олія оливкова – 1 ст. л.;
  • лимонний сік – 1 ч. л.;
  • суміш прованських трав – за смаком;
  • сіль, перець – за смаком.

Приготування:

  • Сир натираємо на крупній тертці, викладаємо невеликими порціями на розігріту сковорідку. Даємо сиру розплавитися, перевертаємо на пару секунд на іншу сторону. Готуємо такі сирні коржики по дві штуки, щоб вони не встигли застигнути до наступного кроку.

  • Кожний сирний корж кладемо на перевернутий стакан, щільно притискаємо, використовуючи паперову серветку. Після того як сир прийме форму склянки (на що піде приблизно півхвилини), знімаємо його і залишаємо до готовності.

  • Сирні стаканчики наповнюємо начинкою з нарізаних авокадо, черрі і цибулі, перемішаних із заправкою. Для її приготування змішуємо оливкова олія, сік лимона, сіль, перець, прованські трави.

  • Підготовлені креветки обсмажуємо хвилину, охолоджуємо, розкладаємо зверху начинки в сирних стаканчиках.

Таку оригінальну смачну закуску неодмінно готуємо та подаємо до новорічного столу.

Святкова закуска з огірка з сиром і оливками

Якщо ви не знаєте, що приготувати на новорічний стіл 2021, врахуйте, що закуски на ньому завжди очікувані і неймовірно затребувані.

Інгредієнти:

  • огірки довгоплідні – 3 шт.;
  • сир моцарелла – 200 г;
  • сир косичка;
  • маслини б/к – 25 г;
  • сметана – 50 г;
  • кріп – невеликий пучок;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • В одну ємність викладаємо дрібно нарізані маслини, натертий на дрібній тертці сир, подрібнений кріп і сметану. Всі перчимо, перемішуємо і формуємо невеличкі кульки – начинку для святкової закуски.
  • Промиті огірки нарізаємо тонкими пластинами, використовуючи овочечистку. Складаємо по три пластини внапуск, злегка присолюємо.

  • Загортаємо в отриману огіркову смужку кулька начинки, зав’язуємо сирної «мотузочкою», обрізаємо кінці.

  • Викладаємо закуску на блюдо і подаємо до святкового столу.

Закусочні рулетики з шинкою

Смачну і просту закуску можна швидко приготувати на новорічний стіл з шинкою і сиром.

Інгредієнти:

  • шинка – 500 г;
  • сир – 100 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • сир косичка;
  • листя салату;
  • майонез за смаком;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Сир натираємо на дрібній тертці, змішуємо в підходящої ємності з розчавленим часником і яйцями, натертими на тертці.
  • Додаємо до підготовленим інгредієнтам сіль, перець і майонез, перемішуємо.

  • Шинку нарізаємо тонкими кружальцями, укладаємо по одному скибочці на робочу поверхню.
  • Поверх шинки кладемо салатний лист, на ньому розподіляємо приготовану начинку в невеликій кількості.

  • З’єднуємо шинки посередині, фіксуємо ниткою від сирної кіски.

Розкладаємо закуску на окремій тарілці або чергуємо з іншими видами закусок, подаємо до столу.

Шоколадний торт-новинка з маршмеллоу без випічки

На новорічний стіл 2021 приготуємо смачний, ніжний і повітряний шоколадний торт без випічки, такий, що пальчики оближеш до задоволення як гостей, так і самої господині.

Інгредієнти:

  • печиво савоярді – 156 г.

Для крему:

  • какао – 60 г;
  • молоко – 220 мл;
  • масло вершкове – 110 г;
  • маршмеллоу – 185 г;
  • вершки 30-35 % жирності – 370 г.

Для просочення:

  • вода – 100 мл;
  • кава розчинна – 6 м;
  • цукор – 12 г;
  • коньяк або бренді – 20 мл

Для глазурі:

  • какао – 25 г;
  • молоко – 100 мл;
  • масло вершкове – 50 г;
  • маршмеллоу – 65 р.

Приготування:

  1. У підходящої ємності з товстим дном змішуємо молоко, какао і вершкове масло, ставимо на прогрівання при постійному перемішуванні.
  2. Після закипання варимо крем 5-10 хвилин і в гарячому вигляді заливаємо в ємність з маршмеллоу, перемішуємо до розчинення і отримання однорідної шоколадної маси.
  3. Охолоджені вершки збиваємо до пишноти, підмішуємо по дві столові ложки в остиглий до теплого стану крем.
  4. Печиво мачаємо в заздалегідь приготований міцний натуральна кава, викладаємо у форму шарами, перемазуючи кожен шар кремом.
  5. Вкриваємо торт харчовою плівкою, відправляємо на просочення в холодильник на два-три години.
  6. Для приготування глазурі також з’єднуємо какао з молоком і маслом, прогріваємо до гарячого стану, змішуємо з маршмеллоу до однорідності.
  7. Вставляємо в форму з тортом плівку по всьому периметру, виливаємо охолоджену до 30 °С глазур. Знову відправляємо торт застигати в холодильник.
  8. Після цього знімаємо форму, плівку, прикрашаємо маршмеллоу і подаємо повітряний шоколадний десерт до новорічного столу.

З цієї збірки рецептів можна скласти повноцінне меню для святкового столу на Новий рік 2021, вибравши гаряче блюдо, салати, закуски і десерт.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь